Van der Wal verdedigt natuurvergunning Schiphol

Demissionair stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) verdedigt in antwoorden op Kamervragen van NSC de natuurvergunning die Schiphol heeft gekregen. Ze stelt dat de luchthaven door de opkoop van boerderijen juist minder stikstof gaat uitstoten.

Deel dit topic

Reacties

+6
jan 10
Wat een onrechtvaardig beleid ,schiphol koopt een paar boerderijen en mag blijven vervuilen,een pasmelder staat al 4 jaar stil,en is vogelvrij...
Maar ik zal het wel helemaal mis hebben.
cs-agrar
Quote Reactie van @jan 10:
schiphol

is van de staat...
+2
Grij
@jan 10 pasmelders hadden ook kunnen kopen. Maar die willen het gratis. Kopen liever een trekker
+2
Twentsch Land
Dacht onlangs hier nog op prikkebord te hebben gelezen dat er pasmelders hebben gekocht maar dat de provincie er niks mee doet. Neemt niet weg dat ik wel denk dat pasmelders er goed aan doen te kopen.

@Grij
+1
cornelissen
@Twentsch Land Het advies is wel kopen en indienen. Ook al doet de provincie er niets mee. Je schijnt kennelijk toch sterk te staan bij een verzoek om handhaving van een of andere club.
cs-agrar
Quote Reactie van @Grij:
pasmelders hadden ook kunnen kopen

hebben alleen ff ander verdienmodel dan schiphol, ook niet de financiele en politieke backup als schiphol. Nogal manke vergelijking dus. Komt nog bij, dat de PAS melders ter goeder trouw gehandeld hebben, volgens de toen geldende regelgeving. Schiphol heeft willens en wetens de regels aan zn laars gelapt.
Grij
@cs-agrar breek me de bek niet openen. Vraag aan je wanneer ben je pasmelder ?
Veel pasmelders hadden voor de invoering van de pas hun activiteiten al ontplooid met dieren al op stal .dus geen pas melder
cornelissen
Quote Reactie van @cs-agrar:
dat de PAS melders ter goeder trouw gehandeld hebben,

Is niet altijd het geval ,moet ik het artikel in het financiële dagblad nog even opzoeken van een boer in brabant ( met naam erbij) met een geweigerde nb vergunning ,maar toch bouwen ,vee er in en bij de invoering van de pas een melding doen.. Zal het ook maar niet opzoeken ,geen reclame voor de sector, maar zeer verwerpelijk handelen.
bio boer
@jan 10 het vervelende is dat provincie het vaak niet wil doen dat pasmelder zelf stikstof wil kopen en dan laten vergunnen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , vvd , boerderijen , kamervragen , schiphol , stikstofminister en christianne van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.967