Biefstukliefhebbers moeten de portemonnee trekken: rundvlees wordt duurder door krimp veestapel

Quote:
Wie graag een biefstukje of gehaktbal eet kan zijn borst nat maken: dat wordt de komende maanden duurder. Door de krimpende Europese veestapel is er minder rundvlees beschikbaar, terwijl de vraag gelijk blijft. De echte stijging zullen we over een aantal maanden in de supermarkten terugzien, zegt Éva Gocsik, sectoranalist bij Rabobank.

Deel dit topic

Reacties

+4
Kalfje24
Rundvlees is niet het enigste wat peperduur word , gemiddeld genomen word alles onbetaalbaar voor veel mensen .
weurding
@Kalfje24 5 euro potje 400 gram pindakaas zei mijn vrouw, das 12,50 per kg, vindt vlees nog wel meevallen, net weer besteld, meende bv. blonde kogelbiefstuk 26 per kg, speklappen 14 per kg
Kip is sowieso niet duur
labella
Quote Reactie van @weurding:
5 euro potje 400 gram pindakaas zei mijn vrouw, das 12,50 per kg

Kan wel goedkoper. Huismerk pindakaas 2,83/kg bij Jumbo
weurding
@labella per kg? Heb je dat goed
+1
labella
@weurding speklappen bij de slager hier 8,49/kg en kogelbiefstuk 18,49/kg

(klik om te vergroten)

weurding
@labella pindakaas met stukjes en kogelbiefstuk van blonde?😏
labella
Quote Reactie van @weurding:
pindakaas met stukjes

Zonder stukjes, ik hou niet van stukjes. Geen idee wat de slager hier laat slachten, hij slacht zelf niet meer maar het vlees smaakt goed
weurding
@labella waren bij slager in gieten, kwam vlees uit ierland🫣
Hooibaaltje
@weurding Als de slager het vlees ook al uit Ierland haalt . Dat geeft aan dat het hier al aardig minder word.
weurding
@Hooibaaltje gaat via een bekende vleesleverancier waar stempel ook nog van op stond
Kalfje24
@Hooibaaltje ik vond op google dat Albert heijn in 1986 Green fields iers rundvlees introduceerde ,dus dat gebeurt al bijna 40 jaar!
+1
Hooibaaltje
@Kalfje24 Ja appie . Maar dat verwacht je toch niet van de plaatselijke slager?
Kalfje24
@Hooibaaltje kan verschillende redenen hebben dat slager vlees uit Ierland verkoopt .
Zou zomaar kunnen dat hij iets anders wil verkopen dan zijn concurrenten in zijn omgeving.
labella
Quote Reactie van @Kalfje24:
Zou zomaar kunnen dat hij iets anders wil verkopen dan zijn concurrenten in zijn omgeving

En dan ga je om je te onderscheiden rommel uit Ierland verkopen??? Ik denk dat het puur een geldkwestie is!
hans-hans
Ik vind de naam slager dan ook gewoon een beetje vreemd , je bent dan meer een handelaar
voor een supermarkt is dit dan misschien nog wel te verkopen maar een gewone slager ??
je koopt een diepvries product van misschien wel een jaar oud en je verkoopt dat ik snap dat niet (zou wel aan mij zelf liggen)
+1
weurding
@labella harrie in scheemda👌
+1
labella
@weurding Je hebt er al eeens vaker reclame voor gemaakt.😆
+1
weurding
@labella concept is ook gewoon goed, heeft geen kosten kwa winkel, dus kwa prijs valt het ook nog mee, en vee komt uit NL
WGeverink
@labella Het ligt er aan wat de slager wil verkopen. Gepensioneerde melkkoeien hoef je niet voor naar Ierland
+1
labella
Quote Reactie van @WGeverink:
Gepensioneerde melkkoeien hoef je niet voor naar Ierland

