Caroline van der Plas vandaag op missie naar Brussel, maar Eurocommissaris heeft geen tijd voor haar

Caroline van der Plas heeft woensdag een afspraak in Brussel om de gevolgen van de mestcrisis te bespreken. De BBB-leider wilde eigenlijk een afspraak met Eurocommissaris Sinkevičius (Milieu), maar die had geen tijd. Ze spreekt daarom een plaatsvervanger.

Deel dit topic

Reacties

+8
labella
Zinkefiets durft niet, hij is bang voor Caroline!
+3
bio boer
@labella of heeft er gewoon geen zin in
+1
kleine boer
@bio boer of het is een lto lid....
+1
Twentsch Land
Dan had ze beter vandaag niet kunnen gaan, kijken wanneer hij wel tijd heeft voor een afspraak, bij goede wil heeft hij vast wel binnen een maand een plekje vrij.
+2
HansBa
@Twentsch Land nee hoor, dan moet ze weer! Zulke dingen krijg je niet in 1 gesprek voor elkaar, eerst opwarmen en dan later aan de stropdas over de streep trekken!
Twentsch Land
Tis nu geen eerste rang, iets afgeserveerd worden komt het op neer.

@HansBa
+2
overstekend wild
@HansBa Precies! Hopen dat SSC er met de rechtzaak nog een stevige duw bij geeft.
+1
jan 10
Er moet voor dit jaar al veel geregeld worden,direct de bufferstroken weg en terug naar 250 ,sprak gisteren nog een boer,moet nog 3000 m3 mest afvoeren,ze komen het niet halen..
bio boer
@jan 10 dan mogen er wel wonderen gebeuren ik geloof er nog niks van niet dat het nieuwe regering zou liggen meer aan de eu
+1
Braboboer
Quote @jan 10:
ze komen het niet halen

Ze kunnen ook nergens uitrijden nu.
Claas 1986
@Braboboer heb onderweg vandaag paar zien rijden met de kletspraat over het gras. regent zo weg.
+2
Realisme
@jan 10 rode diesel kan ook snel ingevoerd worden maar zien we pas in 2027 terug. Tot die tijd wordt er mee gedweept en mijn persoonlijke verwachting is dat het nooit terugkomt.
Nu word hier aangaande Brussel ook al de verwachtingen getemperd. Bij de provincies zie ik nog niet een echte koerswijziging.
Noem me maar een pessimist maar over 4 jaar zeggen we: we hadden goede hoop en het gaf vertrouwen maar er is bar weinig van terecht gekomen of nog erger dat het allemaal ene kliek blijkt te zijn.
+1
Realisme
@Realisme waarschijnlijk krijgen we meer tijd maar de illusie dat we vol gas door kunnen gaan als sector met dit kabinet die zal ik vast doorprikken
+11
HenkjanOtten
Succes🤞
+2
Erik1979.
@HenkjanOtten dit is het enige juiste wat een boer kan schrijven. En dankjewel dat ze de moeite doet.
Bennie Stevelink
@HenkjanOtten
Quote:
Succes

Met de verkiezingen?
Iedereen begrijpt toch dat zij alleen naar Brussel is geweest omwille van de komende verkiezingen. Ze wil bij de boeren de indruk wekken dat zij in Brussel wel wat kan regelen.
Ze is dus niet naar Brussel geweest om derogatie te regelen maar om stemmen te winnen.
+3
de jonge
@Bennie Stevelink heeft je informant je dat ingefluisterd?
+6
Claas 1986
@Bennie Stevelink zij gaat tenminste naar Brussel. Adema ging niet.
+3
Twentsch Land
Iedereen begrijpt toch dat zij alleen naar Brussel is geweest omwille van de komende verkiezingen.

Nee...

Was dat wel zo geweest had ze niet specifiek een afspraak willen hebben met sinkevisius

@Bennie Stevelink
+3
Achso
@Twentsch Land Ik snap ook helemaal niet dat zo’n mislukte Litouwer daar zit. Zo van: In Litouwen functioneert de landbouw niet. Gaan we bewijzen dat het overal kapot kan.
+3
kleine boer
@Bennie Stevelink blijven volhouden bennie je zal ook wel vooraan bij de rechtzaak van stikstofclaim zitten denk ik .....
+11
Albert Altena
@Bennie Stevelink Sorry hoor. Maar je wordt wel erg zurig overal over.
+3
kleine boer
@Bennie Stevelink ze is er ook niet om het te regelen maar te kijken of het te regelen is dat is nog al een verschil.... jij wil het niet dat weet nu iedereen wel.
+6
Erik1979.
@Bennie Stevelink ik kan echt veel van jou hebben. Je mag van mij mijn beste vriend voor rotte vis uitmaken. Maar soms ga je echt te ver. Fucking hell!!! Je hebt eindelijk iemand in de politiek met het hart op de juiste plaats. Ben er eens zuinig op.
+2
kleine boer
@Erik1979. ze is gekozen terwijl bennie met hele verhalen schreef BBB nooit ver genoeg zou komen dat zit m nog steeds niet lekker.....
+3
Erik1979.
@kleine boer hij leeft in zijn eigen verhalen. Best mooi om te lezen. Maar in deze moeten we toch allemaal achter Caroline gaan staan en hopen dat ze het voor elkaar krijgt.
+4
ted9
@Erik1979. Hij leeft in de zelfde wereld als die die achterlijke neef van hem. Inteelt in de familie kan rare dingen doen in hersens van deze mensen.
+5
bio boer
@ted9 nou moet het nou zo
Snap best dat je het niet eens bent moet het dan zo onderuit halen
+1
ted9
@bio boer Als je melkveehouder bent en van alles wat deze sector zo mooi en levendig maakt houdt, zelf opvolgers hebt.

