Aantal leden LTO Noord min 5 procent,hoeveelheid grond plus 1,5%

Even voorzichtig om dit helemaal naar melkveehouders door te trekken, het zijn alle leden van alle sectoren
Ledental LTO Noord daalt 5 procent
Deventer – Het ledental van LTO Noord is in 2008 5 procent gedaald tot 21.000 bedrijven. Wanneer de bedrijfsgroottes bij elkaar wor­den opgeteld, groeide de organi­satie met 1,5 procent. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de belangen­organisatie vandaag publiceert.
Volgens voorzitter Tammo Beis­huizen bewijzen de cijfers vooral dat schaalvergroting zich steeds sneller doorzet. In 2007 daalde het aantal leden 2 procent en in 2006 met 3 procent.
Van toegenomen onvrede is volgens de voorman geen sprake.
Zeventig procent van de afzeg­gers betreft bedrijven die worden beeïndigd, aldus Beishuizen. ”Het overige deel zegt op vanwege een veelvoud aan redenen, zoals emi­gratie. Ook de vergrijzing speelt een rol. Oudere boeren stappen uit maatschappen.”
Het komend jaar richt LTO Noord zich extra op een tweetal dossiers: de afronding van be­heersplannen voor Natura 2000 gebieden en de lobby voor een fai­re prijs op het boerenerf, aldus Beishuizen. ”We pleiten slechts voor realiteitszin.”
Voor het werkgebied van LTO Noord moeten vóór september 100 beheersplannen door provincies opgesteld. Beishuizen vreest voor haastwerk. ”Van bestuurlijk falen mogen boeren absoluut niet de dupe worden.”
Daarom richt de organisatie een door specialisten bemand steunpunt op voor lokale LTO-be­stuurders in klankbordgroepen. Met de ondersteuning is 750.000 euro gemoeid. ”Nederland inter­preteert Europese regels roomser dan de paus, en dat gaan we ko­mend jaar zeker bestrijden.”
Agrarisch Dagblad, publicatie 28/02/2009


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/02/2009 08:51 door arie.j.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Grond en nge's zijn iets totaal verschillend.
Niet iedereen snapt dat blijkbaar.
Onbekend
Gelukkig zijn die splintergroeperingen van jou altijd heel consistent en consequent....
Onbekend
Vóór september moeten 100 beheersplannen door provincies opgesteld worden.
Beishuizen vreest voor haastwerk. ”Van bestuurlijk falen mogen boeren absoluut niet de dupe worden.”
Hij bedoelt toch het falen van LTO, deze overlegd niet met de leden.
Beheersplannen KUNNEN ALLEEN MAAR met de EIGENAREN worden afgesloten. DUS BOEREN MET U.
Het zou volgens mij wel eens verstandig kunnen zijn om LTO, Gemeentes, en Provincies NU AL aansprakelijk te stellen voor toekomstige schade. Ik denk dat dit de enige manier is om LTO-bestuurders niet met andermans portemonnee te laten lopen, en ZEKER NIET VAN DE NIET LTO LEDEN.

KIJK OP: WWW.incaconsult.eu
En je weet alles.
Onbekend
Duidelijk is dat Jan met Veren zichzelf niet verdiept heeft in Natura 2000.Mogelijk dat hij daarom zo makkelijk schreeuwt. Zal wel NMV zijn.
Beheerplan is een plan van de overheid. De overheid stelt daarin haar beleid voor het Natura 2000 gebied vast. Het is dus een feestje van overheden.
De overheid heeft daar geen goedkeuring voor nodig van eigenaren, boeren of hun organisaties.

Gelukkig zijn er wel LTO afdelingen en leden die dat kritisch volgen. Goede zaak dat LTO Noord die afdelingen en leden extra gaat ondersteunen.
Onbekend
Ja die Jan wil pronken met andermans Veren.....

Twee jaar na LTO heeft NMV ineens ingezien hoe ingrijpend het hele Natura 2000-verhaal is. Nu komen ze in actie. Nou ja actie. Er worden wat onsamenhangende kreten de ether in geslingerd....
Onbekend
Toch was het de NMV die de kat de bel aanbond door duidelijk te maken dat Nederlandse overheden veel verder en over andere zaken gingen dan indertijd in Brussel aangemeld was.Omdater i.v.m. het Natura 2000 gebeuren geen juridisch houdbaar toetsingskader voor ammoniak is gaat de (Z)LTO al voor ammoniaksaldering en hebben verscheidene bedrijven hier op voorhand al in geïnvesteerd. Zekerheid?? 0,0. Mocht er in de toekomst wel een ammoniakquotum komen waar elke veehouder lekker geld in kan pompen dan weten we uit welke hoek dit komt. Laat de NMV er dan alsjeblieft dwars voor gaan liggen zodat we in de toekomst niet hoeven te investeren in niet te meten/controleren fictie.
Onbekend
Het feit dat er geen juridisch houdbaar toetsingskader kan worden vastgesteld zegt genoeg over het "fictiegehalte" van de ammoniakwetgeving. Moet je dan de weg kiezen van saldering waarbij je meteen bekent dat de veehouderij een o zo'n schadelijk effect op de luchtkwaliteit heeft, en de overheid een prachtig kortingsinstrument in handen geeft? Daarbij slaan de berekende "ammoniak - Mollen" en de daarbij geldende afstandsverrekeningen tot een gevoelig gebied echt helemaal nergens op maar zullen bij saldering hoogstwaarschijnlijk blijven bestaan. Bedrijven die nu op voorhand al in ammoniak investeren om te kunnen uitbreiden zijn wel heel opportunistisch bezig en om die reden kiezen voor salderen is trekken aan een heel dun draadje.
jan w
Schaalvergroting heet zoiets toch. En dan er nog een mooie claim op de grond leggen als WION. Komen wetoch weer een stuk verder.
frank b
2 sterke regels
Van bestuurlijk falen mogen boeren absoluut niet de dupe worden
en
Nederland inter­preteert Europese regels roomser dan de paus, en dat gaan we ko­mend jaar zeker bestrijden

Zijn ze nu eindelijk wakker geworden of is het weer populair doen in "crisistijd"?
gerrie-hul
Nu kun je zien hoe warrig het bij lto in elkaar steekt Is het niet het aantal leden of bedrijven dan komt opeens de oppervlakte te voorschijn Het ligt er maar aan welke pet je op hebt of door welke bril je kijkt maar een afwijking zit er terdege in
gerrie-hul
Mening gelukkig is de nmv er als het gaat om de natura 200 gebieden Laten we het er maar niet over hebben hoeveel enegie nmv hier insteekt En lto komt nu pas op de proppen
anonymous_139
Gefeliciteerd
schoppenboer
En wat kun je zonder ammoniaksaldering en zonder toetsingskader? Precies.... 0.0 niets noppes. Dus daarom trekt LTO aan saldering nu het toetsingskader tijd terug is afgeschoten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , erf , lto-noord , melkveehouders en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4