Illustratie van: JohnDeerenr1

Onderzoek Cornell Universiteit: consumenten zien antibioticagebruik bij melkvee als bedreiging

€Overmatig gebruik van antibiotica is een belangrijke bedreiging voor onze industrie”, zei dierenarts Pamela Ruegg van Michigan State University tijdens de Great Lakes Regional Dairy Conference in Michigan. Hierbij haalde zij ook een onderzoek van de Cornell Universiteit aan. 

Deel dit topic

Reacties

+5
Bennie Stevelink
In de VS hebben ze het antibiotica gebruik niet onder controle. Het probleem speelt niet meer in Nederland.
Melkveehoudernh
@Bennie Stevelink in de praktijk niet, maar het frame van de dierenwelzijn clubs is nog steeds hierop geënt, net als dat er nog beelden van legbatterijen worden gebruikt die al jaren uitgefaseerd zijn
kleine boer
Zal wel weer vleesvee met melkvee door elkaar gehaald worden...
labella
@kleine boer Ik weet niet wat je bedoelt maar hier wordt bij het vleesvee aanmerkelijk minder antibiotica gebruikt dan dat we bij de melkkoeien gebruikten!
kleine boer
@labella hier wel maar in Amerika waar duizenden stuks lopen is het anders. Tenminste onze jager gaat er regelmatig op vakantie bij zijn broer om daar weekje of wat te helpen bij het vleesvee bij de opstart kalveren
Leo,s vriend
@kleine boer Artikel niet gelezen?
Overigens is het geen onderzoek naar gebruik, maar een enquête onder 1000 Amerikanen die gevraagd werd hoe ze over antibioticagebruik onder melkvee denken.
Niet direct iets van grote wetenschappelijke waarde.
Geen idee trouwens hoe het daar zit met antibioticagebruik.
kleine boer
@Leo,s vriend denk je dat die 1000 het verschil weten tussen melk en vleesvee… hier in nl iig niet da weet ik zeker… vandaag begonnen ze hier nog over onze stieren in de wel dat ze zulke mooie hoorns hadden uh mevr dat zijn koeien….
+1
bio boer
Ddd van 0,25 vind ik best mee vallen
kleine boer
@bio boer dat vond ik dus ook bij vleesvee is daar stuk hoger veel preventief gebruik daar opzich niks mis mee met zulke koppels denk ik
bio boer
@kleine boer dat zal vast ook steeds verminderen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , antibiotica , dierenarts en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
963