Rusland wil marktaandeel Europese zuivelproducenten overnemen

Rusland haalt miljarden uit de staatskas en investeert die in pogingen om een van de grootste zuivelexporteurs ter wereld te worden. Het land wil marktaandeel van de Europese zuivelbedrijven in de opkomende markten in Azië, het Midden-Oosten en Afrika overnemen.

De Russische zuivelindustrie is overgeschakeld van een import- naar een exportgericht model. Dat zegt Maria Zhebit, woordvoerder van Soyuzmoloko, de unie van zuivelproducenten in Rusland.

Meeer: boerderij.nl/rusland-wil-marktaandeel-europese-zui…

Deel dit topic

Reacties

+3
Erik1979.
Poeh... Dus zo werken de sancties. Je stopt met exporteren naar een land waardoor je eigen product in prijs verlaagd vanwege over aanbod en de productie dus daalt. Het land wat niet meer kan importeren door sancties gaat extra zijn best doen om het product zelf te maken door bijvoorbeeld subsidies. Na een paar jaar hoeft het land niet meer te importeren en is de productie verplaatst. Dan zijn ze nog steeds boos en gaan ze het volgende product sanctioneren. Dan herhaald het proces zich. En zo gaat bij de ene de economie kapot en de andere heeft meer welvaart. Top zulke sancties. Maar voor de deugers is het prettig. Kunnen goed slapen want ze doen tenminste wat.
+1
Achso
@Erik1979. is ook gelukt met kippen en varkensvlees. Granen heeft Russia al aardig in de macht
+3
Vdejong
@Erik1979. Juist en daarnaast kunnen ze hun producten ook nog goedkoper wegzetten want wie maalt om mensenrechten, CO2, stikstof en allerlei andere onzinnige regeltjes.
+1
midden
Ho ho, heeft Poetin wel genoeg fosfaatrechten.
jan 10
Quote Reactie van @midden:
Ho ho, heeft Poetin wel genoeg fosfaatrechten.

Die krijgt hij er dadelijk gratis bij..
paul1
Wordt vaak vergeten : Rusland is het grootste land ter wereld, en een groot gedeelte valt onder Azië.
bio boer
@paul1 groot deel kun je bijna niks vanwege klimaat
Vdejong
@bio boer net als Canada?
verse koe
@Vdejong correctie, net als Canada!
bio boer
@Vdejong ja zo iets noord oosten van Rusland is leeg met niks als je dat met google Maps bekijkt wel inmens groot
bio boer
@bio boer het landbouw gebied van rusland is net Flevoland

(klik om te vergroten)

+1
Grobbe
Gelukkig gaat er toch iemand die monden van die hongerige afrikanen voeden
de Tank
Het zou tijd worden , een land met zoveel potentie.
+1
jan4072@yahoo.com
Dus Lely enz gaan de fabrieken naar Rusland verplaatsen omdat daar verkocht kan worden en hier in de EU en met name NL alleen maar krimp is. En velen zullen volgen. En het ligt relatief vlakbij China dus afzet verzekerd.
+1
ntd79
Mooi om te zien, en hun grote voordeel is dat het nog ontwikkeld moet worden. Dan kunnen ze direct rekening houden met de maatschappelijke wensen. Ik meende dat ze in Azië ook veel waarde hechten aan weidegang. Dat worden straks allemaal bedrijven met 60 koeien, weidegang en het kalfje bij de koe.
trevor-z
Cebeco internationaal projects weer bezig....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , rmo , afrika en zuivelindustrie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.101