Een beetje goeie slager verkoopt geen ouwe taaie melkkoe
bio boer
@Kalfje24 er licht geen nl rund in de super in nl volgens mij
+1
labella
@bio boer Plus heeft volgens mij nog wel wat Nederlands rundvlees
Kalfje24
@bio boer ik denk dat er toch aardig wat kilo 's Nederlands vlees door supermarkten word omgezet .
En dan vooral gehakt of gehakt producten.
Nederland exporteert veel rundvlees,maar de import is ook niet gering .
marcsterreborn
@labella voor die prijs kan het geen kwaliteits kogelbiefstuk zijn...
labella
@marcsterreborn Smaakt goed en is al meer dan 50 jaar kwaliteitsslager.
+1
Kalfje24
@weurding pindakaas baba ,en dat je er groot en sterk van word geloof ik ook niet🤔.

Vlees tikt harder door in prijs omdat je daar meer grammen per week van naar binnen werkt dan de pindakaas
weurding
@Kalfje24 kunt er lekkere pindasaus mee maken😇
Kalfje24
@weurding ooooow,verbouwen om het lekker te maken.
Dan is pindakaas geen smeersel maar een ingrediënt.
Dan lust ik het ook wel .
(Word toch geen pindasaus over de kogelbief?)
weurding
@Kalfje24 🤣 nee, kippedijen
+3
Kalfje24
@weurding gelukkig,ik dacht dat je de kogel ging verknallen 🙈
+3
arie.j
Quote Reactie van @Kalfje24:
Rundvlees is niet het enigste wat peperduur word , gemiddeld genomen word alles onbetaalbaar voor veel mensen

Zoiets heet inflatie
Als de dagelijkse boodschappenprijs de pan uitkomt
En als je huis geen steek veranderde, maar wel dubbelle WOZ taxatie krijgt
Dan komt de belasting , want o wat is je vermogen toegenomen, daar kan toch gemakkelijk flink wat belasting af?🤔 of niet?
Kalfje24
@arie.j is het ook inflatie als er flink btw verhoogd word op producten ?

