'Europapa! Welkom in Europa, jonguh!'

Het songfestival werd een 'zero points'. Intussen komen de Europese verkiezingen eraan. Het zijn onrustige tijden, zeker al een jaar of vijf: stalbezetting, boerenacties, corona, oorlog in Oekraïne, Gaza, geradicaliseerde klimaatprotesten en tegenwoordig openlijke jodenhaat. Kabinetsformaties zijn door de verkiezingsuitslagen telkens een rommeltje.

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
Conclusie !

Die niet op midden partijen stemt is extreem.

Dat is dan ook wel weer een extreme uitspraak.
+2
mlkvhoudr
@Twentsch Land pro europa verkopen als dat het verstandig is om overal te tekenen bij t kruisje vind ik ook niet verstandig, de soeveraniteit opgeven is een proces van lange adem en vele generaties waarbij geleidelijkheid belangrijker is dan mensen dwingen tot zaken waar ze nog niet aan toe zijn, zijn beste argument is vrede, dat moet t hoofddoel voor europa zijn, zo sterk zijn dat niemand t in zijn hoofd haalt om europa van buiten aam te vallen en zorgen coor eenheid binnen europa zodat we geen 2e brexit krijgen, en daar hoort dus ook bij geen onredelijkheid uit brussel
Erik1979..
@mlkvhoudr ik ben het denk ik met jou eens. Een sterk Europa is een goede eu. Wil je een goede eu moet je de landen respecteren en zelf laten beslissen als souverein land en zo min mogelijk wetten opleggen. En ter bescherming van Europa is het belangrijk om een goed leger te hebben. Je niet afhankelijk maken van landen zoals de usa. Als je als eu landen gewoon je eigen wapen industrie hebt en je houdt die 2% regeling aan dan heb je niemand nodig. En natuurlijk kernwapens als Europese landen. Niet die van Amerika op onze grond laten staan.
+1
mlkvhoudr
@Erik1979.. europa heeft een geschiedenis vol oorlogen als we dat kunnen voorkomen nu en in de toekomst dan is dat winst, dat moeten we niet vergeten, een gezamelijk leger is ook gewoon iets waar langzaam naar toe gewerkt moet worden wat mij betreft, ik had hier gisteren nog een @duitser die eine tassche kaffee kwam bietsen 😉, maar als je een beetje in de buurt van een grens woont dan weet je dat een grens ook maar een papieren kwestie is
hans-hans
Ik zag in het debat live van lto dat PVV en FVD en nog een paar niet mee doen , eigenlijk wel jammer
voor FVD doet Ralf mee , en dat is volgens mij door iedereen ook een redelijke politicus
voor PVV weet ik niet eens wie mee doet
Erik1979..
@mlkvhoudr ik ben volledig tegen een gezamenlijk leger. Ik vind dat ieder land zelf zijn wapentuig moet hebben en eigen soldaten. Maar dat wil niet zeggen dat ze intensief samenwerken. En die grens klopt gewoon. Is een streepje op de landkaart die je in de praktijk eigenlijk niet ziet. Ik woon nu in Duitsland. Als je in meerdere landen gewoond hebt en met meerdere nationaliteiten werkt en leeft besef je pas dat er een groot verschil van cultuur en mentaliteit is. Is niet erg maar ik vind dat je daar respectvol mee om moet gaan en iedereen zelf moet laten beslissen hoe ze hun omgeving inrichten. De eu wil dat allemaal voor ons te beslissen. Dat vind ik niet ok. Ik zie het in deze vorm ook fout gaan omdat ik steeds meer mensen zie die het zelfde denken als ik. En dan gaat het wringen en valt het uitelkaar. Terwijl er wel heel veel voordelen heeft waaronder de belangrijkste en dat is vrede.
+2
mlkvhoudr
@Erik1979.. ik voorspel dat we binnen 2 generaties van nu gewoon 1 leger hebben met onze oosterburen maar aangezien ik al dood ben dan hoef ik geen credits 😀
+1
George
@mlkvhoudr Dat is toch al zo , we werken nu al veelvuldig samen met de Duitsers. Zijn eigenlijk ook afhankelijk van hun materiaal . Rheinmetall is een belangrijke producent van legertuig.
mlkvhoudr
@George precies maar ik dacht ik breng t een beetje voorzichtig
Erik1979..
@George Duitsland heeft volgens de geleerden hier totaal geen fatsoenlijk leger meer.
George
@Erik1979.. Wat denk je dat Nederland heeft?
Maar Duitsers kunnen zich wel heel snel herstellen en hebben een goede industrie en heel veel kennis.
Erik1979..
@George als ze niet heel snel die kerncentrales aan slingeren en de noordstream deel wat goed is gaan gebruiken dan is het over en uit met de industrie. Iedere dag stoppen er meer fabrieken en gaan naar goedkopere landen en die zijn niet zomaar weer terug.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @George:
Wat denk je dat Nederland heeft?

vlaggetjes met "pang", rest is aan oekraine vergeven en waar die het voor gebruiken/verkopen 🙈
@Erik1979.. wij wel dan???
Erik1979..
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl ik heb er geen verstand van en ik wil het ook niet hebben. Ik ben permanent tegen oorlog voeren en voor vrede. Helaas moet je om vrede te kunnen bewaken een goed leger hebben. Hoe dat eruit ziet moeten andere maar bepalen. Als ze zeggen dat er 2% voor nodig is dan moet dat maar.
Erik1979..
@George btw wij in Europa moeten veel meer zelf produceren. Zelf ontwikkelen. Dat Duitsland veel van die rotzooi produceert is heel goed maar Nederland moet het kopen en op naam hebben. Dat ze afspraken maken dat ze bepaalde dingen naar inwoners verdelen is ok. Maar op eigen naam en als de bevolking doormiddel van verkiezingen en daarmee de regering zegt dat ze het niet meer willen dat ze heel makkelijk hun zooi terug kunnen halen. En nu bijvoorbeeld in Oekraïne als Nederland zegt ik wil tegen Rusland vechten en België wil dat niet dat dat kan.
+5
Frans1
De hedendaagse tendens: we moeten overal wat van vinden. Waarom niet gewoon respecteren dat iemand anders een andere mening heeft? Het stemmen kan dus wel afgeschaft worden als het aan meneer Hermus ligt. Dat is pas een kwalijke gedachtengang mi
+1
hans-hans
.
Nevergiveup
@hans-hans Bizar , je zou ze de rug willen toekeren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , verkiezingen , covid-19 en oorlog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2.676