Groeiende zorg over PFAS in de landbouw

De blootstelling van mensen, dieren en planten aan PFAS staat vol in de schijnwerpers. In vrijwel alle landbouwsectoren vindt onderzoek plaats naar de aanwezigheid van deze 'eeuwige chemicaliën' in agrarische producten.

Deel dit topic

Reacties

+2
BertK
Het valt van vliegtuigen af, je zult het dus overal vinden. Zit in anti-hechtmiddel tegen ijs. Daar douchen ze vliegtuigen mee.
+1
Nevergiveup
@BertK En wat dacht je van het er door stoken van dat chemische antivlok middel om kerosine bij -60 vloeibaar te houden
+5
Frans Z.
Nieuw probleem creeeren ipv. Stikstof?
+5
de jonge
@Frans Z. straks allemaal aan het voedsel uit de foodhubs... o nee dat is complot...
Framos
@de jonge voedsel uit de tijd dat er nog niet gevlogen werd zeker? Of dat nu nog zo veilig is....😉👍
de jonge
@Framos slokkie te veel op? wat heeft een foodhub in jou ogen met de tijd dat er nog niet gevlogen werd uit te staan
Framos
+3
de jonge
@Framos kun je zien dat je niet bepaald op de hoogte bent, te druk om alles onder complot te gaan definieren zonder zelf onderzoek te doen... wur.nl/nl/nieuws/… foodhub.nl/ Maar zoals dit eerst ook onder complottheorie viel zullen de mensen die dat zeiden het straks wel als een positief iets gaan bestempelen..
Framos
@de jonge Ik wist inderdaad niet wat een foodhub was, nee. Dacht dat het weer 1 van jullie waanideeën was, maar dit bestaat dus echt. Geloof echter niet dat we hiermee de wereld van voedsel kunnen voorzien. Ook in de toekomst zullen de profi's daarvoor zorgen. En dat zijn wij, boeren.
+2
de jonge
@Framos ook dit was een zogenaamde ""complottheorie"" , net als dat de lto er ook aan meewerkt, ook dat blijkt gewoon te kloppen. ltonoord.nl/lto-noord-innovatiefonds/actueel/… .. ook zelf onderzoek doen of iets waar is of niet, levert vaak meer op dan achteloos achter de kudde aanlopen.
+2
pieta
@de jonge Jullie willen alles onder complot/wappie laten vallen. Er zijn gewoon altijd ontwikkelingen in de tijd. De melkstal is ook ooit uitgevonden. Tijden veranderen. Is altijd al zo geweest.
+1
de jonge
@pieta nu niet beginnen te blablaen,,, ik was niet degene die begon over complotten toen ik het hier de eerste keren plaatste en het werd verwijderd, het werd namelijk verwijderd omdat het zogenaamd complottheorien zouden zijn. Nu de boel niet gaan omdraaien..
pieta
@de jonge Heb je enig idee waarom een aantal mensen direct aan complottheorieën denken als jij iets plaatst?
de jonge
@pieta nou vertel... jij weet het blijkbaar
+2
de Tank
@de jonge Als nu iedereen in de wereld veilig, voldoende en gezond voedsel tot zijn /haar beschikking had zou ik zeggen, niets veranderen. Vanwaar de angst voor innovatie en zoektocht om (deels) op een andere wijze in onze voedselvoorziening te voorzien?
+1
de jonge
@de Tank als jij denkt dat niemand in de wereld meer honger heeft in de toekomst leef je in een utopie
+1
de Tank
@de jonge dat beweer ik ook niet. Zolang je zelf geen honger hebt is het makkelijk stellen dat dat toch nooit verandert. Als een deel van je koeien niet optimaal functioneert hanteer je dan dezelfde instelling? Vanwaar je angst voor verandering?, dat was mijn vraag.
+2
de jonge
@de Tank ik heb geen angst voor verandering, verandering is van alle tijden,net zoals het klimaat ook altijd is veranderd... Het gaat mij erom dat de manier waarop alles word opgedrongen en gemanipuleerd word in mijn ogen niet zuiver is... de staat bepaalt en stuurt mij onderhand teveel.
+1
@de jonge ik snap ook niet waarom die trend niet wordt ingezien. Ook wel leuk dat prikkers die onderwerpen als complot bestempelen dit doen zonder inhoudelijk te weten waar het over gaat. De Rabobank co2 app is denk volgens sommige ook nog complot. 😂
+4
de jonge
Vind jij het normaal dat de staat voor jou gaat bepalen wat je gaat eten? want daar zijn ze wel degelijk mee bezig en welke dieren men wel of niet mag hebben, ook dat is aan de orde. door welke steden je wel of niet met een fossiele auto mag rijden, etcetc @de Tank De 15 minutensteden was onzin, ook dat word wel degelijk uitgevoerd, de cbdc gelden was onzin, ook dat zit er aan te komen, de co2 app waaraan straks limieten gesteld kunnen worden,was onzin, ook dat zit in de pijplijn. Vind jij dat positieve ontwikkelingen? ik zie het als een steeds grotere inperking van mijn vrijheden en nee die ontwikkelingen kan ik niet als iets positiefs zien, eerder als een nieuw soort china
+2
pieta
@de jonge In de ene reactie zeg je niet bang te zijn voor verandering en in de volgende benoem je de veranderingen waar je wel "bang" voor bent.
+1
Vdejong
@pieta beperkingen opgelegd door de overheid waardoor de overheid deels je leven controleert, vind je een goede verandering?
+1
de Tank
@Vdejong ik ben er niet bang voor dat dat gebeurt
de jonge
@de Tank man man het gebeurt onder je neus...
+1
de Tank
@de jonge dus jij hebt het alleenrecht om daar niet bang voor te zijn?
+1
pieta
@Vdejong Nee, maar dat zeg ik ook niet. Maar de overheid mag wel wat richting geven.
de jonge
@pieta jij zegt dat ik er bang voor ben, dat ben ik niet, ik zie wat er gaande is, en ik zeg dat ik dat niet als positief ervaar, dat is iets anders dan ""bang"" . Maar geef eens antwoord op mijn vraag aan jou die ik stelde dan, zie jij die veranderingen die ik opsomde wel als positief?
+3
pieta
@de jonge Ik zie in de 15-minuten steden niet zo'n probleem, dat digitaal geld ook niet. Bitcoin en weet ik wat meer is er ook. Ik ben wel tegen verplicht in zo'n 15-minuten stad moeten gaan wonen, tegen afschaffing contant geld, tegen een dwingend dieet en tegen een CO2-budget. Niet tegen gezonde voeding, niet tegen handvaten krijgen om je CO2-uitstoot inzichtelijk te hebben.
Nevergiveup
@pieta als je een vinger geeft , dan ....

