Flevoland - Streep door stikstofbeleid provincie, maar uitstoot verminderen blijft nodig
Net als alle andere provincies heeft Flevoland eerder de opdracht gekregen om de stikstofuitstoot stapsgewijs terug te dringen. Uiteindelijk zou de uitstoot met 74% gereduceerd moeten worden in 2035. Om dat voor elkaar te krijgen, is de provincie bezig met het maken van een plan: het Flevolands Programma Landelijk Gebied.
Daarin stond dat de provincie zich vooral wilde inzetten om de uitstoot van boeren aan de oostkant van Noordoostpolder te verminderen. Dat gebeid grenst namelijk aan het natuurgebied De Weerribben-Wieden.
Verder wilde de provincie onder andere inzetten op het innoveren van de landbouw en het verbeteren van biodiversiteit in zowel natuurgebieden als het landelijk gebied.
Geen geld, geen nieuw plan
Maar volgens de NOS gaat er nu dus een streep door de plannen. Dat betekent waarschijnlijk dat er geen geld vanuit het Rijk komt om de plannen uit te voeren.
De provincie heeft zelf ook geld apart gezet om een deel van het Programma Landelijk Gebied uit te voeren. Wat de gevolgen daarvoor zijn is nog onduidelijk.
Dat de provincies geen stikstofbeleid meer uit hoeven voeren, betekent niet dat er helemaal geen stikstofuitstoot meer verminderd hoeft te worden. De eis om minder stikstof uit te stoten, komt voort uit Europese afspraken.
Hoe het nieuwe kabinet dat dan wil gaan doen, is nog onduidelijk. Volgens de NOS komt daar waarschijnlijk meer duidelijkheid over tijdens Prinsjesdag, op 17 september. Dan presenteert het kabinet de plannen en begroting voor het komende jaar.
[info]Lees ook: Een piekbelaster: wat is dat eigenlijk?[/info]
Bron
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's landbouw , flevoland , onduidelijk , natuurgebied , stikstof , biodiversiteit , uitstoot , natuurgebieden , stikstofbeleid en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!