'Ik heb mais van 3 centimeter tot 1 meter hoogte'

Bij melkveehouder Ronald Raaijmakers in het Brabantse Stevensbeek heeft het natte voorjaar effect op de maiszaaidatum en -groei. Omdat de percelen niet altijd berijdbaar waren, heeft hij op drie momenten gezaaid. Dit maakt dat de mais zeer wisselend staat qua lengte: van 3 centimeter tot 1 meter.

Deel dit topic

Reacties

Wiecher
Je ziet dat ook wel iets in 1 perceel door nattigheid..
van Ittersum
Het effect van hoe een maisperceel de winterperiode ingaat tov hoe de mais nu erbij staat lijkt mij dit jaar ook nogal zichtbaar
+1
huub
Quote:
Bij de laat gezaaide mais verwacht ik een opbrengst van 70 procent ten opzichte van normaal. Kleine planten, kleine kolven, alles is klein. Dit wordt geen goede oogst.

70% lijkt me nog erg optimistisch. Voor de zetmeelopbrengst kan je wel 70% derving rekenen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Mais , voorjaar , melkveehouder en zaaidatum geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.894