FvD-Kamerlid Van Meijeren tot 200 uur taakstraf veroordeeld wegens opruiing tijdens boerenprotest

FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren is veroordeeld tot 200 uur taakstraf wegens opruiing en aanzetten tot geweld tegen het openbaar gezag. De rechtbank oordeelde dat Van Meijeren bewust probeerde om de boerenprotesten te laten escaleren.

Deel dit topic

Reacties

+9
Erik1979..
Nu mogen ze dus alle andere politici straffen voor opruiing! Hugo ik hoop dat de rechter jou een passende straf op legt! En dat is meer als een paar uurtjes werken!
+5
@Erik1979.. Hugo de Jonge, Frans timmermans, Ferd Grapperhaus. en ga zo maar door. Als je echt wil weten hoe corrupt de Nederlandse justitie is dan moet je Huig Plug volgen op youtube. Die kent iedereen bij naam en toenaam.
+4
Erik1979..
@ookeenmelkveehouder ik begin nog steeds te koken als ik hugo zie of hoor. Wat heeft die bewust en bewezen bewust mensen tegen elkaar opgezet. Volledige families vrienden voor het leven uitelkaar gedreven. Werk relaties verstoord. Ik hoop echt dat die zich ook voor een rechter moet verantwoorden.
arie.j
Straf valt nogal mee hoor, 200 uur voor het goede doel werken (dat is een taakstraf toch?)
Hij gaat trouwens eerst nog in hoger beroep
Zijn uitspraken waren kantje boord
Dus alle ophef, dat vind te veel eer voor hem
@arie.j Wat heeft hij volgens u precies gezegd en heeft u zijn verweer bij blckbx gekeken.
Ben benieuwd of verschil zit tussen het feit wat u denkt dat er precies gezegd is en wat volgens hemzelf is gezegd (met de betreffende beelden van de aanklacht).
arie.j
Quote Reactie van @ookeenmelkveehouder:
hemzelf is gezegd

Je kunt overal het verhaal over zijn uitspraken lezen daar hoef je niet om te vragen
Maar vooruit hier nog een link
gelderlander.nl/politiek/…
Maar mocht jij graag een eigen verhaal geloven? ga je gang.
Voor mijn part maak je er maar een martelaar en heilige van.
Kan er me maar slecht druk over maken
+1
@arie.j je link gelezen. de context is toch echt wat anders. Daar zal jij nooit achter gaan komen. Jij bent ook niet op zoek naar de waarheid maar dat was wel al bekend. Jij blijft liever bij een voorgeschreven werkelijkheid die jouw leven comfortabel maakt. Dat bijvoorbeeld Akwasi nooit is vervolgd geeft wel aan dat er sprake is van klasse justitie.
pieta
@arie.j Ach, kan ie eindelijk eens wat nuttigs gaan doen. 😁
+1
Twentsch Land
Handig waren zijn uitspraken niet, had hij beter niet kunnen doen.
+8
Bartlehiemboer
@Twentsch Land

Dat klopt.
Maar heb het proces gevolgd.
Je kunt je eigenlijk nergens meer over uit laten.
Overal kan wel een andere draai aan gegeven worden.
Vaak laten ze de helft van een zin weg wat het voorgaande zou ontkrachten.
Hopelijk komt er met nieuw kabinet ook weer normaal gedrag in de rechtbank/rechtsspraak

Timmermans kwam er natuurlijk wel mee weg. Een uitspraak om niets na te laten Wilders aan te pakken.
Melkmeisje
@Bartlehiemboer pas maar op dan 🤣🤭
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Je kunt je eigenlijk nergens meer over uit laten. Overal kan wel een andere draai aan gegeven worden.

Daar heb ik ervaring mee. Deden ze bij FDF ook toen ik in februari 2020 kritiek uitte over de poging van FDF om de hele agrarische sector aan FvD te koppelen.
hans-hans
@Bennie Stevelink ik heb een paar kleine stukjes even gezien van de rechtszaak duurde 9 uur

+1
Erik1979..
@Twentsch Land het was ook niet handig dat thiery gezegd heeft dat hij klaver voor zijn bek zou slaan als hij bleef doorgaan met de valse beschuldigingen over betaling van rusland. Maar eigenlijk had de voorzitter in moeten grijpen en klaver met bewijzen moeten laten komen of zijn excuses aan moeten laten bieden. Als je deugt dan mag je alles zeggen. Maar als iemand zo`n deuger ontmaskerd is alles veroorloofd. Gelukkig trappen er steeds minder mensen in.
+1
Twentsch Land
Het was ook niet handig dat thiery gezegd heeft dat hij klaver voor zijn bek zou slaan

Zeker niet handig en erg dom....maar niet vergelijkbaar met gideon, totaal andere situatie.