Neem rookwaren,deze prijs heeft niets met vraag en aanbod te maken maar is bewust "onbetaalbaar" gemaakt
+1
kleine boer
Zuivel volgt...
weurding
@kleine boer hoor van velen dat juist Nederland duur is, is het gezeur nu ook over dat Nederland veel vlees importeert? Krimp is namelijk vooral hier aan de orde
Kars
@weurding jarenlang prijzenoorlog tussen supermarkten geweest. Alle kleintjes zijn gestopt, omdat AH en Jumbo ze kapot concurreerde. AH zette betaaltermijn leveranciers maand naar achteren, zodat de boeren de prijzenoorlog uiteindelijk konden financieren. En nu prijzen voor voedsel omhoog gaan omdat er nauwelijks supermarkten zijn om mee te concurreren kijkt iedereen er gek van op. Dit was toch te verwachten, plus krimp landbouw. Staat die clown van Omtzigt te roepen dat er wat aangedaan moet worden. Volgens mij is zijn collega Holman voor extensief en moeten de prijzen nog verder stijgen dus.
kleine boer
@weurding volgens mij is het overal duurder geworden in de wereld met gelijk tot oplopende vraag.
Ruben-Wind
@weurding melkprijs is hier hoger, vlees wat goedkoper. Zullen in Nederland wel wat meer opvreters bij zijn.
Vdejong
Kreeg vanmorgen $1000 voor een Angus cross stierkalf van 2 dagen oud. Geen wonder dat vlees duur is
Greetje
@Vdejong Alderbarstend wat een geld!
+1
Rene Strik
@Greetje Das nog goedkoop.
Hier betalen we rond de $1400/1500 voor een goed angus stierkalf van 4 dagen oud.
Erco
@Rene Strik wat doen bij jullie de vaarzen dan? Want een boer is vaak n kuddedier. Kalverenprijzen zijn goed ik ga ook Angus (of hier bwb) meer gebruiken. Resultaat kan je raden
Rene Strik
@Erco $4000/4500
Ee is een balans tussen vaarzen en angus, en beide blijven erg hoog.
Kalfje24
@Vdejong voor dat het een lapje vlees is komen er nog heel veel kosten bij ,zeker nog na deze vertrekt bij boer/afmester richting slachthuis
Vdejong
weurding
@Vdejong 100 euro per kg ongeveer? Bizar
Vdejong
@weurding Reken maar na; 6 ribeyes van bijna 400 gram per stuk voor $350 en daar komt nog 15% BTW bij. Kom je op $168/kg
Vantveen
@Vdejong Er dry age van maken kost meer dan het vlees in kopen. Dat is 100 dagen gecontroleerd laten uitdrogen en de schimmel van de buitenkant af snijden
+1
weurding
@Kalfje24 slachten en klaarmaken ook al gauw 2 euro per kg?
George
@weurding Daar kom je er lang niet mee volgens mij.
weurding
@George was vraag, ik weet het niet, maar als het meer kost verklaard dat ook een deel van de vleesprijzen
+1
Herbert
@George ligt er aan wat je wil. De laatste hier vorig zomer die compleet in vacuumverpakte porties en ook nog heel wat worst en hamburgers wat extra kost zat rond die 2 euro inclusief btw
Kalfje24
@weurding weet niet wat prijs slachten en klaarmaken nu is ,maar na slachten komt er nog een dotje bij voor transport en handel voor het bij de consument in de koelkast ligt .
bio boer
@Kalfje24 alleen eieren al boer 10 cent in de winkel 50 cent
weurding
@bio boer bio 18.6 cent
+1
bio boer
@weurding ik ging uit van regulier gemiddeld ik beur momenteel ruim 21 cent per ei
Is 2021 was nog 8 cent om we slechte contracten hadden toen was ook nog regulier nu bio
bio boer
@bio boer bij de kippen gaat de cash flow nu ook rap om hoog moesten er eerst ook flink gat dichten
Boek houder heeft bekend gemaakt dat we in totaal flinke som belasting moeten voldoen dat is wel domper lijkt nu wel leuk al dat geld moeten nog even zuinig aan doen kunnen nu voor eerst sinds jaren weer koppel kippen zo af tikken zonder financiering sinds de fipronil niet weer gelukt bij pluimvee
Erco
@bio boer ja je wilt liever twee ruggen uit n varken snijden bedoel je. En veel verdienen en geen belasting betalen 😉
bio boer
@Erco als je veel aflost en afschrijvingen zijn maar beperkt dan heb je dat
marcsterreborn
@bio boer Boek houder heeft bekend gemaakt dat we in totaal flinke som belasting moeten voldoen

Heeft de boekhouder een persbericht verstuurd?
bio boer
@marcsterreborn ja zo iets hij had de boeken van 23 klaar die lopen ook hopeloos achter ze hebben het zo druk zeggen ze
weurding
@bio boer gisteren nog bij kennis geweest met biokippen, die zei het
bio boer
@weurding als die contract heeft wordt de volgende wel hoger is veel vraag naar bio eieren ze kunnen er niet aankomen momenteel
Ook om regulier best betaald als je stuk meer kippen kunt houden levert dat zeker niks minder op de prijs stijgt momenteel ook flink dus schakel ze nu niet zomaar over naar bio waar bij je flink terug gaat in aantal
bio boer
@weurding januari hadden we nog 18,25
weurding
+1
zandhapper
@weurding Zeg maar 3€ incl keuren (165€) en btw, vacuum verpakt en diep ingevroren , vorige week nog een laten slachten, binnen kort gaat de volgende, zodra ik laatste kwart kwijt kan .... en dan heb je weide vlees , eerlijk en heerlijk weide vlees (BB) puur gras gevoerd
Hooibaaltje
@Vdejong heel apart.
Vdejong
@Hooibaaltje
Quote:
heel apart

