Friesland Foods over november vrijwel gelijk

Hier een kopie van de site van FF
De melkprijs valt me behoorlijk mee
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<,
3 november 2008
Voorschotmelkprijs november vrijwel gelijk aan oktober 2008
De voorschotmelkprijs van Friesland Foods voor november 2008 bedraagt 38,38 euro per 100 kg melk (incl. BTW). Dit is een daling van 0,03 euro ten opzichte van de maand oktober, als gevolg van afrondingen. Alleen de vet- en eiwitprijzen zijn aangepast. De eiwitprijs is in november verhoogd van 7,22 euro naar 7,47 euro; de vetprijs is gedaald van 2,52 euro naar 2,32 euro als gevolg van de dalende opbrengstprijzen voor vet.
Tot en met november is de voorschotmelkprijs in 2008 37,26 euro per 100 kg; dit is 3,35 euro hoger dan de voorschotmelkprijs t/m november 2007 en 2,50 euro hoger dan de gemiddelde voorschotmelkprijs over geheel 2007.
De voorschotmelkprijs wordt berekend aan de hand van een vast vet-gehalte van 4,45 procent en een vast eiwit-gehalte van 3,45 procent. De weergegeven prijzen hebben betrekking op een gemiddelde jaarleverantie van 550.000 kilo melk. De voorschotmelkprijs is exclusief de heffing voor het Productschap Zuivel van 0,08 euro per 100 kilo melk.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
RFF november gelijk oktober. Varbaasd ??
Onbekend
JG : waarom varbaasd ? verbaasd?
Verbaasd omdat de prijs niet verhoogd is,of heb je een andere uitleg??
bastaard
Enigzins , hoewel Arla(huidige topper van de indexondernemigen) het natuurlijk goed doet. Maar laten we er blij mee wezen.
Wat ik nu wel eens van de ddb wil weten is: dat de bewering die ze altijd deden dat men naar mekaar keek en dan een voortschotsmelkprijs vaststelde, in de huidige verhoudingen, DOC 27.83 en RFF ruim 38? Hoe leg je dit uit DDB, ga eens met de billen bloot en geef een verklaring voor de bewering die jullie een jaar geleden deden!
Onbekend
Verbaasd??, doetje waarschijnlijk wel!!

Dit was al de tweede maand achtereen dat Doetje een daling van 6ct voorspelde.

Weten we nu wel waar Doetje niet aan levert.
arjo de tijger
is dit waar ?als dit de werkelijke prijs dan doen ze het nog redelijk
feitsma
Als je kijkt naar de overgebleven indexondernemingen, dan is het wel begrijpelijk. Arla, Campina en Humana doen het prima, alleen Milcobel wat minder.
Maar ik denk dat het velen, na al die negatieve spotmarktgeluiden, gewoon enorm meevalt. Het onderstreept het belang van een sterke cooperatieve afzetstructuur. Daar komen we op lange termijn verder mee dan met het najagen van de hoogste dagprijs.
De oorverdovende stilte rond Vrebamel e.a. is dan ook veelzeggend.
Onbekend
Valt mij op dat er structureel bepaalde mensen de prijs omlaag proberen te praten. Ik ben in ieder geval niet
verbaasd dat de prijs zo blijft.
Waar ik wel verbaasd over ben dat bepaalde mensen uitspraken/beweringen doen die heel ver van de werkelijkheid af liggen. 5 a 6 cent eraf. Dat verbaasd mij.
Misschien dat de mensen op het kantoor van RFF wat bijbeunen op internet.
Onbekend
dat was ik van die -5 cent.
had ik meer malen gehoord, dacht zet op het forum wat ik heb gehoord.
gelukkig helemaal er naast. 5 cent eraf is erg veel, maar had wel een daling verwacht, zal niet weten waarom ik dat hier niet kan zeggen. Net alsof dat invloed heeft, net alsof ik dat graag wil.
We willen allemaal een hoge melkprijs lijkt me logisch. Ben dan ook content met de prijs van november.

vr gr
Onbekend
Hoorde vanochtend van m'n veehandelaar, dat een klant van hem uit brabant bij Vrebamel €0,21 beurt..........
anonymous_764
leuk he om op anderen af te geven
leedvermaak is ook vermaak
vergeten zeker dat vrebamel ervoor zorgde dat u vorig jaar 50 ct beurde??
niet zo netjes van uw veehandelaar om zo door te roddelen, want ik hoor prijzen van 27 / 28 ct noemen
of had deze boer erg slechte gehaltes met hoog celgetal/kiemgetal/boterzuur/reinheid/antibiotica etc.??
Onbekend
u schreef:

vergeten zeker dat vrebamel ervoor zorgde dat u vorig jaar 50 ct beurde??

wat een onzin, als vrebamel echt zo'n Robin Hood is/was zal hij nu moeten opstaan om het verschil gelijk te trekken. Je mag geloven wat je wilt maar ik denk dat de emotie hier toch wat hoogtij viert, het klein plasje melk van de heren Van Bakel is al verdampt terwijl het de bakplaat(de wereldmarkt) nog niet eens bereikt heeft.
Onbekend
Geweldig van de indexbedrijven dat ze hun melkprijs enigzins kunnen handhaven.

Blijf de komende dagen maar even uit de buurt van m'n buurman(doc-leverancier), hij heeft het al zo moeilijk met dit verschil
arjo de tijger
doc trekt wel weer bij ze hadden altijd een goeie melkprijs iedereen heeft weleens een dip
Onbekend
En waar is dat ''plak'' mannetje nu.....
Onbekend
TSJAKKA!
Onbekend
Ik heb even een nadenkertje voor je DD,waarom zou jouw buurman jou vorig jaar gemeden hebben ???
Onbekend
heeft hij niet gedaan en hoefde hij ook niet te doen. Maar nu blijft er bij mij iets over en bij hem niets en dat was vorig jaar anders. toen hield ik iets over en hij veel
hookwood
Eerlijk gezegd ben ik wel verbaasd gezien de stemming op de zuivelmarkt. Maar het voelt wel lekker zo.