@Erik1979..
+6
hans1980
Aldus extreem linkse rechters
+9
Nevergiveup
Van Meijeren kan best goed debateren vind ik , het gaat mischien op het scherpst van de snede ,maar dat zie ik bv. bij Pvdd nog een graadje erger.
+5
Erik1979..
@Nevergiveup hij vertegenwoordigd meer als 100.000 mensen. Dit is het mond dood maken van deze mensen. Dit is een aanval op de democratie. Die 150 mensen die wij gekozen hebben moeten met woord keuze onschendbaar zijn. Maar je kunt zien hoe corrupt het is. Een woord kunstenaar mag aanzetten tot het schoppen van zwarte pieten en een oude idioot mag oproepen tot liquidatie maar die staan dan aan de kant van de d69 rechters.
+1
Nevergiveup
@Erik1979.. zeker , ergens klopt het niet. Van Meijeren kan ook best indrukwekkend discussieren dat zou niet nu op deze manier de kop ingedrukt moeten worden vind ik. Al is hij niet van mijn Partij .
+1
Erik1979..
@Nevergiveup ik vind dat dan fvd veel goed doet. Maar ze staan in voedsel productie heel ver van de realiteit. Je mag dromen maar zonder mensen moet je voldoende schaalgrootte hebben om voldoende voedsel te produceren. Daar gaat bijna iedereen aan voorbij. Over corona klimaat stikstof en nog een aantal punten meer hebben ze volledig gelijk. Dat is geld maken over de rug van de normale bevolking en het doordrukken van bepaalde agenda`s.
pieta
Quote Reactie van @Erik1979..:
Die 150 mensen die wij gekozen hebben moeten met woord keuze onschendbaar zijn.

Een beetje fatsoen mag van mij wel. Sommige hebben het beledigen en bloed onder de nagels vandaan halen zo ongeveer tot kunst verheven.
Erik1979..
@pieta heb je het nu over het volk van D69??? Paternotte??? Nog erger als Tjeerd.
pieta
@Erik1979.. Ik doel op meerdere personen. Een beetje fatsoen/respect vind ik wel het minste wat je hebben moet.
Ik word altijd moe van die mensen die menen dat ze alles maar zeggen mogen. En dat gaat me dan vooral over de manier waarop. Inhoudelijk mag je mij eigenlijk alles zeggen.
Erik1979..
@pieta ik vind de manier niet belangrijk maar de inhoud. Ik vind de diversiteit van uitdrukken het juist levendig maken.
pieta
@Erik1979.. Dan verschillen we van mening.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
Die 150 mensen die wij gekozen hebben moeten met woord keuze onschendbaar zijn

Dus als ze in den Haag op het spreek gestoelte van de 2e Kamer jou letterlijk voor dief en moordenaar uitmaken, geen enkel bezwaar?
En daar is de zgn. parlementaire onschendbaarheid, maar ook die is terecht nooit absoluut
montesquieu-instituut.nl/id/vipok59rgys9/….
En buiten het parlement, daar moet elke volksvertegenwoordiger zich terecht aan alle wettelijke voorschriften houden, ook wat betreft uitspraken.
+2
Erik1979..
@arie.j hugo heeft ergere bedreigingen gedaan en pinokio ook
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@arie.j hugo heeft ergere bedreigingen gedaan en pinokio ook

Hitler destijds nog stukken erger
Zullen we het ergste geval maar als lichtend voorbeeld nemen?
Gewoon aan het werk gaan, en wat meer gezond boerenverstand proberen te gebruiken
+3
Erik1979..
@arie.j verbeter de wereld en begin bij je zelf. Ik vind het een logisch vervolg dat hugo nu aangepakt gaat worden door de rechter. Ik vind dat de uitspraken van gideon niet zo bedreigend als die van hugo. Maar dat is een mening. Ik wil dat een onafhankelijke rechter zijn uitspraken toets aan de zelfde normen als die bij gideon.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@arie.j verbeter de wereld en begin bij je zelf. Ik vind het een logisch vervolg dat hugo nu aangepakt gaat worden door de rechter. Ik vind dat de uitspraken van gideon niet zo bedreigend als die van hugo. Maar dat is een mening. Ik wil dat een onafhankelijke rechter zijn uitspraken toets aan de zelfde normen als die bij gideon.

ik wil..... jij bent de nieuwe dictator?
Jij hebt niets te willen, maar je hebt alleen een mening
En dat is niet de mijne
+1
Erik1979..
@arie.j dictators komen alleen voor in jou soort wereld. Ik ben voor democratie en gelijke behandeling. Dat ken jij niet. Alles wat anders denkt als jij wordt gelijk in een hoek gezet. Ik kan er ondertussen wel tegen. Maar triest is het wel!
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@arie.j dictators komen alleen voor in jou soort wereld. Ik ben voor democratie en gelijke behandeling. Dat ken jij niet. Alles wat anders denkt als jij wordt gelijk in een hoek gezet.