Dat rundvlees duur is?
Hooibaaltje
@Vdejong Die kalverprijzen toch?
brabantseboer17
@Vdejong Zijn ze daar zo gek op die angus of moet een belgische blauwe nog meer opleveren daar? Heb een paar jaar geleden van die black angus kruislingen gehad. De koeien leden er in ieder geval weinig van met afkalven, poah wat een kleine pis dingen waren dat zeg en de veehandelaar legde er ook geen stuiver voor neer.
hans-hans
@brabantseboer17 heb ik ook gehoord ,mij leek het ook wel ideal om Angus te doen ,mooie kleine kalfjes (is een voordeel) alleen moeten ze wel wat opbrengen dus ik heb het maar niet gedaan
+1
hans-hans
@weurding beter als die Ierse afgemolken koeien , is volgens mij een soort marketing stunt
labella
Quote Reactie van @brabantseboer17:
wat een kleine pis dingen waren dat zeg en de veehandelaar legde er ook geen stuiver voor neer

Ben op het eerste gezicht wel blij met black angus kalveren. Heb er hier ook wel wat tussen de bb kalveren zitten, ze kosten minder maar groeien zeker zo hard als de bb kalveren. Zijn nog geen dieren afgeleverd voor de slacht dus daar kan ik nog geen zinnig woord over zeggen
+1
Vdejong
@labella zoals vorige week genoemd. Pink 50%HF 50% angus 2 jaar 3 mnd 454 kg geslacht
zandhapper
@Vdejong Mijn BB kruisling net zo oud, nooit brok gehad,ook geen mais vorig week 437 kg schoon aan de haak
Kalfje24
@zandhapper wat heeft deze dan wel te eten gehad ?
(Is het een zuiger ,en tot de laatste dag melk ? )
+3
zandhapper
@Kalfje24 gras en kuil , maar goed soortig beest....

(klik om te vergroten)

