C02

L.S.
het nadeel van duurzame energie is dat het niet is op te slaan , niet altijd voorradig is (tenzij jegetijde energie opwekt dit is voor 98 % beschikbaar).
Vanuit dit standpunt ben ik gaan braistormen om hier een oplossing voor te vinden en daarbij zo min mogelijk energie te gebruiken.
Mijn idee is daar uitermate geschikt voor en heeft nog als toegevoegde waarde uit bijv.biogas of rookgassen de CO2 te verwijderen .
Dit idee werkt 100% CO2 neutraal.
Als doelgroep heb ik de stroomleveranciers in gedachten.
Terugverdientijd 3 jaar.
Investering 11.75 miljoen. Nederland is één van de meest fantastische landen om in te leven. Je kunt hier je leven inrichten zoals je zelf wilt, vrij voor je mening uitkomen en bovendien horen we bij de meest welvarende landen ter wereld.



Mijn idee is de CO2 om te zetten naar iets wat wel op te slaan is en dus altijd voorradig.
Iedereen heeft geleerd dat CO2 een eindproduct is en niet meer om te zetten,maar ja vroeger dacht men ook dat de aarde plat was,er zijn talloze
manieren om duurzame energie op grote schaal toe te passen.(CO2 in biogas geeft een behoorlijke verbrandingswaarde verlaging)
De vraag is alleen willen we dat,we kunnen het wel.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Jos: Waarover u aan 't brainstormen bent is niet erg duidelijk op te maken uit uw bericht. Laat vooralsnog de CO2 maar aan de natuur over en steek uw ENERGIE ergens anders in.
feitsma
Aangezien in jouw stukje de woorden duurzaam, en CO2 , en neutraal meerdere malen voorkomen, schat ik de kans realistisch in dat je in dit fantastische land, een mooie subsidiebron zult aanboren........
anonymous_46
Vast en zeker, daar is geld zat voor hier..... Nuttige zaken moeten tegen (of beneden) kostprijs worden ingevuld, Zorg, Onderwijs, Politie, Voedsel.....
Scarlett
Hout is niets anders dan opgeslagen CO2, dus waarom zou je in principe van CO2 geen blokjes hout kunnen persen. Ja ja, de kennis ontbreekt nog. Maar waarom maak jij je eigenlijk druk om CO2 Jos, in de tuinbouw blaast men extra CO2 in de kassen omde planten beter te laten groeien, dus kan het voor boeren alleen maar beter worden als de CO2 concentratie stijgt?
Wimsumar
Beste HarryB.: Die afsluitende vraagteken in uw bericht kan gerust door een uitroepteken vervangen worden.
Scarlett
Hou het maar op een tiepfout Wimsumar?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's energie , biogas , CO2 en koolstofrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0