O.'t kwam nogal hard aan?
Nou ja, een parlement waar ieder de ander voor rotte vis en nog veel erger kan uitmaken , dat onder het mom van parlementaire onschendbaarheid, dat is mijn democratie niet.
En als iemand niet veroordeeld mag worden omdat het blijkbaar een politiek vriendje van je is, daar hou ik ook niet van.
Nog niet zo heel lang geleden mocht juist in het parlement(1e en 2e kamer) er nimmer uitspraken gedaan worden die een beledigd waren naar een minister of ander kamerlid. En als het toch gebeurde werd dat uit de handelingen(de letterlijke notulen) geschrapt.
Kamerleden mogen ook nu, nog steeds dus, niet direct het woord te richten in de kamer tegen een minister of andere 2e kamerlid.
En parlementariërs hebben m.i. nog steeds de verplichting niet opruiend bezig te zijn.
=
Die Gideon heeft overigens ervaring met taakstraffen. Hij werd vorig jaar veroordeeld omdat hij 2 keer door rood licht reed, dat zonder rijbewijs en ook nog eens niet verzekerd was.
nu.nl/binnenland/6256754/…
+2
Erik1979..
@arie.j blah blah blah net als altijd. En nee je hebt mij niet op de kast. Ik neem jou namelijk niet bepaald serieus, maar dat begrijp je zelf ook wel. Haal er gewoon van alles bij om een ondoordachte gedachte spinsel te verdedigen net als altijd.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@arie.j blah blah blah net als altijd. En nee je hebt mij niet op de kast. Ik neem jou namelijk niet bepaald serieus, maar dat begrijp je zelf ook wel. Haal er gewoon van alles bij om een ondoordachte gedachte spinsel te verdedigen net als altijd

och, je reageert nog steeds, dus het zal allemaal wel meevallen.
Bennie Stevelink
Welke taak gaat deze clown uitvoeren? Driewielers repareren of in het ziekenhuis helpen met lichamelijk onderzoek?
+36
labella
@Bennie Stevelink Ik heb begrepen dat hij colums gaat schrijven in Nieuwe oogst. 😂
+1
Realisme
KGboer
@labella wat heeft Bennie dan uitgevreten?
+1
Nevergiveup
@KGboer PB boeren voor onnozele betichten 🥵
Erik1979..
@Nevergiveup uit zijn mond is het een compliment.
Bennie Stevelink
@labella
Quote:
Ik heb begrepen dat hij colums gaat schrijven in Nieuwe oogst.

Waar wil hij als kamerlid van FvD in hemelsnaam een column over schrijven?
FvD is nog nooit bij een landbouwdebat aanwezig geweest. De landbouw staan ze mijlenver vanaf. Baudet spreekt zelfs over “kutboeren”.
Dat ik als boer niet veel zie in FvD ligt daarmee toch voor de hand.
+1
pieta
@Bennie Stevelink Op zoiets moet je niet serieus in gaan. 😁
+8
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink En hoeveel taakstraf heb je voor jezelf bedacht toen je FDF mensen uitschold voor bruinhemden.......
hans-hans
Misschien heeft de rechter gelijk dat het wel opruiing is (ik weet het niet) maar hoe ik het gedeeltelijk gezien heb was de boodschap je mag geweld gebruiken als ....................(volgens Gidion)
en of dat mag of niet mag blijft een vraag die velen bezig houd er zijn zelfs(leuke) films op Netflix over te zien

het is bij een inbreker al de vraag wat je mag en niet mag doen
-5K
+3
mlkvhoudr
Jullie onderschatten gideon, gideon kan dingen die anderen niet kunnen zo kreeg hij als geheelonthouder al eens een rijontzegging voor te weinig bloed tussen de alcohol, dat redden de meeste geheel onthouders niet, dus een beetje respect voor die man graag

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's geweld , boerenprotest , boerenprotesten en gideon van meijeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
1.807