+1
WGeverink
@Vdejong Er zit een wereld van verschil tussen een twee jaar oude Angus en een gepensioneerde HF melkkoe. Het wordt beide verkocht tegen prijzen alsof het mirre is.
Erco
@Vdejong krijg je hier in NL nu dik 6 euro de kilo voor. Ik heb er volgende week drie die weggaan maar zoveel wegen ze nog niet
Zebra
@Vdejong Als de vleesprijzen zo hoog liggen, wat kost dan het melkvee?
Vdejong
@Zebra Heb laatst de veehandelaar een vaars aangeboden de gemiddeld 55 liter geeft. Wilde er $5000 voor hebben, hij wilde niet verder gaan dan $4000. Vaars loopt hier nog
Rene Strik
@Vdejong Dat zal ook wel zo blijven.
Vee in de Maritimes was altijd al goedkoper dan hier.
15 jaar geleden heb ik een groot gedeelte van onze veestapel in NS gekocht als dekrijpe pinken. Incl. Trucking waren ze toen al $500/stuk goedkoper dan hier.
Er is daar gewoon niet genoeg concurrentie om de prijzen verder omhoog te drukken.
bio boer
@Vdejong als je niet aan eigen jongvee doet moeten de koeien wel oud worden nu is cad dollar geen euro natuurlijk
bio boer
@bio boer wat is de melkprijs daar beurde februari 71 euro cent dat zou 1,10 cad dollar moeten zijn
+1
Vdejong
@bio boer februari krijgen we 15 maart uitbetaald. Over januari kregen we $0.95
Vdejong
@Vdejong Melkprijs februari $1.00
Ruben-Wind
@Vdejong hier ook. Wel met een stuk hogere gehaltes denk ik😅
Vdejong
@Ruben-Wind 4.66% en 3.31%
Rene Strik
@Vdejong niet afgeleverd, want dan was je melkprijs $1.08 geweest.
Vdejong
@Rene Strik Klopt, bruto melkprijs $1.085. Maar wat heb ik aan 8.5 cent die niet uitbetaald wordt?
Rene Strik
@Vdejong nou, dat is hier maar amper 5 cent.
Waar gaat die 8.5 cent naar toe?
Vdejong
@Rene Strik
proAction®Validation Fee
NSCP Levy
Transportation Adjustment
Promotion
Administration Levy
Milk Testing
School Milk
HST
Vdejong
@bio boer we hebben wel jongvee.
Cowboy3
@labella Koop je de blauwe vaars kalveren als starter of met een 14 daag van melkveehouders.
Ze zijn prijzig geworden, maandag een vrouwelijke tweeling van 23 daag oud vertrokken €425 ex en wogen gemiddeld 58kg
+1
labella
@Cowboy3 met 14 tot 28 dagen, gelukkig zit ik vol heb in november(270 euro ex) en januari(310 euro) nog 2 koppels gehad.
Elvis
@Cowboy3 stieren van 2 weken oud zitten al op € 600 ex
Rene Strik
@brabantseboer17 grap is dat de slachters hier liever geen BB hebben omdat ze niet goed marbeleren. Buiten dat groeiendie BB cross stukken langzamer dan Angus cross.
Ik wil ze niet meer in mijn stal.
Duurt 2 tot 3 maanden langer om ze op gewicht te krijgen.
brabantseboer17
@Rene Strik Dus eigenlijk hebben hier afmesters goud in handen met black angus. Want ze kunnen ze hier goedkoop inkopen omdat ze na 14/28 dagen een laag startgewicht hebben als ik het goed begrijp kunnen ze sneller op gewicht krijgen dus meer rondes kunnen draaien en waarschijnlijk ook een betere voederconversie hebben.
Rene Strik
@brabantseboer17 ja.
Angus is in die zin een superras, waar weinig nadelen aan zitten.
Pas wel op, want er zit veel verschil in de genetica van Angus, dus wel de juiste stieren gebruiken.
Hier brengt Angus ook nog een premie op bij de slacht. 44 cent per kilo karkas gewicht meer dan andere rassen.
Deblonde
@Rene Strik en hoe is bij jullie de ervaring met hereford?
Rene Strik
@Deblonde Hereford is hier een bijna niet bestaand ras, dus daar weet ik weinig van.
aukevd
@Rene Strik Welke stieren/bloedlijnen moet je dan hebben bij Angus?
Rene Strik
@aukevd ABS, ALTA en SELECT hebben ieders een paar stieren die door en door getest zijn op veel dingen zoals geboorte gewicht, groei per dag, voederconversie enz.
Die toppers zitten in een wat ze hier een performance beef program noemen.

Alta toppers is het Bullseye programma
Select sires het top angus programma.

Wij gebruiken nog steeds High Rank vsn select voor onze Angus cross
Herbert
Heeft de 12% Btw verhoging er ergens in de keten toch nog voor gezorgd ondanks dat bedrijven het terug kunnen vragen? In de supermarkt is het toch nog steeds 9%?
+7
George
Alle voedsel wordt flink duurder , in EU ruimen ze boeren op of gebrek aan opvolging door te veel regels en te lage rendementen voor de boeren. Maar daar komen ze achter als het te laat is. Ze hadden de hoop gevestigd op Oekraïne waar ons plantaardig voedsel vandaan zou moeten gaan komen met wat goedkoop kippenvlees. Maar dat dreigt nu ook te mislukken.
bio boer
@George in canada was nog duurder dus geen eu ding
Je spreekt je zelf tegen door laag rendement dan is dit toch juist nodig
bio boer
@bio boer zo ruig gaat het nog niet met de prijzen voor de zuivel eieren bengen nú dubbele op dan 5 jaar geleden nu hebben wij maar klein koppel als je nu veel leg kippen hebt komt er wel serieus geld binnen

5 jaar geleden had ik 50 cent voor de melk is nog lang geen euro
+5
duitser
@George
Quote:
Alle voedsel wordt flink duurder

Werd ook tijd. Dat geklaag van de consumenten. Dan maar weer gewoon 1x per jaar op vakantie en een occasion voor de deur ipv in luxe leven en de boeren laten martelen voor paar cent en dan ook nog trap nageven.
+1
George
@duitser Ik weet het , zeg dat ook al jaren. Mij hoef je niet te overtuigen. 😀
JohnDeere7serie
Slachtkoe voor het eerst 6 euro per kg.

