Qprijs - Jongvee opfok

Weten jullie iets van prijzen van jongvee opfok? Momenteel betaal ik (incl btw) € 1,20 (1,14 excl) voor < 1 jaar en € 1,70 (1,61 excl) > 1 jaar. Inseminatiekosten zijn voor mijn rekening. Alle overige kosten zijn voor de opfokker. De opfokker levert prima werkt maar hij wil nu de prijs verhogen omdat de laatste jaren de voerkosten gestegen zijn. Wat zijn jullie aan kosten voor jongveeopfok kwijt (zuid nederland).


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/09/2008 19:16 door Co Scholten.

Deel dit topic

Reacties

duitser
Mijn kosten voor jongveeopfok zijn ook gestegen, en mijn kosten voor melk produceren ook. Kan ik mijn melkprijs dan ook zomaar verhogen?
George
Kijk da's dan meer een probleem van jullie waar die jongveeopfokker ook niks aan kan doen. Maar als die jongveeopfokker het voor dat geld niet kan en doet zul je zelf weer jongvee moeten opfokken en dan kom je erachter dat dat ook niet gratis is , voer , mestafzet , arbeid en dergelijke zijn nu eenmaal niet goedkoop. Ik gun jullie €0,70 per KG melk maar dat hoeven jullie niet , tijdens de melkstaking ben ik erachter gekomen dat de meesten niet eens meer melkgeld willen. De loonwerker heeft zijn tarieven ook weer verhoogt vanwege de gestegen kosten , iedereen doet dat alleen de boerkes ploeteren voort. Waarom zou je meer betalen als die toch voor alle prijzen leveren?
Onbekend
Zouden jullie ook iets kunnen zeggen over de prijzen die jullie betalen voor jongvee opfok?
anonymous_137
1.65 incl btw per dag, van 10 dagen oud tot 1 week voor kalven, alle kosten zo als vee arts en incemenatie, zijn voor opfokker.
anonymous_225
pjlam, heb je de klauwbekapbox al gekocht van marktplaats?
anonymous_137
Nee ben nog zoekende, heb er geen haast mee, dus kijk wel wat er langs komt.
Onbekend
1,00 euro per dag. vanaf dat ze van de melk af zijn. incl btw
voer zelf inkuilen bij het opfokbedrijf (3e en 4e snede; wat moet ik er andes mee).
inseminatie kst + veearts zijn voor mijn rekening.
dus eigenlijk alleen de stalling, stroom, water, en werk van voeren zit in die euro.
Onbekend
Hoi Flip,

voor wie zijn de kosten van mestafvoer. Voor jou of voor de opfokker.
anonymous_764
Anonieme bezoeker Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zouden jullie ook iets kunnen zeggen over de
> prijzen die jullie betalen voor jongvee opfok?

€ 600. als kalf van +-6 wkn weg, als drachtige vaars terug
prima verzorging, alleen op oude stal, waardoor enkele keer moet leren in boxen liggen.
bastaard
1.50 per dag van 1 week oud tot 2 maand voor kalveren, insemineren en sperma voor opfokker.
Onbekend
In Budel is een opstartend jongveeopfokbedrijf. Zij vragen volgens mij 1,60 per dier per dag
George
Hey daar kom ik ook vandaan , en ik ben ook jongveeopfokker. Maar dit ben ik niet . Wel een van het voorjaar gestopte collega hier 1500 meter vandaan. Ik heb zelf mijn kalveren aangekocht. Maar ik heb er ook enkele op voergeld. Vaarzen vanaf 14 maanden die ik moet insemineren (kosten voor eigenaar) en die dan tot een maand voor kalven bij mij blijven voor € 1.50 per dag. Je wordt er niet rijk van , hoeft ook niet maar voor minder kun je echt niks verdienen. De mest blijft bij mij.
De stallen zijn bij mij wel goed in orde en de beesten worden goed opgepast.
Onbekend
George,

jongvee ouder dan een jaar eet ongeveer 9 kg ds per dag. Als je zeer scherp bent voer je voor 85 ct per dag. (snijmais + oogst stel € 1.500 / 15.000 kg ds is 10 ct per kg ds) Jongvee ouder dan een jaar produceerd 16 kuub mest per jaar. De mestafzet (of minder ruimte om mest aan te voeren) kost je minimaal 40 ct per dag (zuid NL). Dan heb je nog de kosten voor je gebouwen, je machines, electriciteit, water, strooisel, dierenarts. etc. Ik vraag je af wat je uiteindelijk over houdt? Misschien kun je beter je tarief splitsen (dieren boven en onder een jaar).

ps. Ik wil er graag een groot aantal dieren bij jou komen brengen.
Onbekend
Ik betaal € 1,65 per dier per dag. Ben erg tevreden over de opfok. Ik krijg goed ontwikkelde vaarsen terug en de gemiddelde afkalfleeftijd is ook goed. Voor mij is dat het belangrijkste
Onbekend
Ja logisch...de verhoging

das een koopje
zal er maar niet teveel tegen aan gaan trappen
Onbekend
Cactuz,

Weet jij wat andere (of jij zelf) betalen voor jongveeopfok?
Onbekend
anders zou ik geen commentaar geven
Onbekend
Cactuz,

ik bedoelde eigenlijk. Welke prijzen hoor jij zoal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jongvee en jongveeopfok geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
25
TREFWOORDEN