Boeren lapten mestregels aan hun laars, maar krijgen geen straf
Bron
gelderlander.nl
Deel dit topic
Lees ook
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's overheid , melkveehouders , verdienen , fosfaatrechten , geld en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Reacties
Die laatste uitspraak is een steun in de rug van boeren die al sinds de invoering van de fosfaatrechten er tegen procederen. Melkveehouder Ronald Beulink uit Zelhem, die ook in de knel kwam door de regeling, is één van hen. Hij stelt dat de uitspraken bevestigen wat hij al jaren roept: het systeem van de fosfaatrechten deugt niet.
Toch houdt Beulink een dubbel gevoel over aan de uitspraak. ,,Er zijn nu boeren vrijgesproken. Zij hoeven geen geld terug te betalen dat ze hebben verdiend door de wet te overtreden. Anderen hebben tegelijkertijd álles gedaan om zich wel aan de wet te houden. Zij hebben daar soms ook tonnen voor moeten uitgeven, wat ten koste is gegaan van het toekomstperspectief van het eigen bedrijf. Maar voor hen is er nu nog geen compensatie.”
Hij wijst op een rechtszaak van de stichting Fosfaatknelgevallen tegen de Nederlandse staat. Die zaak dient in september volgend jaar en moet bewijzen dat de overheid fouten heeft gemaakt bij de invoering van de fosfaatrechten.
Als de boeren daarin gelijk krijgen, kan dat wél het verschil maken voor alle boeren die door de fosfaatrechten in de problemen zijn gekomen.
Bron: gelderlander.nl/nieuws/…
Die boete van 7 euro per kg n is te overzien
deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak/…
Nvwa kan dus gewoon meerdere jaren terugkijken.