Door stalaanpassingen het dierwelzijn verbeteren

Door stalaanpassingen weet Wijnand de Wit het dierwelzijn op zijn melkveebedrijf te verbeteren. Met lage kosten en veel eigen initiatief staat er nu een rij ligboxen voor droge koeien met extra comfort.

<object width="480" height="295"><param name="movie" value="

&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="

&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

Deel dit topic

Reacties

jan.1
Mooi ontwerp Wijnand ,wanneer ga je de box in serie maken .En Evertjan ik vind dat voeren met je sjoveltje ook wel geinig.
Groeten stageboer ,jan.
anonymous_137
Wijnand, let ook eens op je hond, hij of zij loopt door het voer en zal daar ook z'n behoefte wel doen, let hierbij vooral op neospora, al heb je het dan mooi voor elkaar met je boxen en je voerhek, vergooien straks deze droge koeien hun kalf weer, heb je in mijn ogen ook niets aan deze veranderingen.
jan zonderland
Wijnand,
Leuke dingen in jou stal: simpel voerhek, rubber op loopgang en inventieve boxafscheidingen.
Bij de afscheidingen zou ik dat touw waar ze aanhangen graag weg willen zien en vervangen door een of andere aanslagconstructie die de buis op hoogte houd. Al die touwtjes kunnen de koeien ook weer wat mee doen. Zomaar een suggestie.
Groeten uit canada

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , ligboxen , stalaanpassingen en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3