Aspirant-minister Keijzer: stikstof geen probleem voor woningbouw

Stikstof levert geen problemen op voor de woningbouw, verwacht aspirant-minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Mona Keijzer. Zij verwacht dus niet dat haar beleidsagenda schuurt met die van aankomend landbouwminister en partijgenoot bij BBB, Femke Wiersma. Het heeft andere oorzaken dat er de afgelopen jaren minder gebouwd is, haalt de nieuwe vicepremier uit onderzoeken.

Deel dit topic

Reacties

GJ Bosch
ad.nl/politiek/…

Aanstaand woonminister Mona Keijzer procedeerde tot aan Raad van State tegen bouwplannen voor haar deur

Uit het artikel:

Opvallend aan de klacht is dat Keijzer en haar buren onder andere vonden dat de bouwplannen in strijd waren met diverse natuur- en milieuregels. Keijzers partij BBB ageert juist tegen die veel te strenge stikstofregels.

Uit het vonnis blijkt dat Keijzer en haar buren onder andere vonden dat er bij de bouw te veel stikstof zou vrijkomen, waardoor in verderop gelegen Natura 2000-gebieden ‘de kritische depositiewaarden worden overschreden’. Ook werd aangedragen dat door de bouw van het woonzorgcomplex het leefgebied van de huismus zou worden verstoord. De Raad van State oordeelde echter dat het bouwkavel ‘geen essentiële functie vervult voor de huismus’.

Keijzer vindt de zaak een privékwestie en wil er desgevraagd niet verder op ingaan

+1
Nevergiveup
@GJ Bosch he toch , nou ja ze leest in de wetten (die niet van haar zijn) dat stikstof toch geen probleem is voor de bouw , dus maar afwachten hoe het loopt , ik heb trouwens ook hier voor de boerderij liever niet dat ze bouwen 😉
bio boer
@Nevergiveup niet in mijn achter tuin verhaal lijkt het 🫣
+5
kanniewaarzijn
Ze maakt gewoon gebruik van de onzin die al jaren de wereld in geslingerd wordt, net als dat de tegenpartij dat doet als het omgekeerd goed uitkomt.
+1
Albert Altena
@kanniewaarzijn Had ze wel een beetje bij kunnen nadenken.
+2
Erco
@Albert Altena dat heeft ze juist wel gedaan kennelijk 😁
+2
van Ittersum
@Erco wiens brood men eet, wiens woord men spreekt
Erco
@van Ittersum ja dat is helaas nog altijd zo geweest
+2
Twentsch Land
Tis net zo’n verhaaltje als van de stikstof minister ....stikstof maatregelen voor de boer en zelf met het vliegtuig naar vakantie bestemmingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , woningbouw , bbb en femke wiersma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.170