De geur is een lichte ammoniaklucht, meldt de brandweer. "Die wordt veroorzaakt door ureumkorrels in het strooizout. De geur verdwijnt vanzelf."
Klachten over stank door strooizout in Amsterdam: 'Geur verdwijnt vanzelf'
De geur is een lichte ammoniaklucht, meldt de brandweer. "Die wordt veroorzaakt door ureumkorrels in het strooizout. De geur verdwijnt vanzelf."
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's zout , gladheid , brandweer , amsterdam en wegen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Uitglijer,
De afgelopen dagen was het af en toe flink glad door ijzel of aangevroren vocht. Sommige mensen maken dan hun straatje snel schoon en kopen strooizout. De nieuwste trend daarin zijn “dooikorrels”. Dooikorrels? Ja dooikorrels! Dooikorrels ureum, een zak van 25 Kg en het is nog milieuvriendelijk ook! Tenminste dat staat er op. Het advies is verder 1 kg per 5-10 m2 te strooien. Omgerekend hebben we het dan over 1000 kg/ha. Die 1000 kg bevat 460 kg N/ha. 🤯 Per keer strooien.
Een boer strooit ong 230 kg N /ha op hoogwaaardig voedergrasland en dan moet hij ook nog rekening houden dat hij in een NV gebied (stikstofverontreinigd gebied) zit en zijn gift verdelen in 3 porties over het jaar.
Deze milieuvriendelijke dooikorrels gladheidsbestrijding is dus per keer strooien twee keer zoveel stikstof! En dat spul gaat op de straat zo de rioolputten in!
Met je dooikorrels!
Bron: Derk Evert Waalkens facebook.com/derkevert.waalkens/