Intensiteit melk heeft geen invloed op CO2-uitstoot bedrijven

Uit een onderzoek van Alfa Accountants en Adviseurs blijkt dat er geen verband is in de score op CO2-equivalent per 100 kilo melk bij melkveebedrijven met een hoge of lage intensiteit van de meetmelk per hectare. Deze uitkomst betekent dat ieder melkveebedrijf kan scoren op CO2.

Deel dit topic

Reacties

+1
Nevergiveup
Agrarische CO2 is zo'n ongelofelijke rare (lees foute rekenkundige) farce.

Er gaat altijd meer vastgelegde CO2 van het bedrijf af tov. Een klein beetje aanvoer. En dat voor eerste levensbehoefte.

Voor een.vliegtuig planten ze paar boompjes , dan is het goed 😂😂😂🖕
+1
bio boer
@Nevergiveup het deel wat we oogsten zou je gewoon moeten mogen compenseren die co2 heb je ook uit de lucht gehaald
Melkveehoudernh
@bio boer volgens mij is de enige co2 die mee geteld moet worden de co2 uit fosiel, dus diesel, kunstmest(gas) stookolie(grondstoffen aanvoer rotterdam. al t andere is korte cyclus, ook soja in Argentinië neemt stikstof en co2 op. en of dat nou hier, in china of daar weer wordt uitgestoten maakt voor t klimaat niet uit
Nevergiveup
@Melkveehoudernh Dat is raar toch , woensdag geloof ik ,80.000 nederlanders naar Dortmund met vanalles en nog wat eromheen om maar eens een voorbeeld te noemen , en daar heeft niemand het over.

Ik teel koolzaad en daar gaat gedeelte van in bio diesel , mag ik die er vast af tellen dan ......
+1
Melkveehoudernh
@Nevergiveup neh, daar mag te transport sector schone schijn mee maken
+2
Nevergiveup
@Melkveehoudernh We worden op alle mogelijke manieren verloochend 🥵
ronald73
@Nevergiveup Ik dacht eens ergens gelezen te hebben dat als je alle CO2 rekent die gebruikt is om die liter koolzaadolie te maken (kunstmest, bestrijdngsmiddelen, teelt, transport, enz enz) als brandstoftoevoeging, de CO2 footprint negatief uitpakt.
Nevergiveup
@ronald73 zou kunnen , weet niet als je 2000 liter brandstof per ha. Neemt (in goed jaar 2500) zou ik dat wel raar vinden want heb zelf ongeveer 100 liter per ha nodig , meestal uhh ... best veel drijfmest in de herfst voor zaaien en dan in lente 200 kg kas / zwavel en 150 kg kas
bio boer
@Melkveehoudernh wie mag die vastlegging claimen de teler of de gebruiker?

Idd fosiel is enige echte toevoeging van koolstof
+4
Nevergiveup
@Melkveehoudernh tja 🤷, nu vind ik heel CO2 gedoe ook maar een kleuterklas verhaal als je naar geschiedenis van de aarde kijkt , maar vervuiling als Pfas en.ultra fijnstof oa. Door vliegen vind ik 100x kwalijker.
+1
WGeverink
@Nevergiveup Als je dan vraagt naar welk CO2 gehalte toegewerkt moet worden om de aarde te redden heeft niemand een antwoord.
+1
Nevergiveup
@WGeverink Het is ook eigenlijk verreweg onmogelijk om deze eerste kringloop levens ader der aarde zover aan te passen. Als er wat meer CO2 in de lucht zit groeien alle plantjes der aarde iets harder en nemen het op zo reguleert de natuur de concentratie.

Maar ze doen alsof je tegen een plantje zou willen vertellen hoeveel water hij mag/moet drinken met zijn wortels .....

Het grootste broei stof gas der aarde is waterdamp (wolken) , tja zeg het maar 🤷

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkveebedrijven , CO2 , melkveebedrijf , meetmelk , co2-uitstoot en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.271