U hebt nog niet veel geleerd de laatste 15 jaar ....
+1
pieta
@Nevergiveup Wat is een vinger geven? Verandering is van alle tijden. Wanneer geef je een vinger?
Nevergiveup
@pieta logisch toch
+3
de Tank
@de jonge Als ik een groot deel van de mensen rond zie lopen zou het beter zijn als iemand met verstand van gezonde voeding zou bepalen wat mensen mogen eten.
de Tank
@de jonge manipulatie is van alle tijden, niet te druk om maken.
de jonge
@Framos vlees uit een 3d printer, melk zonder koeien, was allemaal complottheorie...
+1
@Framos nee en de armoede in Afrika verdwijnt ook niet met het verstrekken van microcredieten en het nieuw soort digitale valuta wat ze vgm in nigeria hebben uitgerold. Maar toch komt het er. Ze zien jou hoe jij je koeien ziet, gewoon als vee. Een van de belangrijkste adviseurs van Claus Schwab ten minste. Misschien eerst maar even opzoeken wie dat is voordat je gaat oordelen. Zijn naam is Yuval harari
+1
Framos
@ookeenmelkveehouder het zal mij aan mijn bips oxyderen hoe Klaus Schwab mij ziet 😎🙋🏼
+1
@Framos Dat is prima. Ik zie alleen wel de gevolgen van hun uitspraken en die beoordeel ik zwaarder dan jou. Om dan dat meteen te ridiculiseren en allemaal als complot af te doen is wel zonde.
hip
@Frans Z. Weer iets onzicht/tastbaars
Vantveen
Zit zelf nu te dubben over mn waterinlaat buizen. Bij gemaal 5 km verderop wordt pfas gemeten. Nog geen extreme waardes maar zit genoeg in. De koeien drinken uit de sloot en we bagger spuiten het zo het land op

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , dieren , blootstelling en pfas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.420