Melkveehouder kweekt superfood chlorella met grassap en CO2 uit de pocketvergister

5.000 m aan doorzichtige glazen buizen met 20.000 l water: dat is de voedingsbodem van de microalgen van Kris Heirbaut uit Temse. Om de 2 dagen oogst hij zowat 200 l van de microalgen, die dan gedroogd en verpoederd worden. Kris is de pionier in Vlaanderen inzake microalgen. Technisch staat zijn productie op punt en de consument staat ervoor open, maar bij de verwerkers en in de retail moeten nog een paar mensen overtuigd worden van de mogelijkheden van lokaal geproduceerde microalgen.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's oogst , melkveehouder , CO2 , vlaanderen , retail , technisch en consument geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!