“Zo verdien je een achtwielig tandemstel weer terug”
Van der Molen is door gesprekken met boeren en loonwerkers en door eigen ervaringen in de loop der jaren heel wat wijzer als het gaat om goed bodembeheer. Met de firma Evenboer uit Broek in Waterland is hij sinds 2022 fabrikant van DWM-tandemonderstellen. Daarvoor werden de tandemonderstellen bij DWM in het Friese Nieuweschoot gefabriceerd.
Bron
melkveebedrijf.nl
Deel dit topic
Bijlages

(klik om te vergroten)
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's wielen , kapot , banden , investering , groen , natuur , schade , ervaringen , wijzer , tandem , boeren en wachten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Vroeger onder de miedema al een pendelas met 4 wielen. Konden niet wennen aan het tandemstel daarna en nu alweer 10 jaar een 8 wielig onderstel. Op kuilbult nooit problemen gehad maar inmiddels alles in balen en geen kuilbulten meer.
wat is de maat van die banden?
(klik om te vergroten)
Toch ben ik wel benieuwd wat zo'n onderstel moet kosten. Mijn oom heeft onder zijn Super Vitesse 3502 een nieuw DWM onderstel gekocht omdat ze op veengrond zitten, hij wil niet meer zonder. Maar gaf ook aan dat het bij hem al >€30.000,- moest kosten en dan heb je de lichtste variant. Onder mijn Giga Vitesse moet je het midden- of topmodel hebben qua aslast. Iemand die beetje actuele prijzen kan noemen? Daar valt of staat 'het zo terug verdienen' mee
Dan ga ik wel uit van dezelfde bandenmaat (of minimaal dezelfde hoogte).
Mijn mening is dat je alleen de aanschaf van het kale onderstel hoeft te rekenen en de 4 extra banden niet.
Door de veel lagere belasting van de banden zullen ze veel minder hard slijten.