Plan voor vrijwillige extensivering melkveehouderijsector is nog niet rond
De sectororganisaties denken dat de vrijwillige extensivering op een melkveebedrijf van minimaal 10% en maximaal 20% van het aantal melkkoeien mogelijk is, wanneer de ondernemer gesteund wordt door een subsidie die een bijdrage levert aan de netto gederfde inkomsten enerzijds en een financiële bijdrage, verleend door de zuivelsector, anderzijds. De vrijvallende fosfaatrechten moet de melkveehouder daarbij permanent laten doorhalen, waarvoor deze een marktconforme vergoeding krijgt van de overheid.
In een eventuele regeling zullen nadere keuzes gemaakt moeten worden, waaronder over de hoogte van de marktconforme vergoeding, een eventuele aanvullende subsidiëring van de gederfde inkomsten binnen de staatssteunkaders en de looptijd van de regeling. Wageningen University & Research voert nog een kwantitatieve analyse uit van het effect van een afname van het aantal melkkoeien met 10 tot 20% op de ammoniakemissie uit stallen.
Meer: open.overheid.nl/documenten/…
Bron
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's melkveehouderij , landbouw , ammoniakemissie , melkkoeien , melkveehouder , melkveebedrijf , mestproductie , voedselzekerheid , tweede kamer , fosfaatrechten en opkoopregeling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!