Gerjanne ziet de melkveehouder vanuit alle denkbare perspectieven

Quote:
Jongeren zijn onze toekomstige boeren, met kennis kunnen wij ze verder helpen.’

Sinds kort heeft het DAW een Kennismatcher Melkveehouderij. ‘Kennis verder brengen naar verschillende partijen en projecten en mensen aan elkaar verbinden; daar zet ik mij als DAW-kennismatcher voor in', aldus nieuweling Gerjanne van Esveld.
s Ochtends in de stal, ’s middags werken aan uiteenlopende projecten voor jonge boeren; Gerjanne van Esveld ziet de melkveehouderijsector verschillende kanten. Sinds kort is ze begonnen als Kennismatcher Melkveehouderij bij het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik in een andere sector zou werken, dit is helemaal mijn ding’, aldus Gerjanne.

Gerjanne is opgegroeid op een melkveehouderij en zit sinds 2016 samen met haar ouders in de maatschap. Naast haar werkzaamheden op de boerderij is ze drie dagen per week werkzaam als projectleider bij het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). In haar werk bij het NAJK is haar doel om kennis over onderwerpen zoals bodembeheer, weidegang en natuurinclusieve landbouw bij leden te krijgen. Gerjanne is daardoor veel in contact met jongeren. ‘Ik werk vooral voor de jonge boeren en ik denk dat er binnen het DAW hele mooie kansen liggen om die doelgroep verder te blijven aanspreken.’

Kennis verbinden
Volgens Gerjanne is een goede kennismatcher iemand die middenin de sector staat en kennis verder kan brengen. ‘De rol van kennismatcher past bij mij’, stelt Gerjanne. ‘Kennis verder brengen naar verschillende partijen en projecten en mensen aan elkaar verbinden; dat kan ik.’ Het lijntje tussen het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) en het NAJK was er al, dus voor Gerjanne was het een logische keuze om mee te werken aan de kennisverspreiding over agrarisch bodem- en waterbeheer. ‘Deze jongeren zijn onze toekomstige boeren, met kennis kunnen wij ze verder helpen.’

ltonoord.nl/belangenbehartiging/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , landbouw , weidegang , boerderij , melkveehouder , jonge boeren , Agrarisch , kennis , contact en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
512