FCDF verlaagt, maarverhoogt ook de voorschotprijs

De prijs over juni gaat 2,83 omlaag
Daar staat echter tegenover dat de voorschotprijs over de eerste 5 maanden met 0,50 de kg met terugwerkende kracht worden verhoogt
...........>>>>>>>>>...............
Friesland Foods verlaagt voorschotprijs met €2,83
Meppel – Zuivelcoöperatie Fries­land Foods verlaagt zijn voor­schotmelkprijs voor deze maand met € 2,83 naar € 30,84 per 100 kilo bij een quotum van 500.000 kilo melk met 4,412 procent vet en 3,478 procent eiwit. Dat blijkt uit een berekening van het Agra­risch Dagblad.
Friesland Foods verlaagt zijn vetprijs voor de maand juni met 6 cent naar € 2,78 per kilo. De eiwit­prijs daalt met 74 cent naar € 7,02 per kilo. De zuivelcoöperatie heeft haar eiwitprijzen voor januari tot en met mei van dit jaar met terug­werkende kracht verhoogd met 13 cent per kilo.
Daardoor stijgen de voorschot­melkprijzen over die maanden met een halve euro per 100 kilo bij een eiwitgehalte van 3,85 procent. Bij het eiwitgehalte van

3,478, dat het Agrarisch Dagblad aanhoudt, stijgen de voorschotprijzen met 45 cent per 100 kilo.
De voorschotmelkprijs van Friesland Foods ligt deze maand € 4,10 per 100 kilo hoger dan in juni vorig jaar. Dat verschil lag begin dit jaar op € 10,28 per 100 kilo. De gemiddelde voorschot­melkprijs van Friesland Foods ligt dit jaar tot nu toe op € 35,22 per 100 kilo. Dat gemiddelde be­droeg in de eerste helft van vorig jaar € 26,37 per 100 kilo. Het prijs­verschil tussen de eerste helft van dit jaar en vorig jaar bedraagt dus € 8,85 per 100 kilo.
De verlaging van de voorschot­melkprijs bij Friesland Foods komt op het moment dat de acties van de Dutch Dairymen Board te­gen de lage melkprijzen opge­schort worden.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Wat wil je nu zeggen Arie??????????????????????????????????????
anonymous_821
Het is een nieuwsbericht
In de eerder gevoerde discussie werd alleen op min 3 cent afgegeven
Maar de plus 0,5 cent over eerste 5 maanden, die bijna evenveel is, werd dan niet genoemd
Onbekend
Tijd voor actie Arie.Of moeten we eerst terug naar 25 cent?
Onbekend
was vorigeweek al bekend
anonymous_821
Ja , maar als FCDF had bekend gemaakt dat de prijs over juni met een halve cent was omlaag gegaan en verder niet, dan was het veel positiever hier op dit prikbord overgekomen heb ik de indruk.
Terwijlwat nu bekend is gemaakt in feite hetzelfde is
Onbekend
Hij zegt niets het AD zegt wat hele slape topic zo doet hij vaker brengt weinig nuttigs
Onbekend
oud nieuws over die 0,50 cent,vorige maand al gebeurd
Onbekend
Je kunt het ook anders brengen: Doordat de melk met 0.5 vanaf 1-1-2008 omhoog is gegaan. Heeft men besloten om de melk over juni met 2.85 te verlagen.
Kijk zo kan het ook.
Beste is om eind jaar 2008 wat we gebeurd hebben.
Nog beter is om vooraf een prijs af te spreken.Van bijvoorbeeld 43 cent.
Dat kan dan gelijk dienen als stok achter de deur voor fabriek om een stap harder te lopen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , zuivelcoöperatie , coöperatie en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0