Milcobel juli gelijk op laag niveau

Daling voorschotmelkprijs Milcobel zet niet door
ACHTERGROND
De voorschotprijs van het Belgi­sche zuivelconcern Milcobel voor de maand juli blijft voor het eerst dit jaar gelijk op 27 euro per 100 kilo. Hiermee komt de gemiddel­de voorschotprijs over 2008 op ? 31,43 en blijft daarmee nog net boven de gemiddelde voorschot­prijs van ? 31,29 over 2007.
Het eerste halfjaar van 2008 is de voorschotprijs van Milcobel tot nu toe steeds gedaald. In janu­ari betaalde
Milcobel nog 36 euro per 100 kilo. De vet- en eiwitprij­zen voor juli bleven gelijk op res­pectievelijk ? 2,6942 en ? 5,0036 per kilo. De voorschotprijs van 27 euro ligt 5 euro lager dan in de­zelfde maand vorig jaar. In okto­ber 2007 steeg de melkprijs tot 39 euro. Milcobel is, naast Arla Foods, Campina en Humana Mil­chunion, een van de vier referen­tiebedrijven op basis waarvan Friesland Foods de marktconfor­me melkprijs bepaalt.

2008 Agrarisch Dagblad, publicatie 21/08/2008

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
officiele verklaringsbericht van milcobel geleverd aan alle milcobelleden:

De verwachte opleving van de markt zit er op dit moment niet in. Het tegendeel is bezig. Zo is de marktprijs van volle melkpoeder ten opzichte van een jaar geleden ruim 30% lager, die van boter 35% en van magere melkpoeder 40%. De prijs van weipoeder daalde zelfs 60%.
Wij moeten vastellen dat als gevolg van de economische groeivertraging, hoge energieprijzen en de hogere voedingsprijzen de koopkrachtige vraag naar zuivelproducten vermindert is.Ook in europa merken wij een vraaguitval voor industriële toepassingenen grijpen de consumenten eerder naar goedkopere producten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , campina , arla-foods , arla , zuivelconcern , milcobel en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0