Protipulp

Bijproductenleverancier Duynie heeft onlangs "Protipulp" geïntroduceerd. Een (steekvast) mengsel van bietenperspulp en tarwegistconcentraat. Dan zou je niet in een grote silo moeten investeren om het goedje op te slaan en heb je ook geen voermengwagen nodig om het uit te halen. Heeft iemand hier al meer van gehoord of zijn er al eerste ervaringen uit de praktijk? Verder hoorde ik van een collega-boer dat het voeren van cigarant een negatieve invloed heeft op de uiergezondheid. Kan iemand dit bevestigen of ontkennen?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
beste roel wij voeren al jaren cirant en het heeft hier geen negatief effect op de uiergezondheid.
Onbekend
Sprak een collega die volgens mij ook protipulp had gevoerd en er is mee opgehouden. Deze beweerde dat er veel verschil in voerwaarde zat per geleverde combinatie.Ben zelf enkele weken aan het voeren van graanbostel een vervanger van bierbostel, kan weinig verschil merken tov bierbostel enkel graanbostel een stukje goedkoper is.
Onbekend
Bonda heeft in het verleden een vergelijkbaar product verkocht, PensPro. Mooi voer, liters en eiwit, wel opletten met voersnelheid. Het is alleen niet aan te rijden dus evt wat meer handwerk bij kuil vlak zetten.
hookwood
Dit product hebben ze al een paar jaar in de handel en is dus niet nieuw zoals ze dat claimen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen , voermengwagen , gezondheid , boer , perspulp en uiergezondheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0