Kniebuis

M'n veearts raade me aan om de koeien te gaan sturen in de ligboxen dmv een knieboom ipv met de schoftboom. Nu is de afstand +/- 2 mtr tot hoek boxdek.
Met een knieboom voor de matras zou de schoftboom een stuk naar voren kunnen. In de huidige situatie liggen veel koeien met 1 voorpoot onder het lichaam en 1 poot vooruit gestoken. Echt relaxed. Mijn vraag is: doen ze dit ook als er een buis van 11 cmvoor hun ligt. Dus steken ze hun voorpoot er gemakkelijk over heen?En hoe bevalt zo'n buis in het algemeen? Schijten de koeien meer in de boxen als ze gaan staan omdat de schoftboom ze niet naar achter dwingt?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
11 cm is geen enkel probleem. Waarschijnlijk schijten kleine koeien meer in de boxenmaar in het algemeen zullen de koeiendoor de verplaatste schoftboom makkelijker opstaan en daardoor ook minder snel schijten dwz pas als ze al staan of de box verlaten ipv onder het opstaan van de stress.
Onbekend
Ik heb sinds kort een spanband voor in de ligbox op een afstand van 1.65 vanaf de achterrand van de box. Vind het erg goed werken, er @!#$ eigenlijk geen enkele koe meer in de box, het is goedkoop, en voor mij het belangrijkste het werkt erg gemakkelijk. De spanband zit op een hoogte van 30 cm, waardoor ik het zaagsel er gemakkelijk met de trekker er onderdoor kan trekken. Ik werk met een vooraad zaagsel voor in de boxen. Voorheen elke week instrooien, nu doe ik met dezelfde hoeveelheid 2 weken. Probeer eens een stuk zou ik aan willen bevelen, heb ik ook gedaan. LMB de bruin in achtmaal verkoopt de beugels om op de boxen te schroeven, een spanband en een ratel.

Succes
Onbekend
wij ook geprobeerd, echter na een maand waren de spanbanden al doorgesleten! beviel op zich wel maar ze gaan te snel kapot
Onbekend
heel gauw doen, het zal je super bevallen!!
Onbekend
Wij hebben een PVC buis als kniebuis.. en dat bevalt goed.. Ook hier liggen ze met 1 been over de buis. En de buis gaat niet kapot. is namelijk dikwandig.
Onbekend
HEB nog 50 meter polytelheenpijp van 160mmte koop voor 6 euro de meter tel 06-42961098

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , ligboxen en veearts geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
10
TREFWOORDEN