(klik om te vergroten)

klant
@JohnDeere7serie nog maar meer boeren opruimen krijgen we straks een tientje per kg
Deblonde
@JohnDeere7serie dat zijn leuke afekeningen👍
de Tank
@JohnDeere7serie
kzal wel een kniesoor zijn, volgens mij staat er 5,90, een R koe, kruising? vorige week 1 van 5,85/kg 416 kg, dat schiet tenminste op.
+1
JohnDeere7serie
@de Tank + 0,1 weidetoeslag iets verder naar onderen. Ja klopt was 50% flv.
Kalfje24
@labella ik heb het vlees niet gezien bij de slager,dus of dat het rommel is kan ik zo niet zeggen.
(Heb svo gedaan en 'wat " slagerij ervaring,dus daar zou ik bij zien wel een oordeel over kunnen geven)
Als weurding daar nog eens komt wil hij misschien wel vragen vanwaar iers vlees in de toonbank.
verwijderd
Kalfje24
@hans-hans rundvlees uitgebeend en in de vliezen 6 weken vacuum verpakt op 1a 2 graden bewaren om te rijpen,bij stieren zeker nodig .

Verder totaal niets nodig om het vers (niet bevroren)te bewaren
+2
hans-hans
@Kalfje24 oké , ik heb gewoon een beetje een hekel aan Iers rundvlees
ik zou ook gewoon naar de slager gaan en gewoon vlees kopen , iedereen moet vooral doen wat die zelf het beste vind , maakt ook niet uit wat ik ervan vind
+1
weurding
@hans-hans viel ons dus ook tegen dat het daar vandaan kwam, maar zal handel zijn, smaakte best overigens

(klik om te vergroten)

Kalfje24
@weurding is dat een stuk van 1 kilo ofzo ?
weurding
@Kalfje24 800 gram
Kalfje24
@weurding ooooow lekker ,aan 1 stuk klaarmaken of lapjes ?

Mogen wij als het mogelijk is een foto van het rauwe stuk zien? Ik ben wel benieuwd wat er in dat zakje zit🙂
weurding
@Kalfje24 is al op, waren met zijn 4, ze wilden het snijden maar de vrouw heeft het zo mee gevraagd, was zaterdagmiddag 4 uur, normaal krijg je het niet in de verpakking
Kalfje24
@weurding op ,is nog veel beter ,dan bederft het niet meer 🙂

Ik was benieuwd naar de kleur van het Ierse vlees ( ik vermoed iets donkerder rood)
En of het veel zichtbaar vet heeft
Kalfje24
@hans-hans degene die het vlees bakt,braad of kookt heeft meer invloed op de smaak of malsheid dan het ras of afkomst van een rund .

Maar zoals je schrijft als je niets van iers vlees moet hebben,dan gewoon weglaten.
Genoeg anders om te kiezen
+1
weurding
@Kalfje24 bavette, tegenwoordig in, vroeger was het gewoon pouletvlees😅
+1
Kalfje24
@weurding zo is dat,als het hip is en een naam heeft wil iedereen het hebben.
Maar als poulet of hachee vlees is het nog lekker
George
@weurding
Wavet? 😀
WGeverink
Vetloos vlees is moeilijk klaar te maken zonder dat de kok het verprutst@Kalfje24. Vlees met voldoende intramusculair vet staat voor malsheid en smaak. Mais geeft zacht geel vet en granen geven hard wit vet en het harde witte vet is gewenst. Van de week voor het eerst dit jaar een paar AAA kwaliteit steaks klaargemaakt buiten op de bbq en ze waren voortreffelijk.
Kalfje24
@WGeverink vetten al dan niet intramusculair hebben zeker invloed op de malsheid en smaak maar is een kleine factor in het eindresultaat .
voorbereiding,bereidingstijd en bereidings -temperatuur die bepalen veel meer .
Zoals alles is vlees klaarmaken een kunstje wat steeds beter gaat als je er meer kennis van hebt ,en meer ervaring.
Vlees bevat van nature veel vocht,het is de kunst dit zoveel mogelijk in het vlees te houden .
arie.j
Voor producenten zal vlees het wel nooit te duur worden.
Zowat geen enkel dorp heeft meer een slager, maar op het prikkebord gaat blijkbaar ieder er naar toe?
labella
@arie.j Hier zitten nog 3 slagers waarvan er 1 nog zelf slacht.
arie.j
Quote Reactie van @labella:
@arie.j Hier zitten nog 3 slagers waarvan er 1 nog zelf slacht.

