Mestrobot

niet dat ik de staatsloterij heb gewonnen maar puur informatief, wie beter de Lely of de Joz mestrobot. De lely is goedkoper maar werkt op 12 v, loopt sneller maar ook smallerder en zou de koeien wel eens aantikken als deze wat naar achteren in de boxen liggen. De joz neemt breder mee en werkt opm 24 v maar kost 5000 euro meer(laval). maar loopt veel langzamer(4 meter/min)

zeg het maar

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Makkelijk zo'n ding , ik heb een JOZ roosterschuif . Werkt ook super en makkelijk. Altijd mooie schone beesten en minder klauwgebreken. Welke loterij heb je dan wel gewonnen?
Onbekend
RFF-loterij
Onbekend
Informeer eens bij BeTeBe.de, staat nog niet op de site maar hebben een goedkopere mestrobot van ik meen tussen 10.000 en 12.000 euro. Heeft pas geleden nog wat in een Nederlands vakblad gestaan. Is hier al vrij veel verkocht.
Gerust bellen als het om euro's gaat spreken ze ook Nederlands
Onbekend
Staat ook op de site van meekes-groenlo. Als je wat google'et kom en zoekt op "Cow-rob" zijn er op de site van de boerderij foto's te vinden met uitleg. Heb zelf mijn ???? erover.
Onbekend
lely, punt
Onbekend
JOZ.Ik heb laatst een lely zien werken althans een poging daartoe. Om een haakse bocht te maken moet 1 wiel stilstaan en de ander draaien. Nou met warm weer en dus droge stroeve roosters viel hem dat vies tegen omdat de wielen waren aangekoekt en niet genoeg grip hadden. Naar mijn mening is de lely niet zwaar genoeg en slipt hij dus te snel.
Onbekend
Ik vindt de lely veel te licht ik zou voor de joz gaan
Onbekend
Gooi je er toch ff een trottoirband op?!
Onbekend
Vanaf 2 of 3 meter.
Onbekend
Het is een kwestie hoeveel geld je kwijt wil. Wat de JOZ + heeft , heeft Lely op andere fronten. Dan blijft over het prijs verschilWat betreft over die haakse bocht, deze wordt met de opvolgende opdracht direct gecorrigeerd. Het enige bij grote oppervlakten zonder wand coordinatie kan een hoek van 180 graden met uiteraard enige straal soms minder correct lopen. De Lely is uitermate geschikt in de kleinere ruimtes. Heb je een grote (wacht)ruimte is het aanschaffen van een JOZ te overwegen.
Onbekend
Problemen met bochtenwerk? Maakt Ferrari of MacLaren nog niet wat?
Onbekend
>
> Problemen met bochtenwerk? Maakt Ferrari of MacLaren nog niet
> wat?

Ja ja jij wou graag dat ik daar op zou reageren he?

Nou vooruit, ik zou het niet doen, verspilde moeite.Kasé schreef:
Onbekend
lely werkt bij mij al 1,5 jaar prima bij ons in de stal en slipt wel eens maar kan dit zelf corrigeren.
moet hem ongeveer eens in de drie weken terugzetten, loopt perfect.
Onbekend
Ik heb nu 1,5 jaar naar volle tevredenheid een lely, vanslippen in de bocht is mij niets bekend. Het grote voordeel van de lely is dat hij in oudere stallen met een roosterbreedte tussen voergang en ligboxen van 3 meter beter draait dan de joz.
Dat wil zeggen de lely stoot niet tegen de ac;hterpoten van de vretende koeien aan, de bredere joz doet dat wel bij rostergangen vAN 3M. Als ikzelf aan het eten ben wordt ik liever ook niet tegen mijn benen geschopt, of wel?
Daarnaast vindt ik dat geboor in de roosters ook niet alles, en de aanschafprijs staat niet in verhouding tot de machine op zich.
Onbekend
Hoe gaat het in de zomer op droge roosters?heb je de koeien in de zomer ook buiten?
Onbekend
Nee, mijn koeien komen niet buiten, maar met de ventilatoren op full-speed en zulk droog weer is de vergelijking snel te maken als je elk uur schuift.
Onbekend
jij woont toch zwf ga kijken bij boeren met z`n ding en trek je conclusie
heb zelf 3.5 jaar JOZ tech doet het goed ,je mag komen kijken woon bij jou in de regio
Onbekend
Ik had een van de allereerste Discovery's, nu bijna 4 jaar geleden in gebruik genomen. Dat ik nog steeds fan ben van dat apparaat komt doordat het gewoon een fantastisch product is van Lely. Slippen bij aankoeken zou een probleem kunnen zijn als je zomers net zo veel laat schuiven als s'winters. Dat doe ik dus niet. Ik weet wanneer er bijna geen koeien binnen zijn, en wanneer ze weer naar binnen komen, dus daar pas je je programmering op aan. In plaats van elk uur slaat hij eventueel een paar uur over. Scheelt ook weer stroom .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , koeien en mestrobot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN