Wat doen metalen uit Congo en Peru in Hollandse melk?


Quote:
Ook de koe moet eraan geloven: supplementen slikken. Met alleen gras haalt zij haar melkquotum niet. Maar wat voor potjes, pilletjes en poedertjes zijn er dan allemaal op de markt, en waar komen die vandaan? De Keuringsdienst gaat op wereldreis voor Hollandse koemelk.

Deel dit topic

Reacties

+4
weurding
Bij de gemiddelde drogisterij heb je vast meer kans op buitenlandse supplementen
+2
grös
@weurding
Onze groenten (bron: TNO)
bio boer
@grös zal de opbrengst stijging daar geen groot aandeel in hebben ? Verdunning /verdringing effect
+1
grös
@bio boer
Dat spul in de kassen dat groeit op substraat en een kunstmest/mineralenmix, is toch logisch dat er niks meer in zit. En in de plantaardige teelt word vaak ook nauwelijks dierlijke mest gebruikt, bijvoorbeeld uit angst voor onkruiden.
kleine boer
@bio boer smaak is toch ook stukken minder geworden appels al net zo veel te waterig geworden de lekkerste met meeste smaak komen vd ouderwetse hoogstam bomen.
+1
Grove den
@bio boer Ja, door selectie op hoge opbrengst hebben veel planten tegenwoordig minder wortels en meer bovengrondse delen dan vroeger. In combinatie met voldoende bemesting kun je een goede opbrengst halen. Maar het is heel moeilijk alle stoffen op het juiste moment aan te bieden. Door bijv. veel nitraat of kali verdring je andere mineralen. Daardoor mist de plant enzymen voor de eigen stofwisseling.
Eigenlijk moet het bodemleven de voedingstoffen voor de plant vrijmaken uit de grond.
+2
weurding
@grös bananen vallen niet onder "onze" 😇
+2
weurding
@grös geweldig, nooit geweten, sorry😆
+1
Theo61
@grös vegetariërs zijn niet voor niets zo bleek, er zit steeds minder in groente en fruit.
Framos
Wat doen avocado's uit Peru in Hollandse keukens? 🧐
+1
+2
Grasbaal
Het was eigenlijk een hele mooie aflevering, zou op elke school moeten worden getoond. Bevat wel wat extra plus-punten voor de biologische melkveehouderij.

De moeite waard om hem helemaal te bekijken: npo.nl/start/serie/…

Quote:
Vitamine B12 komt vooral voor in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren, en zuivelproducten. Het wordt geproduceerd door bacteriën die in de maag van dieren leven. Planten bevatten van nature geen B12, omdat ze deze bacteriën niet bevatten. Daarom is B12 vaak moeilijk verkrijgbaar voor mensen die een veganistisch dieet volgen en wordt suppletie vaak aanbevolen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , koe , melkquotum en peru geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!