De site van RFF wordt schijnbaar druk bezocht momenteel, want die is wel aardig traag nu.
Onbekend
Een mooie bodem leggen, en dan gaan we een kant uit.... up!!!
paul1
toch ruim 10 cent lager dan vorig jaar.
Onbekend
oja??? kom je gem. lager uit dan vorig jaar....???

die 3 waanzin maanden uitgezonderd
anonymous_46
We mogen nog steeds absoluut niet mopperen, laten we dat dan ook maar niet doen.... Het zal vast wel kunnen, momenteel 5 -6 cent verschil uit "eigen" zak betalen lijkt me na een paar maanden een kostbaar vehaal worden. Ik hoop dat het stand houdt en dat op niet al te lange termijn de zuivelmarkt weer aantrekt, zodat ook voor volgend jaar de vooruitzichten op dit niveau gehandhaafd kunnen worden. De kosten blijven dat grotendeels wel doen namelijk, oa het voer wordt wel iets goedkoper, maar ik zie er niet op korte termijn een kwart tot een derde afgaan, kunstmest helemaal al niet....
Conclusie: We mogen tot nu toe tevreden het jaar uit gaan, nog 2 maandjes te gaan...
Onbekend
RFF krijgt van mij de warme douche!!!!
Onbekend
de indexbedrijven bedoel je zeker
Onbekend
het is hoe je het bekijkt,de nabetaling zit nu in de melkprijs van okt\nov
Cornelis
Wat zei je ook alweer 6 cent lager toch, dit zal ook wel onzin zijn dus.
Onbekend
rechtstreeks uit het melkregelement:

Voorschot betaling
De voorschotmelkprijs is circa 95% van de, voor het gehele jaar geraamde, melkprijs. Minimaal vier keer per jaar wordt deze melkprijs geraamd en indien nodig aangepast. Het voorschot wordt negen werkdagen na afloop van de maandelijkse melkgeldperiode uitbetaald.

dus Doetje, eerst informeren dan reageren
Onbekend
Gellukig doen de indexonderneming het nog goed als je naar de zuivelnoteringen kijkt,Ik denk dat we blij mogen zijn dat de aandelen b nu obligaties zijn.Het was de vraag geweest of de aandelen nog 7.5 % rendement gaven
anonymous_78
7.5 % rendement.........als de fusie door gaat toch ? nelie heeft nog tijd nodig tot 23 december.
hookwood
Heeft niets met de fusie te maken.
anonymous_78
gaat ff dit betalen ,ook als de fusie niet door gaat ? ben zelf campina lid.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/11/2008 12:39 door theo.
hookwood
yep, de ledenobligaties vrij zijn in de plaats gekomen van de certificaten B en kennen een vergoeding van de zesmaandse euribor +2,5.
arie.j
De7,125% Kon. Friesland Foods Perp.C.Sub03 obligatie staat mede i.v.m. de kredietcrisis op maar 80%
Dat is dus een rendement van 8,90%
ik heb er maar een enkele tegen die koers aangeschaft.
Coen
De rente op deze ledenobligaties-vrij bedraagt momenteel 7,4 procent; betreft 6-maands periode vanaf 1 juni 2008
Onbekend
Beste Doetje, ik zal het even uitleggen. Als de fusie doorgaat gaat de nieuwe melkprijssystematiek met terugwerkende kracht in, dus over 2008 d.w.z. dat de marktconforme melkprijs die je nu ontvangt gelijk is aan de garantieprijs, daarbovenop ontvang je een prestatietoeslag(op basis van de winst van de cooperatie) dit deel wordt dan uitbetaald in de maand mei. Dus de nabetaling komt te vervallen maar in plaats krijg je een toeslag afhankelijk van de winst. Die toeslag is per 100 miljoen euro winst ongeveereuro 0,40 per 100 kg melk de rest van de winst gaat in de reservering.

Bron : Jeltje de BoerRFF.
Onbekend
Ik ben als DOC boer heel blij dat de prijs bij RFF zo goed overeind blijft, des te eerder trekt de prijs van DOC ook weer de goede kant op, want uiteindelijk opereren ze grotendeels op de zelfde markt.
Dus hulde aan RFF
anonymous_763
Zal me niets verbazen indien DOC samenwerking gaat zoeken met bedrijven die een breder assortiment produceren. Een breder pakket zou een stabielere prijs kunnen gaan opleveren.
Vindt je dit een goed idee tukker 12?
anonymous_973
Over de reeks van jaren heeft DOC een zeer concurerende melkprijs uitbetaald, dus samenwerking zoeken alleen om fluctuaties af te vlakken (naar beneden, maar ook naar boven) lijkt me niet echt strategisch noodzakelijk.
Is het erg als de prijs bij een ëën produkt fabriek als DOC en bijv. cono wat meer schommelt dan bij een fabriek met een breed produktpakket??
Varkensprijzen schommelen ook erg, toch klaagt geen varkensboer over prijsschommelingen en of (daar niet bestaande) quota.
Bij hoge prijs reserveren en investeren en bij lage prijs stilzitten en afwachten. Dat is een andere benadering dan wij melkveeboeren gewend zijn, maar ondanks het niet hebben van marktbescherming zijn varkensboeren de laatste twintig jaar veel innovatiever en vernieuwend geweest dan wij.
daar kunnen we war van leren dus

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , zuivel , productschap-zuivel en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0