Nattigheid laat zich gelden in de ruwvoerhandel

De nattigheid blijft parten spelen op de ruwvoermarkt. En ook voor de komende maand is dat weer de belangrijkste factor. Wat gaat het worden met de nieuwe oogst?

Deel dit topic

Reacties

+1
Braboboer
Nog op tijd de perspulp vastgelegd? 😂
+2
T60401
@Braboboer Moeten ze de bieten wel eerst zaaien. 😀 Gras groeit er weinig op dit moment percelen worden met de dag geler
Braboboer
@T60401

Hier staan de bieten er wel op, alleen ze verzuipen als het regenen niet stopt. 😅
Braboboer
En gras groeit er genoeg toch met dit vochtige weer?
+1
Tinus78
@Braboboer moet je er we bij kunnen. En ook wat langer droog als een x een halve dag
jan 10
Komt zeker nog een mooier zomer aan.!
Claas 1986
@jan 10 straks maanden totaal droog. komt het gemiddeld weer recht uit.
Tinus78
@Claas 1986 als het graad of 20 blijft...2-3 weken helemaal droog en daarna weer af en toe een buitje niet 1 grote regenbui met soms paar uur of een dag droog weer en droge herfst zou wel fijn zijn
hookwood
Gras groeit hier prima. Afgelopen dagen hebben een aantal collega's een gokje gewaagd en hebben ingekuild.
+3
Mh24
@hookwood jullie lopen ook dik 100 mm achter op ons.... hier is alles geel wat gemaaid is...... bemest of onbemest maakt weinig uit. Mooi weer is het enige dat hier nodig is momenteel.
Tinus78
@Mh24 wordt straks gekkenhuis bij de loonwerkers hier in de omgeving. Nog behoorlijk wat 1e snede met heel veel massa 2e snede die hier en daar er aan komt uitgestelde maaidata en heel veel sleepslangen. Hoop dat eind volgende week echt kan zonder al teveel stress dat er weer snel regen komt. Meetstation in Woerden gaat gewoon de 250 mm voorbij deze maand
duitser
@Tinus78 konden jullie de 1e snede dan wel bemesten met kunstmest?
Tinus78
@duitser overal is wel kunstmest opgekomen. Bij mijzelf ook bijna alles met drijfmest maar niet bij iedereen omdat men gras te lang vond om nog te bemesten toen het kon. Zelf nog 2 ha 1e snede staan wat eigenlijk bedoeld was om te beweiden. Geluk dat dit niet zo zwaar bemest is. Gemaaide gras wordt zelfs beetje geel van de vele regen.
Weidezicht
@Tinus78 moet hier met de laarzen aan schapen tellen. Het hooiland, dus eerste snee, trap je de bagger tussen het gras omhoog..poehh wat moet dat worden. De groei gaat dat vocht straks niet meer opnemen.
Tinus78
@Weidezicht is afwachten denk dat als e goed kijkt dat je zelfs al nieuw gras ziet doorkomen. Maar hopelijk vaste droge periode. (Buienradar schuift alweer wat op met droge weer nu zondag ook weer regen in de voorspelling 😞 )
+1
robotmelker
Geen drukte maken... Voer zat.... Alleen de fourage handel probeert stemming te maken en spint daar wol mee
Erco
Hier waren de vroege boeren vandaag ook weer aan het grassen en balen persen. prima weer vanochtend en vanmiddag. Mooie omstandigheden. Maar wij glippen er gelukkig elke keer doorheen qua regen. Of er valt veel minder.
vdvegt
@Erco die vandaag bezig waren hier in de buurt hebben er wel 10 mm in gehad.
En ook wel èèn vanavond ook nog weer regen erin omdat ze het niet op tijd weg hadden.
Vanmiddag nog in het noorden geweest, plekken lag gras los, zon en wind er bij, kom ik verder in het noorden, Sint Annaparochie allemaal plassen op de straat, had het net dikke bui gedaan daar. Kunt er ook niks meer van op aan laatste tijd.
Erco
@vdvegt hopelijk komende dagen en weken beter weer. Hier.mag bijna mn 1 juni land eraf. Dat moet paardenhooi worden. 😇
+1
Tinus78
@Erco Gister weer 15 mm erbij inmiddels is dichtstbijzijnde weerstation (2 km) de 250 mm deze maand voorbij. Nog genoeg boeren waar de hele 1e snede er hopelijk tussen 7 en 15 juni eraf kan en koeien eindelijk naar buiten..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
3.100
TREFWOORDEN