Accoord bereikt melkprijs

Na lang onderhandelen is er gister een accoord bereikt voor de melkprijs in Frankrijk voor nov en dec en het 1e trimester 2009.
november en december: 2.5 cent eraf t.o.v. vorig jaar, in ons geval 31 cent
januari en februari: 4.5 cent eraf t.o.v. vorig jaar, dus 34 cent
maart: 5.5 cent eraf, dus dat wordt 33 cent
De melkfabriek kan daar nog wel een draai aan geven, maar het ziet er in ieder geval wat beter uit dan gevreesd werd. Hebben de acties toch wel geholpen! Mocht het in Nederland echt belachelijk zakken; mijn advies, blokkeren die handel!
(Bron: LeParisien.fr)


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/12/2008 09:23 door pieter p.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
met welke gehalten ?
Onbekend
daar kan ik mee leven . letterlijk en figuurlijk
Onbekend
Allemaal goed en aardig een hoge melkprijs, maar hij zal ook betaald moeten worden. Danone is de grootste zuivel onderneming en particulier, die zullen altijd wel winst blijven maken.De meeste cooperaties in Frankrijk hebben voor zover ik het weet niet echt een sterk merken pakket. Zo blijven de cooperatie's in Frankrijk een zwakke positie houden. Als er altijd een gelijke melkprijs wordt uitbetaald zal Danone altijd veel winst houden en de cooperatie's hebben zo goed als geen winst. Dus ook weinig geld om te investeren/ontwikkelen van nieuwe produkten. De melkprijs wordt dus NOOIT door de cooperatie's bepaald.
Onbekend
Wel bepaald nooit betaald
Onbekend
beste willem2 (voetbalfan uit tilburg eo ??)
de melkprijs wordaltijd door de coop´s bepaald . de coop´s betalen wat ze
kunnen . de particulieren betalen wat ze moeten betalen om voldoende grondstoffen (melk) aan te trekken .
hier in portugal heeft danone een'kleine' fabriek . ze betalen nu nog minder dan de coop ,maar net genoeg
zodat de leveranciers niet direct weg gaan . Dit heet 'kostenbeheersing'.
Onbekend
volgens mij is deze willem 2 de sigaar
Onbekend
Niet de sigaar, hopenlijk kunnen we aankomende jaren die sigaar nog wel blijven roken. Lever aan de mooiste coop van de wereld. Het koninklijke Friesland Campina.
anonymous_14
Hallo Pieter, Hoe zit het in frankrijk met het melkquotum. Ik neem aan dat jullie ook een vetreferentie hebben. Melkt de franse boer structuurreel onder zijn vetreferentie of is jullie vetreferentie ook zo laag. In NL krijgen we een soort van quotum uitbereiding door aanpassing van de vetverrekening. In Belgie is het voordeel nog groter. Ik kan mij voorstellen dat jullie door het lage vet er geen voordeel van hebben, of is het bij jullie uberhaupt niet aangepast?

Misschien dat Duitser, Maxxum of 711 hier een Duits antwoord op hebben.
anonymous_14
heb jij dan ook voordeel van de nieuwe vetberekening of krijgen jullie die niet?

Hoe zit het bij jullie met de verevening. Frankrijk melkt het quotum toch nauwelijks vol, dus dan kun je maar raak melken.
arie.j
In Frankrijk is een ander systeem.
Daar is toch geen vrij verhandelbaarquotum?
En het er qoutum is dacht ik ook nog per regio
pieter p
3.80 vet en 3.20 eiwit
pieter p
Nu moet ik er wel bij zeggen dat we nooit hoger zijn geweest dan 39 cent, en de afgelopen maand was het onder de 30 (28.5).
pieter p
andre Schreef:
-------------------------------------------------------
> daar kan ik mee leven . letterlijk en figuurlijk

Hoe bedoel je dat?
pieter p
Jazeker hier hebben we ook een vet referentie die van mij ligt op 4.17% en de laatste 7 maanden heb ik 4.50% gem gemolken en dat kost me 5655 liter melk.

Ik hou het altijd in het nederlandshoor Theo


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/12/2008 17:23 door pieter p.
pieter p
Niet dat ik weet dat er een nieuwe verrekening is, we kunnen maar 2% eroverheen melken en daar krijg je maar 200€ per 1000liter. Kan niet uit dus want boven die 2% moet je er geld bij leggen.
anonymous_78
Misschien dat Duitser, Maxxum of 711 hier een Duits antwoord op hebben.

jongens dit is melkquotum startpagina.NLgraag een nederlands antwoord , in mijn tijd werd er op de landbouwschool geen duits gegeven en die duitse berichten zijn voor mij dus niet te lezen .


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/12/2008 17:14 door theo.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frankrijk en melkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN