Hoe Friesland Food haar macht misbruikt

Handelswijzen van Friesland Food

-In Losser stond een co?atief koffiemelkfabriekje "Dinkelland""Dinkelland" produceerde voornamelijk koffiemelk. Friesland Food die de enige koffiemelkproducent in Nederland is, heeft hun koffiemelk een een aantal jaren ver onder de kostprijs op de markt gebracht. En het koffiemelkfabriekje ging ging op de fles. (ex-lid "Dinkelland&quot

-Farm Dairy opgericht door Dhr. De Bruijn, kwam een aantal jaren geleden als nieuwe speler op de markt van dagverse produkten. Op een gegeven moment konden ze geen verpakkingen voor melk meer krijgen. De reden: Friesland Food had hun leveranciers van verpakkingen gedreigd op te stappen als zij verpakkingen aan Farm Dairy zouden leveren. Resultaat Farm Dairy is opgekocht door Friesland Food. Bron: medewerker van Farm Dairy

-De directeur van Cono heeft al wel eens laten weten dat ze eingelijk een paar cent meer voor de melk aan hun boeren kunnen betalen. Maar als ze dat doen krijgen ze problemen met Friesland Food.

-Zoals bekent betaald Kaasfabriek Rouveen zijn boeren een veel betere melkprijs uit als Friesland Food. Maar de leden wordt op het hart gedrukt dit niet openbaar te maken. "We mogen niet te veel uit de pas lopen Friesland Food" zeggen ze. Ik kan maar ? reden verzinnen represailles van Friesland Food.

-Een regiobestuurder, vanzelfsprekend LTO lid, van Friesland Food vond dat een hogere melkprijs helemaal niet nodig was. "Daar kopen de boeren toch alleen maar nieuwe tractors en veel te duur quotum van". Dat zelfde bestuurslid koop zelf ook een nieuwe tractor met voorlader. Bovendien stond of staat hij bij Rouveen op de ledenreservelijst.
Het zijn het de grote zuivelfabrieken en de LTO bestuurders, de Rabobanken die ons die ons vertellen dat me de kostprijs moeten verlagen door meer melk per man te produceren en ons voor te bereiden op het Quotumloze tijdperk, de "vrije markt". Gevolg de nieuwe stallen vliegen als paddestoelen uit de grond. Is het dan vreemd dat de quotumprijs stijgt.

-Toen de DDB werd opgericht wilde Friesland Foodde ledenraadsleden die lid waren werden van de DDB royeren. De DDB heeft daar mee ingestemd op voorwaarde dat ze de ledenraadsleden die lid waren van LTO ook zouden royeren.

-Kandidaat ledenraadsleden worden op hun loyaliteit aan de doelstellingen van het bestuur. In de praktijk komt het er op neer dat je niet kritisch moet zijn en een trechter op je hoofd moet hebben. Daar kan het hoofdbestuur van alles ingooien en het komt er beneden zo weer uit. De minst kritische geesten en de meest gehaaide baantjesjagers worden in het hoofdbestuur gekozen door ………….. jawel de hoofdbestuursleden. En als ze uit het hoofdbestuur moeten vanwege het einde van hun termijn dan is er altijd wel nieuw baantje bij de LTO, CR Delta, De GD, een Waterschap, wethouder voor CDA of VVD, de Rabobank, etc, etc.

-Mensen het wordt tijd dat we het heft weer in eigen hand nemen. De grote zuivelco?atie worden gegijzeld door deze mensen. Laten wij ons nog langer gijzelen????

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Normaal hebben boeren niet zo!n lang geheugen
Onbekend
Farm Dairy is toch van Campina
Onbekend
Het is weer 1 dag mooi weer en de kolder slaat bij sommige alweer in de kop!
Onbekend
farm dairy is voor 49% in campina handen.
bij campina is het net zo.
uitenboogaard ging van campina naar de rabo en melde nog even dat kkm nodig was voor een financiering
Onbekend
Er is altijd verteld dat we bij onze bestuurders moesten zijn.
Dan wordt het hoogtijd om dat nu maar eens te doen.
Zolang hen achter de vodden aanzitten, tot ze zulke wallen onder de ogen hebben dat zie niet meer kunnen zien.

Hehe daar kik ik op.
Onbekend
Ook naar hun werknemers zijn ze niet de fijnste mensen om mee te werken, de produktiemanager in Nijkerk gaf dinsdag zelf aan dat het door al die fusies er niet beter op was geworden.
Onbekend
dan zal dit zijn laatste werkdag zijn voor rff.
want zulke uitspraak kan deze direkteur niet maken
Onbekend
Ik heb met je te doen, de héééle wereld doet zijn best om juist jou te pesten, vreselijk. En ik benijd je evt. partner niet omdat die met zo'n zwaarmoedig persoon moet samenleven. En op termijn gaan we ook nog allemaal dood, het is een tranendal.
Jij staat wel heel erg aan de zijlijn zeg.
anonymous_821
Zielige persoon ben je
Onbekend
jan S, gisteren is geweest, kijk naar de dag van morgen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melk , melkprijs , ddb , cono , cr-delta , stallen , rabobank , koffiemelk , bank en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
9