Melkveesector komt zelf met oplossing voor mestcrisis, maar wie gaat het betalen? 'Morele plicht van industrie'
Het plan is dat melkveehouders vrijwillig tussen 10 en 20 procent van hun koeien afstoten voor een periode van 3 jaar. Ook doen de boeren afstand van de bijbehorende fosfaatrechten, waarin is vastgesteld hoeveel fosfaat - dat in mest zit - ze mogen uitstoten.
Bron
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's mest , koeien , fosfaat , melkveehouders , fosfaatrechten en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
3 jaar
Kan ook nog slompboer 2 verhaal worden.
Maar goed, ook de overheid wordt geholpen met deze maatregel, dus ook even flink de portemonnee open zetten.
Als Holman en meeloper Van Campen enthousiast zijn... pas dan maar op!
Jazeker kan dat, jullie gaan flink betalen aan de cowboys met een enorm mestoverschot!!
“De zuivelindustrie vergoedt dit, volgens het plan in samenwerking met de overheid. ”
Sommige mensen zijn hard leers.
Voor hoeveel cent ga je bij ruim 50cent minder melken?
Ze rekenen met een cent. Geef ik die cent liever aan een akkerbouwer met de mest er bij.
De weerstand die ik er tegen heb is het tijdelijke karakter. Ervaring uit verleden zijn dat korting als nog komt ook al neem je als sector maatregelen, zeker omdat deze maatregelen tijdelijk zijn.
Overigens wil ik ook nog even melden ,maar dat kan ik niet geheel hard maken, dat de derogatie mede verspeeld is door onze belangenorganisaties . Halve wege de termijn van C.Schouten zijn ze er uit gegooid op het ministerie ,omdat ze geen antwoord hadden op de onomkeerbare gevallen , veroorzaakt door onze "fosfaatmanager" K.Romijn . en toen hebben de ambtenaren het beleid overgenomen en die hadden kennelijk geen boodschap aan de derogatie.
Zie ook ,de woo stukken. C. Schouten was erg verbolgen , omdat de belangenorganisaties geen antwoord hadden op de "knel"gevallen . ( behalve een half miljard overheidsgeld, want het was de "schuld "van de overheid)
Ze zijn toch niet helemaal gek geworden mag ik hopen?!?!?
iedereen die nog niet door heeft dat ze minder koeien willen is ook wel een beetje naief
er zijn meerdere plannen natuurlijk om het te doen
een generieke korting een ............. vul maar 10 redenen in om dit te doen
ik denk dat van hogere hand minder vee in nl moet
en ik kan het natuurlijk ook fout hebben
Nooit!
De minister kan fosfaatrechten innemen van een sector die boven haar plafond zit. En dat lijkt voor melkvee onvermijdelijk.Als er vanuit de sector geen plan komt heeft de minister niet veel keus.
iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen aandeel,
blijft het een slechte melkprijs dan zullen er velen een nieuwe rekenmachine moeten kopen die geen korting geeft op het te verkopen product.