Cowpower

De duurzaamheid van verschillende typen biobrandstoffen wordt door critici vaak gelijk veronderstelt. Dit is niet terecht. Zo is biogas is een voorbeeld van een biobrandstof met vrijwel alleen positieve kanten. Vooral omdat het zowel klein- als grootschalig geproduceerd en gebruikt kan worden. Daarnaast voorziet het in een steeds grotere vraag naar schone energie en lost meteen grotendeels een steeds groter mestprobleem en dus milieuprobleem op.

[sync.nl]

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Harry,

Welk mestprobleem wordt er dan opgelost door biogas??, elke kuub mest die in de vergister gaat komt er met vrijwel dezelfde stikstof en fosfaat gehaltes ook weer uit.
Grasbaal
Een betere benutting van de mest zorgt er niet voor dat er meer mest van de markt verdwijnt.Door de vergisters komt er juist meer mest op de markt doordat alle andere organische stoffen die worden meevergist aan het einde van het proces ook worden gezien als mest.
Wimsumar
Beste HarryB : Ik moet Co gelijk geven dat met biovergisting het bemestingsprobleem (of mineralen- of ook wel milieuprobleem) niet opgelost. Bovendien, de techniek is prachtig mooi te zien, maar nog veel te kostbaar.
Wimsumar
Beste Klaas Vogelzang: Nee beter van niet. U heeft gezien dat na een heftige , verbeten strijd de koe broodmager omvalt nadat ze een beetje melk heeft gegeven. Als een koe zo goed bevleesd is als in het begin van het filmpje en voorgaande lactaties waarschijnlijk ook niet zonder slag of stoot zijn verlopen kies dan voor de slachtwaarde.
anonymous_106
zou gewoon een span beugel ook genoeg zijn om deze koe te melken

kalm an klaas
jansen2


das pas cowpower
Scarlett
Wat ik er van begrepen heb is dat de mest beter wordt nadat het door de vergister is geweest, en het gas wat ermeegewonnen is, is extra, omdat het niet doormiddel van planten(resten) die in principe ook door mens of dier kunnen worden geconsumeerd hoeft te worden gemaakt. Misschien eerst even het hele artikel lezen, Co?
Scarlett
Maar dat is ook juist wat ikbedoel. In het artikel gaat het juist om betere benutting van de organische mest die er toch al is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's energie , duurzaamheid en biogas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0