Zelfslachtende slagers zijn er erg weinig meer en moesten zelfs de status van erfgoed krijgen om wat te blijven bestaan
Mij allemaal best hoor, wie graag veel wil betalen, die gaat zijn gang maar
Kalfje24
@arie.j 2 belangrijkste punten dat er jaren terug al veel zelf slachtende slagers zijn gestopt zijn
1. De zeer strenge regelgeving die jaren geleden is opgetuigd voor de ruimte's waarin geslacht word (en de daarbij komende kosten)

2.veranderd koopgedrag van consumenten.
Het werd voor zelfslachters steeds moeilijker om een heel rund te verkopen.

In de warme zomertijd zit er net zo veel stoofvlees aan een rund als in de winter,alleen is hier in de zomer totaal geen vraag naar.
+2
weurding
@arie.j uiteindelijk betaal je minder bij de echte slager, dat bewerkte vlees is o.a.veel vocht
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j uiteindelijk betaal je minder bij de echte slager, dat bewerkte vlees is o.a.veel vocht

Het is maar net wat je kopen wilt.
Maar bij de banketbakker zijn de wat doorsnee dingen ook een stuk duurde
Dat zal bij die ambachtelijke slager ook wel zo zijn
+1
labella
Quote Reactie van @arie.j:
bij de banketbakker zijn de wat doorsnee dingen ook een stuk duurde

Ook een stuk lekkerder!
+1
George
@labella ja totaal onvergelijkbaar. Ik hoef geen supermarktvlees!
arie.j
Quote Reactie van @George:
@labella ja totaal onvergelijkbaar. Ik hoef geen supermarktvlees!

Dat verhaal van je is bekend, en over smaak zullen we maar niet twisten
Toch denk ik dat 90% van de melkveehouders zijn vleeswaren niet bij een slager koopt
weurding
@arie.j die slachten doorgaans een eigen hier, echt
bio boer
@weurding heb ook 2 ossen lopen
+1
George
@arie.j tja dan zijn ze niet veel gewend.....
weurding
@arie.j jij hebt ooit es geschreven dat je brood op de markt haalt beneden 2 euro, ook daar zal smaakverschil in zitten
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j jij hebt ooit es geschreven dat je brood op de markt haalt beneden 2 euro, ook daar zal smaakverschil in zitten

Is beter van kwaliteit en smaak
Deze bakker, prijs gaat daar ook wat omhoog
despakenburgsebakker.nl/
+1
weurding
@arie.j over smaak valt te twisten, zal komen omdat we altijd slagers in familie gehad hebben en mijn vrouw in een echte bakkerij werkte, wij proeven wel degelijk verschil
Huppel
Wordt bij ons in de omgeving veel aantrekkelijker om gras te zaaien, draadje spannen en vleesvee te houden dan gasolie verstoken en graan voor 200 euro per ton aan de Coop te leveren
Deblonde
@Huppel omgekeerde wereld dan; al die mannen hebben net pas de koeien omgerolen voor de ploeg en zaaimachine
weurding
Via app gekregen: deur aan deurflyer, raar hè, dat alles duurder wordt

(klik om te vergroten)

marcsterreborn
@weurding daar zit een luchtje aan...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nat , vlees , rundvlees , rabobank , veestapel en gehaktbal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
148
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
4.231