telegraaf.nl/nieuws/915696284/…
boerderij.nl/europese-commissie-kritisch-op-nederl…
nieuweoogst.nl/nieuws/2024/…
rijksoverheid.nl/ministeries/…
Hebben de thema's landbouw , mestdossier , telegraaf , europese commissie , brussel en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Gewoon rustig nog even wachten…
Landbouw
Asielzoekers tegenhouden
Pulsvissen
Enz.
Ze weten zelf toch wel waar de problemen door worden veroorzaakt.
Nederland gaat net als Trump eerst aan zich zelf denken daarna aan anderen.
Wat je leest is dat Brussel aanstuurt op een infractie procedure.
Het hoofdlijnen akkoord stuurde daar al op aan. Ook het eigenhandig wijzigen van uitrij perioden , gasvormige correctie en bufferzone rond N2000 draait uit op een infractie procedure op deze manier.
Ik roep (tevergeefs) al een geruime periode dat het niet nakomen van de Derogatiebeschikking alleen mogelijk is met een herzieningsverzoek en of nieuw actie programma zoals omschreven in art 5 van de Nitraatrichtlijn.
Andere opmerkingen zijn dat productie plafonds niet verlaagd kunnen worden zonder dat de fosfaatrechten in balans worden gebracht met plafonds (ook door mij herhaaldelijk gemeld) en het ongeoorloofd afwijken van de kwetsbare zones.
Deze brief had in zijn volledigheid voorkomen kunnen worden als er juist gehandeld was.
“ DG Milieu wijst er op dat Nederland veruit de hoogste veedichtheid heeft van alle EU-lidstaten. Naast dat dat negatieve effecten heeft op beschermde Natura 2000-gebieden, is de uitstoot van stikstof ook slecht voor de luchtkwaliteit, drinkwater en de volksgezondheid, aldus Brussel. ”
Ik zal het nogmaals uitleggen
Art 3 van de Nitraatrichtlijn schrijft voor dat een lidstaat kwetsbare zones aan moet wijzen daar waar men verwacht dat norm 50 mg nitraat in grond en oppervlaktewater niet gehaald wordt.
Nederland heeft (onnodig) alles aangewezen.
Vervolgens schrijft art 5 van de Nitraatrichtlijn voor dat er een actie programma nitraat opgesteld moet worden, minimaal eens in de 4 jaar, maar vaker kan ook.
In dat programma beschrijft een lidstaat hoe ze de doelstellingen uit de Nitraatrichtlijn willen bereiken. Aan de hand van het actie programma stelt de EC een beschikking op met regels.
Wil een lidstaat afwijken van de beschikking dat moet dat via een nieuw actie programma.
Dat laatste is niet gebeurd en vervolgens krijgt de minister een tik op haar vingers.
(klik om te vergroten)