Deelname aan onderzoek naar ervaringen van veeboeren in de agrarische sector

Goede middag allemaal,

Mijn naam is Kirsten van der Kruijs en ik ben student Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam.

Voor mijn masterscriptie ben ik op zoek naar gepassioneerde Nederlandse veeboeren die bereid zijn om hun ervaringen te delen. Over het bedrijf en de sector en ook over de politieke en maatschappelijke verwachtingen ten aanzien van duurzaamheid. Daarnaast ben ik ook benieuwd naar jullie mening over de mediaberichtgeving rondom de agrarische sector. Hoe beïnvloeden deze factoren jouw persoonlijk en de manier waarop jij je bedrijf runt?

Ik zou het graag in een (online) interview met je willen bespreken. Het interview zal ongeveer 45 tot 60 minuten duren. Door deel te nemen aan mijn onderzoek help jij mij enorm met mijn scriptie en zorg je voor een blije afgestudeerde student! Daarnaast krijg je ook de kans om jouw stem te laten horen en begrip te creëren voor de uitdagingen en kansen waarmee boeren worden geconfronteerd in de huidige samenleving.

Als deelnemer aan mijn onderzoek heb je de mogelijkheid om jouw verhaal te delen in een vertrouwelijke omgeving. Ik anonimiseer alle herleidbare gegevens, dus deelname is anoniem.

Als u geïnteresseerd bent in deelname of vragen heeft, neem dan gerust contact met mij op via kirsten.vanderkruijs@student.uva.nl of app naar 06-37267185. Ik hoor het heel graag!

Met vriendelijke groet,

Kirsten van der Kruijs
Universiteit van Amsterdam

Bron

Delen in WhatsApp
api.whatsapp.com

Deel dit topic

Reacties

+2
DJ-D
Eerste onderzoeksvraag. Wat is duurzaamheid....
@DJ-D Met duurzaamheid bedoel ik het begrip in de breedste zin. Dus hoe zorg je ervoor dat je bedrijf toekomstbestendig is, maar ook de onderwerpen die in de media worden besproken zoals stikstof, waterkwaliteit etc. Hoe ervaren jullie de media-aandacht rondom die onderwerpen. Ik wil benadrukken dat ik hier geen mening over heb of dat er een goed of fout is. Ik doe alleen onderzoek naar hoe boeren dit ervaren. De aanleiding voor mijn onderzoek is dat ik veel berichtgeving voorbij zie komen, maar dat ik het idee heb dat de mensen die aan het woord zijn vaak niet direct betrokken zijn (lees geen boeren zijn). Ik ben daarom juist benieuwd naar jullie ervaringen en de effecten van media op boeren persoonlijk en op de sector.
cs-agrar
Quote Reactie van @kirsten-van-der-kruijs:
Dus hoe zorg je ervoor dat je bedrijf toekomstbestendig is

adviesbureau beginnen
weurding
Gepassioneerd of (vroeg)gepensioneerd?
Weer er snel bij, want op is op😅
sorry
Pro palestina of zionist
labella
Serieus??? In deze drukste tijd van het jaar ga je toch geen gepassioneerde boeren lastig vallen met 1 of ander onnozel online interview, ik heb wel wat beters te doen!
+4
@labella doe nou niet of iedereen het zo druk heeft. Gaat er slecht in bij het zien hoeveel reacties sommige plaatsen
+1
labella
Quote Reactie van @ookeenmelkveehouder:
Gaat er slecht in

Daar hebben ze ook iets voor uitgevonden.🙃
+1
zonnebloempje
@ookeenmelkveehouder allemaal trollen....
+4
ted9
Tuig van de UVA wil ik niks mee te maken hebben. Ga die straat er maar weer inleggen met elkaar in plaats van ons lastig vallen.
Toekomstige werkloze
+5
Spantenknooier
Wat een zielige reacties…
+3
de Tank
@Spantenknooier het is weer duidelijk dat de kloof tussen stad en platteland door beide partijen veroorzaakt wordt. Zo te lezen staat Kirsten er neutraal in.
+2
Spantenknooier
Hiermee krijg je ook een kans om te laten horen hoe onze sector vaak te negatief in het nieuws wordt gebracht, met (bewust) onjuiste informatie.
+2
Bartlehiemboer
Gisteren ingevuld.
Kleine moeite en je helpt de studenten er verder mee.

Zelf studerende kinderen.
Ze lopen tegen een muur van onwil op.
Stage, enquête, interview etc.

En waarom?
Omdat wij het niet kennen?
Was niet in onze tijd, of we hebben niet doorgeleerd?
Konden zo in het familiebedrijf stappen.

Het is tegenwoordig anders en de jonge lui moeten er maar aan voldoen om te slagen.

Moet wel toegeven, deze lijst is lang met vragen.
Met de helft aan vragen was het doel ook wel bereikt.
Maar ook dat moeten ze nog leren.
DJ-D
Kirsten dit is een mooi artikel voor je onderzoek. Succes

foodlog.nl/artikel/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duurzaamheid , ervaringen , amsterdam , contact en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1.410