Flevoland - Lente dit jaar ongekend nat, maar ook recordwarm

In Flevoland is de lente nog nooit zo nat geweest als dit jaar. Ook is het door de vroege warmte en het uitblijven van vorst in de nacht de warmste lente ooit. Dat zegt de weervrouw van Omroep Flevoland, Diana Woei.

Officieel is het meteorologische voorjaar niet afgelopen, maar de cijfers geven nu al aan dat we qua weer een buitengewoon voorjaar hebben gehad. Normaal gesproken is de lente het droogste seizoen van het jaar met 154 millimeter neerslag, maar dit jaar waren april en mei extreem nat.

In totaal viel deze lente 256 millimeter aan regen in de provincie. Dat is ruim 60 procent meer dan normaal. Door de vele buien was het meestal somber en waren er minder zonuren dan in een doorsnee lente.

Vooral nat in het zuiden
De zuidelijke delen van Flevoland hebben de afgelopen tijd de meeste nattigheid gehad. Op sommige plaatsen is drie keer de normale maandsom gevallen. Zo viel in de omgeving van Zeewolde in mei ruim 150 millimeter.

Na een uitzonderlijk natte en zachte winter begon het groeiseizoen dit jaar in maart wel droog en ook recordmild. De gemiddelde temperatuur ligt deze lente 2 graden hoger dan gebruikelijk.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , flevoland , nacht , zeewolde , temperatuur , vorst , voorjaar , regen , lente en warmte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
210