Lely a2

Zie onderstaand; Als hij de robot heeft ingeruild heeft ie nu toch niets meer te verkopen? En als er al iets anders is gekocht moet hij er vanaf...........Raar.......

wegens inruil te koop aangeboden: 2 mooie lely- astronaut melkrobots/type A2
1 linker en 1 rechter model.
draaien vanaf 01-05-2004
(incl. computer/ 140 responders)

Klaas Spaander uit Lambertschaag heeft een maatschap met zijn vrouw. Spaander melkt 140 koeien met 2 robots, heeft een zelfrijdende voermengwagen en 80 ha land. De arbeid op het bedrijf wordt voor een gedeelte zelf uitgevoerd, de rest wordt uitbesteed aan de loonwerker. In 2004 is een nieuw stal gebouwd. (melkveeacademie)


Link naar Marktplaats

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Hoofdprijs? 120 koeien melken voor 125.000 beetje handelen dus zal nog wel wat af gaan. Die machines gaan nog zeker 10 jaar mee en de a2 melkt prima. een a3 met opties kost net zoveel. dus vind het geld wel meevallen!
Onbekend
voor dat geld kun je een hele mooie nieuwe melkstal kopen.......
Onbekend
klopt alleen, moet die mooie rotor wel in een gebouw, welke een paar ton kost...
Onbekend
dus je koopt een dikke melkstal of meerdere robots, beide in combinatie met een medewerker die werkt op beide kerstdagen en op nieuwjaarsmorgen. Het klinkt geweldig, maar de medewerker gaat zeker lopen!
Onbekend
Gaat deze boer dan stoppen of een melkmachine kopen of nieuwe robots??
Onbekend
gek meestal weet de dealer zelf wel een klant die een gebruikte robot zoekt...
het is wel 2 voor de prijs van 1 aktie.....

maar goed ik wil er geen ...ook nog niet voor de helft van dat bedrag..
anonymous_14
En dan heb je een installatie waarmee je 250 koeien kan melken en dus moet vergelijken met 4 robots... en bij beide heb je personeel nodig.
Cornelis
Jazeker eric, maar ik was vanmorgen met een uur klaar, alle 112 geweest, lekker hoor zo met de kerst.
Cornelis
Deze boer gaat zeker niet stoppen en ook niet in een melkstal melken. Hij koopt misschien twee nieuwe A3s en probeert zijn oude goed te verkopen.
Coen
wauw, en nog de hoofdprijs vragen met € 125.000,-.

gaat ie over om de nieuwe robot A3 of een rotor?
anonymous_137
Komt natuurlijk wel instalatie kosten bij, en dat zit er bij een nieuwe al in. Maar als je ze voor dat geld hebt draaien denk ik ook dat het wel meevalt, je kan er toch zeker 140 koeien mee melken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , mengwagen , stal , voermengwagen , koeien en loonwerker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
9