DOC Kaas verlaagt voorschotmelkprijs

Zuivelcoöperatie DOC Kaas verlaagt haar voorschotmelkprijs netto met 70 cent naar 28,33 per 100 kilo exclusief btw.

Door het aflopen van de zomerheffing van € 1,60 stijgt de uitbetaalde voorschotmelkprijs met 90 cent naar € 29,93 exclusief btw volgens de berekening van het Agrarisch Dagblad.

De zuivelonderneming verlaagde haar vetprijs deze maand met 5 cent naar €2,70 per kilo. De eiwitprijs daalde met 14 cent naar €6,06 per kilo. Haar vet- en eiwitprijzen lagen in juni vorig jaar op respectievelijk € 2,89 en € 5,78 per kilo.

Bron: [www.agd.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Dan hebben de DDB acties dus averechts gewerkt bij DOC.
Hebben de leveranciers voor niets hu melk weg laten stromen.
Onbekend
nonsens.... zouden ze het anders niet verlaagd hebben dacht je?
Onbekend
ja ook, dus het heeft niets geholpen
Onbekend
Volgens mij zijn de melkprijzen in Nederland de laatste half jaar omhoog gehouden door RFF en Campina om de fusie erdoor te krijgen. Andere fabrieken moesten dan wel deels mee. DOC Dld betaald deze prijs al minstens 3 maanden, m.a.w. het verschil is 4 tot 5 ct geweest. Nu zou in NL de prijs toch een keer moeten zakken, en wat is nou mooier en makkelijker dan zeggen het komt van DDB. Misschien als Nederland toch iets steviger in schoenen staan als het gaat om eisen.
Onbekend
was het vroeger niet zo dat een boer die geen lid was van een coop.
1 cent minder kreeg dan een lid van dezelfde coop .dat was volgens mij.
in de goeie oudetijdbij de coop in bedum als ik het goed heb
Onbekend
Blijft niet veel over van de juich stemming van vorig jaar....
RFF en Campina zullen wel volgen..
Onbekend
betalen we tenminste eens weer normale prijzen voor quota, land en etc. En hebben bouwbedrijven en andere leveranciers weer tijd voor service en eerlijke prijzen etc.

Gisteren sprak ik nog een loonwerker, die sprak al van een ketering in de betalingen
Onbekend
Daarom kan ik me niet voorstellen dat er nog boeren roepen dat het een goed jaar is. Wij konden vorig jaar met de lage prijzen beter melken dan nu.
Hier zijn al rake klappen gevallen die zulen nu in NL ook gaan komen, ondanks de hogere melkprijzen. Daarom was die aktiebereidheid hier ook vele malen groter
Onbekend
wat is dat nou jullie met je grote super bedrijven hebben toch een kostprijs onder de 25 cent, hou je nog 5 of 6 cent over, maal 10miljoen kgis 600.000 euri per jaar en dan maar klagen.
Onbekend
kees snel naar duitsland emigreren als er daar zoveel verdient word.
Onbekend
Typisch dat DOC Deutschland GmbH deze prijs al 3 maanden betaalt aan Duitse boeren
Onbekend
het kan toch niet zo zijn dat de eene boer meer ontvangt.dan een
andere van de zelfde coop dan gooi je de principe van de coop toch.
overboord of zie ik dat verkeerd
Onbekend
Misschien zijn het in Duitsland leveraciers en geen leden,en als in Duitsland de melkprijzen lager liggen dan in Nederland ga je ook niet meer betalen.
Onbekend
Nee lekker cooperatief is dat , als daar in Duitsland de prijzen lager liggen waarom zou je ze dan meer betalen? Als deze redenering opgaat dan is het een mooie cooperatie.
Onbekend
George waarom moet je een leverancier die geen lid is als lid behandelen,heeft niets met cooperatief te maken is gewoon zakelijk.
Onbekend
zo zakelijk dat leveranciers in duitsland van campina 1,5 cent meer kregen dan leden
Onbekend
zijn die mensen daar ook lid van doc of zijn ze leverancier met overeenkomstige voorwaarden van levering en uitbetaling?
jansen2
bij doc is dat 0,6ct/kg
daarvan gaat bij lid zijn de helft naar ledenrekening
anonymous_1264
Rene,

Ik heb je bericht opgeschoond en er een correcte bron vermelding bijgeplaatst (dat vergeten wel meer mensen de laatste tijd).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , kaas , doc , btw , zuivelonderneming en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0