Ruw eiwit in rantsoen melkvee kan verder omlaag

Er zit rek in de aanbevelingen voor een verlaging van de hoeveelheid ruw eiwit in het melkveerantsoen. Dat geldt ook voor de hoeveelheid darmverteerbaar eiwit in de onbestendige eiwitbalans in rantsoenen die nu worden gebruikt, terwijl koeien goed melk blijven produceren.

Deel dit topic

Reacties

Bekkink
En wat vind de koe ervan?
Claas 1986
@Bekkink dat laat de koe dan wel weer weten
+1
kaas
Ja hoor kan veel verder omlaag als er dan maar genoeg energie in de koe komt en wat het saldo dan is maakt niks uit zeker .als mijn saldo hoger is met een hoger ureum in de melk dan met laag ureum dan ga ik voor hoog ureum .
HansBa
@kaas pieken in ureum is niet goed voor de koe, volgen altijd kreupelheden en vruchtbaarheid problemen op.
Vdejong
@HansBa Daarom koeien binnen houden. Oh nee wacht, dan loopt je de weidepremie mis en moet je het land bemesten en gras maaien om in te inkuilen
Mh24
@Vdejong zit je in aparte melkstroom. Dan is het meer dan alleen weidepremie..... en net wat voor grondsoort je zit of weiden goed toe te passen is of zelfs een must......
Vdejong
Quote Reactie van @Mh24:
een must......

dat wordt het uiteindelijk wel in NL
+1
royale
@HansBa vroegen was de piek 40, nu is 25 al hoog! Maar bij 25 hebben hier de koeien geen klauwproblemen! Veel energie voeren, maar het houdt een keer op en dan accepteer ik een hoog ureum! Het moet niet meer kosten dan dat het opbrengt!
kaas
@HansBa heb ik het over pieken in ureum ne hoor
Galebreaker
Melken met de puntjes op de i dus. Sturen op aminozuren.
Hé dat rijmt.
Ik zie met lede ogen dat weidegang een luxe wordt..
ted9
Las hier dat een aantal hier al mee begonnen was door 1e en 2e snede in een keer in te kuilen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , melkvee , eiwit en rantsoen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.695