En je moet dan elke keer die linkse cda praatjes van hem aanhoren. Met zijn neef die een grote groep hardwerkende mensen het leven zuur maakt. Spanning tot aan de keukentafel veroorzaakt. Ik word echt kotsmisselijk van deze mensen.
Framos
@Erik1979.
Quote:
hij leeft in zijn eigen verhalen.
look who's talking now 🤣🤣🤣
+3
jordi 1455
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
edereen begrijpt toch dat zij alleen naar Brussel is geweest omwille van de komende verkiezingen. Ze wil bij de boeren de indruk wekken dat zij in Brussel wel wat kan regelen.Ze is dus niet naar Brussel geweest om derogatie te regelen maar om stemmen te winnen.

Caroline probeert tenminste wat, dat kunnen we niet zeggen van de lto of het cda, maar schijnbaar kun je er niet tegen dat dit het jou cda stemmen gaat kosten. Het is gewoon triest dat andere organisaties en personen het werk doen waarvoor boeren de lto dik voor betalen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jordi 1455:
werk doen waarvoor boeren de lto dik voor betalen.

Dat doen ze toch zelf? Onmiddellijk mee stoppen!
+3
Tinus78
Hoop dat ze de juiste mensen mee heeft. Je moet genoeg kennis hebben om enige kans te maken. En het zal inderdaad niet in 1x lukken al er wat voor elkaar geboxt wordt. Veel succes
+2
Albert Altena
Alles aangrijpen en medewerkers mee krijgen kan een belangrijke stap zijn.
Laten we het in ieder geval positief bekijken en niet zurig doen.
van Ittersum
Hoeveel verzoeken krijgt zo man wel niet, dus opzich niet raar. Ik krijg de burgemeester ook nooit te spreken als ik de gemeente bel wat voor mij belangrijk is
+3
Twentsch Land
Als je wethouder was geweest had je de burgemeester wel te spreken gekregen .

Carolien kun je zien als een wethouder van Brussel

@van Ittersum
van Ittersum
@Twentsch Land ze is gewoon partijleider, en kamerlid. ze heeft geen enkele specifieke politieke functie. Dus die vergelijking met een wethouder gaat niet op.
+1
Limburgs boertje
Woning huren daar in brussel kun je iedere dag bij de man op de koffie. die man kan zich niet voor altijd verstoppen
+2
bio boer
nos.nl/l/2522383/

Quote:

Van der Plas na gesprek in Brussel: vooral investeren in goede relaties
De nieuwe coalitie wil de mest- en natuurregels voor de Nederlandse boeren versoepelen, en daarvoor moet het nieuwe kabinet in Brussel wat meer met de vuist op tafel gaan slaan. Dat betoogde BBB-leider Van der Plas de afgelopen tijd regelmatig.

Vandaag ging ze zelf naar de EU-hoofdstad om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Na afloop noemde ze het vooral belangrijk dat een nieuwe landbouwminister, mogelijk van haar partij, een goede verstandhouding met Brussel opbouwt.

"Je moet heel veel investeren in relaties", zei Van der Plas op de vraag wat ze gehoord heeft waar ze verder mee kan. In het hoofdlijnenakkoord staat dat de nieuwe regering "met lef" alles op alles gaat zetten om een nieuwe mestvrijstelling (derogatie) voor de boeren te regelen.

Voorzichtiger
Maar na het gesprek in Brussel was Van der Plas voorzichtiger. "Heel veel mensen hebben het idee dat wij hier even met de vuist op tafel gaan slaan: geef ons die derogatie terug, nu! Maar ik begrijp natuurlijk ook wel dat het niet zo werkt."

Het liefst had ze gesproken met eurocommissaris Sinkevicius (Milieu), maar die is in zijn thuisland Litouwen druk met de verkiezingscampagne. Van der Plas nam genoegen met een ontmoeting met zijn kabinetschef, een hoge ambtenaar. "Anders zou het veel later worden."

"Het was een positief gesprek. Heel informatief, en met die informatie gaan we weer verder", zei de BBB-leider tegen journalisten. Ze blijft erbij dat eerdere kabinetten zich er te makkelijk bij hebben neergelegd dat er geen aanpassingen mogelijk zijn. "Misschien niet vandaag. Maar 'kan niet, mag niet' staat niet in mijn woordenboek."

