AGD herberekend RFFmelkprijs

Friesland Foods houdt voorschotprijs bijna gelijk
08 jul 2008 11:35


Zuivelcoöperatie Friesland Foods verlaagt zijn voorschotmelkprijs voor juli met 1 cent naar € 30,83 per 100 kilo bij een quotum van 500.000 kilo melk met 4,412 procent vet en 3,478 procent eiwit.

De coöperatie zelf meldt dat ze de voorschotprijs gelijk heeft gehouden, maar dat ze wel de prijzen voor vet en eiwit heeft aangepast. Volgens de berekening van het Agrarisch Dagblad komt de prijs echter een fractie lager uit. Oorzaak is de aanpassing van de vet- en eiwitprijzen. De vetprijs is met 17 cent verhoogd naar € 2,95, terwijl de eiwitprijs met 22 cent is verlaagd tot € 6,80.

De verhoging van de vetprijs is een gevolg van de goede boterprijzen op de wereldmarkt. De prijzen voor eiwit blijven verder dalen door de ongunstige kaasmarkt. Cumulatief komt de voorschotprijs van Friesland Foods nu uit op € 34,59, ofwel nog ruim acht euro meer dan de cumulatieve prijs vorig jaar tot en met juli. De eiwitprijs is nu ongeveer € 1,40 hoger dan in 2007, de vetprijs is, ondanks de stijgende lijn, nog steeds 41 cent lager dan die vorig jaar in juli was.


Bron: agrarisch dagblad auteur: Klaas van der Horst

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ongunstige kaasmarkt? Ik heb toch ergens gelezen dat kaas 2x 30 ct duurder is geworden.
Onbekend
Tja, RFF-logica
Onbekend
ben op dit moment teleurgesteld in de prijszetting. wederom een daling.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0