Boetebedrag voor dierenleed in slachthuizen gaat omhoog

De boetebedragen voor dierenleed in slachthuizen of elders in de keten gaan omhoog. Dat schrijft demissionair landbouwminister Piet Adema in antwoord op Kamervragen. Hij voert een inflatiecorrectie door en onderzoekt de mogelijkheden van omzetgerelateerde boetes.

Deel dit topic

Reacties

+5
weurding
Halal ook?
+3
kleine boer
Gelukkig verdoofd de wolf eerst....
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @kleine boer:
Gelukkig verdoofd de wolf eerst....

Dat is gewenst dierenleed.
Metal ap
@kleine boer domme reactie
kleine boer
@Metal ap nou leg uit…
Metal ap
@kleine boer dieren wereld niet met mensen wereld vergelijken
kleine boer
@Metal ap als de mens de wolf in toom had gehouden had veel dierenleed gescheeld…
Nevergiveup
@Metal ap Dan kunnen ze wel een paar van die overtrokken mensachtige dierwetten schrappen ....
+1
BertK
Wauw, inflatie-correctie! Dat zal ze leren!

Niets dan normaal dat je met gepast respect met dieren omgaat, al dan niet voor de slacht.

Leg dat maar uit aan die Bulgaar in het slachthuis.
+1
mlkvhoudr
@BertK dit kan jou ook treffen, als ze vinden dat een dier niet slacht of tramsportwaardig is, nog nooit boete er voor gehad maar wel een keer koe gehad eerst klosje er onder hier filmpje gemaakt dat ze op vier poten liep, maar ze trok soms poot op na paar rondjes lopen, veehandelaar filmpje aan keurdierenarts laten zien of dier zo transportwaardig was, die gaf geen garanties uiteraard maar snapte het vraagstuk, wel of niet transportwaardig, met paardenkar heen gebracht, stond er ondertussen nieuwe dierenarts, die snapte ook het vraagstuk wel of niet transportwaardig, het dier bleek dan nog net transportwaardig, maar dat we haar hier gefilmpt hadden, terwijl ze op 4 poten rond liep had niks uitgemaakt het is puur een beslissing van de keuringsdierenarts, maar ik zou er dus maar van uit gaan dat die boetes dan ook mee omhoog gaan.
Hier leid dat tot minder proberen een dier erbij te houden en eerder afscheid nemen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , dierenleed , kamervragen en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.707