EU-correspondent Kysia Hekster:

"Achter de schermen horen we dat het gesprek vooral uit beleefdheid was. Het lijkt zo goed als uitgesloten dat Nederland opnieuw een uitzondering krijgt op de mestregels, iets waar de beoogde coalitie vurig op hoopt. 'Daar gaan we niet opnieuw over onderhandelen', klinkt het tot nu toe heel stellig in Brussel."

Van der Plas hoopt dat er na de Europese verkiezingen een nieuwe Europese Commissie komt die wel wil praten over soepelere regels voor de Nederlandse boeren. Zo moet de nitraatrichtlijn, waarin de normen voor schoon water zijn vastgelegd, worden geactualiseerd. "Dan kunnen er wel degelijk aanpassingen gedaan worden."

Een woordvoerder van de Europese Commissie laat weten dat het gesprek tussen de topambtenaar en Van der Plas "constructief en informeel" was. "Van de kant van de Commissie is de noodzaak onderstreept dat de waterkwaliteit in Nederland verbetert. Ook hebben we vragen beantwoord over de nitraatrichtlijn en over de mogelijkheden voor derogatie."
+1
Realisme
@bio boer veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven.
+2
kleine boer
@Realisme maar als er dero komt vraag jii het niet aan neem ik aan…
Realisme
@kleine boer nee klopt
+2
Weidezicht
@bio boer kysia (nos) wil ook niet dat het slaagt. Die andere correspondent mocht ff uitleg geven over die inval bij medewerkers van een fvd Europees lid. Hij kon het ook alleen maar hebben over extreem rechts.
Bennie Stevelink
@bio boer Dat klinkt al een heel stuk eerlijker.
+1
bio boer
@Bennie Stevelink we komen er van zelf achter of het klopt wat piet zegt wat er aan ruimte is bij de eu komende jaar
Bartlehiemboer
Naar aanleiding van het mislukken van "The Green Deal".
Balen Timermans en Samson

Even een leuk stukje uit de media:

Ook Diederik Samsom, de rechterhand van toenmalig eurocommissaris Timmermans, baalt. "Toen kwamen de boeren", legt hij het verband met de boerenprotesten in Brussel. Volgens Samsom bezweek het zwakste stukje van het systeem toen het onder druk kwam te staan. "1000 pk per tractor, dat maakt indruk."
+5
paul1
@Bartlehiemboer die laatste zin geeft wel weer hoeveel hij van landbouw weet...
+1
Kars
@paul1 walchelijk kwal die samson.
Nevergiveup
@Kars Is activist , heeft ook wel eens vastgezeten.
+1
arie.j
Hoorde zojuist, in het 11uur nieuws, over haar ervaringen in Brussel , haar inzicht was er wat door veranderd
"Niet met de vuist op tafel, maar een goede relatie opbouwen".
Lijkt me een nuttig bezoek te zijn geweest.
Zelf daar eens een keer de sfeer proeven en anderen daar spreken.
+2
Twentsch Land
Niet met de vuist op de tafel..

Ik denk ook niet dat dat ooit haar bedoeling was.....ze zegt dit nu om even met de mensen af te rekenen die haar betichte het wel even met de vuist op de tafel op te lossen.

@arie.j
cs-agrar
Quote Reactie van @Twentsch Land:
met de vuist op de tafel

dat zal ook niet heel best werken als underdog zijnde. Zij hebben vooralsnog touwtjes helaas in handen.
hans-hans
@cs-agrar het is waarschijnlijk geven en nemen
stel je geeft dingen zoals Italië huisvuil of grieken land steun of Oekraïne steun dan neem je de derogatie
eerlijk is eerlijk
hans-hans
Ik wou er mee zeggen dat het zo zou moeten zijn 😬🙂
bio boer
@hans-hans gaan ze ons afpersen blijven we geven elke 2 jaar weer mooie melkkoe kun je beter zorgen dat je niet zo veel nodig hebt
+2
labella
@hans-hans Nederland is 1 van de grootste nettobetalers (betaald +/- 10 miljard en ontvangt +/- 3,5 miljard) dan kun je als Nederland heel veel eisen!!!
bio boer
@labella hebben ook veel inwoner en betalen ook per inwoner en daarom ook extra zetels in parlement 31
Litouwen maar 11
Duitsland het meest met 96
+1
Weidezicht
@bio boer en wat leveren ons die extra zetels dan op als we ondanks dat toch veel meer betalen dan we ontvangen en op allerlei gebied opgescheept worden met regels en verplichtingen (bijvoorbeeld. Asielopvang) die we eigenlijk niet willen. Of zitten de verkeerde mensen op onze zetels?
bio boer
@Weidezicht elke zetel is stem dus hoe meer zetels hoe meer invloed

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieu , brussel , caroline van der plas en caroline geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
59
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
4.383