Illustratie van: WillemsF

Trekkertje erbij....

Ben bezig een 2e trekker erbij te kopen.In navolging van mijn TS110A NewHolland,heb ik de keuze op een TL80A NewHolland laten vallen.Simpel ding,2 wiel uitvoering HiLo en omkeer onder het stuur.Gewoon een makkelijke trekker voor de mengwagen die lekker kort draait en goed zich laat manouvreren.
Vraag is zijn er prikkers hier op het bord welke ervaring hebben met dit type tractor?? Zijn er dingen waarop ik specifiek moet letten??
Ben benieuwd,alvast bedankt voor de reacties.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
@Wimsumar,
Het betreft een trekker van 2006 met 1500 draaiuren.Net de kop d'r af zeg maar
Onbekend
Ik rij zelf met een TL90A4wd en heb er nu bijna 1500 uur op staan zonder problemen.
Heerlijke simpele trekker waar mijn vader ook nog goed mee uit de voeten kan.
Mijn buurman waar ik zomers veel mee samenwerk rijdt met een TL80A 2 wd en heeft er nu denk zo'n 2500 uur op staan.
Heeft naar mijn weten alleen aan het begin last gehad van een verkeerd afgestelde brandstofpomp (fabrieksfout) maar is door de dealer goed opgelost.
Verder super wendbaar en simpel.
Ik zou zeggen kopen dat ding.
Onbekend
Leek mij ook een heerlijk trekkertje.Schakelde goed,vond alleen de 3e versnelling wat 'ver' van je hand gaan met het erin zetten.Verder net wat je zegt.: erg simpel,iedereen kan er mee weg rijden,zelfs pa kan hier probleemloos mee overweg dacht ik zo.Wat ik er van begreep is dat het meerendeel van de techniek nog stamt uit de FiatAgri modellen,de zg '90' serie.Je zou dus verwachten dat het beproefde stof is.
Misschien nog andere suggesties??.....
Onbekend
Bukebos,
Alhoewel ik zelf geen koeienboer ben maar af en toe wel de zaken waarneem voor koeienboeren als die op vakantie willen heb ik wel een mening.
Ik zou voor de genoemde toepassing(en) tw mengwagen en evt schudder, hark, mestmixer, kortom hand en spandiensten, overwegen een trekker zonder cabine te kopen.
Veel makkelijker op en af, beter zicht in de stal met mengwagen en wat is er nu niet mooier dan lekker in het zonnetje met de schudder of hark in de weer te zijn.
De keus is echter dan wel beperkt omdat er niet zoveel trekkers zonder cab meer zijn maar koop dan gewoon een oudje zonder toeters en bellen want die heb je toch niet nodig.
Ik rijd zelf overigens met een TS 100 en bevalt mij prima maar mijn Renaultje 461 zonder cab is het handigste wat ik heb.
Verder heb ik nog een Renault 751,25+ jaar oud enonverwoestbaar, zou ook perfekt zijn voor jou en we hebben nog een "nieuwe"
Landini Vision 100, 1,5 jaar nu, bevalt erg goed, is simpel en voordelig.
Ja het is niet allemaal groen wat er blinkt hier in Canada.
Veel succes.
Onbekend
Het gaat om een TL80A met cabine.Ook een aanbod gehad van een 4wd TD80D Cabrio.Leuk ding,reed lekker maar geen cabine? ik weet het niet hoor.In weer en wind op de mengwagen ? Bovendien was dat ding wel erg povertjes afgewerkt hoor,maar daar was de prijs ook naar,24000,-ex.
Onbekend
De TSA bevalt me erg goed.Deze is van 2005 en heb er alleen een kapot stuurventiel mee gehad deze zomer.Dat was wel prijzig: 730 euro ex btw en montage.Verder een fijne betrouwbare trekker.Ook de common-rail motor is erg taai,hij trekt flink al zou je dat aan het geluid wat ie maakt niet zeggen.Staat nu ruim 3000 uur op dus kan wel zeggen dat het qua onverwachte onkosten erg meevalt.Ook mijn loonwerker heeft TSA,en die is er ook over te spreken.
Nu kun je een TSA niet met een TLA vergelijken vind ik hoor,is wel een compleet ander segment tractor vind ik.
De dealer belde net weer en het prijsverschilvan een TLA van 2006met 1500 uur,en een T5030 (Nieuwe typebenaming maar dezelfde tractor) met 5 jaar serviceplus garantie is netto 4000;=.Tja,dan ga je denken he?.......
Onbekend
zetor misschien, de aftakas kan zelf de andere kant opdraaien(makkelijk met mixen). Heb hem nu 2 jaar draai amper uren met de trekkers (gemid 200 uur/st). sommigen zitten meer op de trekker dan bij de vrouw op de bank (of bed)
Onbekend
Heb zojuist de knoop doorgehakt; het is een nieuwe T5030 2wiel geworden uiteindelijk.Vanochtend hadden we nog een verschil tussen een jong gebruikte en een gloedje nieuwe van 4000 euro.Na enkele telefoontjes van de dealer zakte dit al rap in prijs.Nu is hij net vertrokken,en heb ik er nog 1000 euro verschil van kunnen maken! Ze willen wel verkopen daar bij NewHolland zeg!!! Ook 5 jaar garantie op de draaiende delen met een eigen risico van 250 euro/gebeurtenis.Voor mijn gevoel heb ik een strakke deal kunnen maken.
Maar wat ik nog vragen wil is of er prikkers zijn die met kunnen vertellen waar ik op internet fotos/filmpjes kan vinden van een T5030 in 2wd uitvoering?
Cornelis
Is dat zo dat rustiger......
Cornelis
Theo ik ben toch echt ouder dan 45, hoe zit dat bij jou.
Cornelis
Ik nog net niet maar goed we zullen zien.
Wimsumar
Beste Bûkebos: Nieuwe of 2e hands TL80 A ?
jan w
Trekker met cabine of een cabrio, bij Case IH een cabrio voor nog geen €25000.00 naar ik wat er in de boerderij stond, of waar ik het ook heb gelezen.
jan.1
Daar is wel veel groen bij jullie in can, maar waar ergens zit jij dan in canada.
Quattro-shooter
Hoe bevalt je TSA...... /??? die TLA die je op het oog hebt, is wel stukkie betrouwbaarder!
anonymous_78
sommigen zitten meer op de trekker dan bij de vrouw op de bank (of bed)

mijn vrouw is altijd blij als ik weer binnen kom ,als je altijd binnen zit ga je je met dingen bemoeien en krijg je relatie problemen ,

ps ik ben de 45 gepasseert dan word je vanzelf rusiiger .
anonymous_78
komt vanzelf cornelis ,hoef je niets voor in te nemen
anonymous_78
ik loop tegen de 50 cornellis
hookwood
Dat is nog geen 3 euro per uur aan afschrijving zeg maar... Verschil vind ik idd genoeg reden om te kiezen voor de nieuwe.
Jannus
Ach ja,geeft allemaal niets hoor,sommigen blijven net kleine kinderen alleen het speelgoed wordt wat groter
adrie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN