NRM-Vakbeurs is uit de schaduw getreden

De expositieruimte op 11e editie van de NRM-Vakbeurs is zo goed als uitverkocht. De vakbeurs tijdens de Nationale Rundvee Manifestatie 2008 overtreft bovendien ruimschoots de oppervlakte van de eerdere evenementen. Automatische voersystemen en een volledig geautomatiseerde stroverdeler worden grote publiekstrekkers.

<a href="[landbouw.paginablog.nl] alt="Triomatic totaalbeeld[1].jpg" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="750" height="614" /></a>

Het beursoppervlak is groter en het veekeuringsprogramma biedt meer gelegenheid voor een bezoek aan deze volwaardige NRM-vakbeurs. Het is dan ook geen overbodige luxe dat de veehouders naast het bekijken van het fokvee wat meer tijd krijgen om een aantal interessante innovaties te bekijken. SAC-Senior Melkmachines gaf reeds aan haar mobiele melkrobot, uit de Mobile Future Line, te tonen. En zo zijn er op de NRM-Vakbeurs meer zaken de moeite van het bekijken waard.

Automatisch voersteem
Trioliet Voertechniek uit Oldenzaal (www.trioliet.nl) meldt dat ze een opstelling van de Triomatic toont waarmee innovatieve veehouders hun vee volledig geautomatiseerd (ruw)voer kunnen verstrekken. Kuilvoerblokken komen daarbij in de voerkeuken achterelkaar op een bewegende bodemketting te staan. Een innovatief systeem snijdt vervolgens de blokken met een variabel in te stellen plakgrootte schuin en vertikaal af. Het kuilvoer komt vervolgens in de voerrobot terecht. Door hierbij meerdere aanvoerbodems toe te passen kan de voerrobot verschillende soorten (kuil)voerproducten mengen en uiterst nauwkeurig uitdoseren. Ook losgestorte producten kunnen in de juiste hoeveelheid vanuit een rvs-bak of vanuit een silo met de voerrobot gedoseerd worden. De voerrobot, die circa 1.200 kg product kan bevatten, hangt aan een rail en ontvangt de krachstroom voor de aandrijving van een zogenaamde Akapp-rail. Een vergaande integratie van de gegevens van de procescomputer en het managementsysteem is mogelijk. Daardoor kan “voerkeuken”een uitgekiend en nauwkeurig afgewogen mengsel produceren, dat over het gewenste aantal giften per dag aan de verschillende productiegroepen gedoseerd kan worden.

Automatische stroverdeler
De Akapp-krachtstroomrail levert ook de elektriciteit voor de aandrijving van de BT 3600. Dit gaat om een innovatieve breedverdeler voor stro die Van den Brink Techniek uit Harskamp (www.stroverdeler.nl) zal tonen. Deze strooirobot beweegt zich, net als de voerrobot van Trioliet, aan een hangende rail door de stal. De strooirobot, die ook andere producten dan stro kan verwerken, beweegt zich daarbij moeiteloos door een onbeperkt aantal haakse bochten. Van den Brink geeft aan dat de innovatie veel arbeid bespaart en dat besparingen tot 30% op de strooiselhoeveelheid realistisch zijn. De afstandbediende stroverdeler kan in korte tijd een egale laag strooisel aanbrengt met een maximale breedte van 12 meter. Centrale ophanging is daarvoor niet beslist noodzakelijk. De stroverdeler biedt de innovatieve melkveehouderij kansen. Ook bij het instrooien van potstallen en boxen in de vleesvee-, paarden- en geitenhouderij heeft deze vinding zijn functioneren reeds bewezen.

Deze -en tal van andere- innovaties tonen duidelijk aan dat de NRM-Vakbeurs die ten tijde van de NRM in de Utrechtse Veemarkthallen wordt gehouden uit de schaduw is getreden van de koeienshows. Leveranciers van producten en diensten zien de vakbeurs steeds meer als een volwaardige beurs waarop ze een geïnteresseerd publiek ontmoet om zaken te doen. Zie ook het de recente deelnemerslijst en beursplattegrond op [www.nrm.nl]

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , stro , innovatie , stal , melkrobot , voer , fokvee , nrm , stallen en voerrobot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1