Biest

Nieuwe Oogst heeft een artikel over een afzetkanaal voor biest (gemiddelde opbrengst zo'n € 1,50 / kg). Het artikel rept er niet over of verkopen van biest ook onder de melkquotering valt. Wie weet of dat (formeel) wel of niet het geval is?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Formeel valt alle melk die het erf verlaat onder het melkquotum.
Onbekend
Ja maar misschien zou je er over van mening kunnen verschillen of biest als melk gezien moet worden, of dat het toch een wezenlijk ander product is.
(wel van belang. als iedere melkveehouder op deze manier biest gaat verkopen, krijgen we ongetwijfeld met deze discussie te maken. Biest verkopen wordt bedrijfseconomisch meteen een stuk onaantrekkelijker als de kg's meetellen binnen het melkquotum)..
Onbekend
Eerste 4 dagen na afkalven mag niet geleverd worden , zie regelgeving KKM o.i.d.
Dit wordt niet beschouwd als melk.
Onbekend
Dat biedt perspectief...
Onbekend
Biest is alleen maar van de eerste keer melken, de 2e keer melken gaat niet meer voor biest door. Als je de koe dan ook half uitmelkt om melkziekte te voorkomen en het kalf daar dan nog van moet drinken dan vraag ik mij af of er nog wel wat overblijft en voor die paar euro ga ik geen gedoe maken.
Onbekend
Wij leveren al biest aan ProDesire.
Leverantie van biest valt niet onder het melkquotum.
Biest mag geleverd geleverd worden tot 30 uur na afkalven, als het gehalte antistoffen maar voldoende is. (evt. te bepalen met gebruik van biestmeter deze is goedkoop en kan onbeperkt (her)gebruikt worden)
Onbekend
waar vind ik zo'n biestmeter?
Onbekend
Een biestmeter is te verkrijgen bij de meeste dierenartpraktijken.
Maar als je biest levert aan ProDesire is deze ookte verkrijgen via ProDesire (met korting)
Onbekend
Gewoon Biestpap van koken.Erg lekker, en zeer gezond.

Ik geefde overgebleven Biest overigens weg aan diverse mensen.1 man die aan Kanker lijd, en hier baat bij ziet,eneen aantalbekende en familie.
Onbekend
helpt tegen veel bacteriele ziektes zit nog peniciline in (droogzetter)
Onbekend
He bah!!!!!!(die penicilline dan)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's biest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN