Koematrassen

Vraagje wat is momenteel de beste koematras.

Nl ik heb zelf de m100 van delaval er nu bijna 5 jaar inzitten en deze toplaag is al aardig aan het slijten ( 10 jaar garantie en was duur bij aanschaf ). De toplaag is al op 5 plekken (laatste 5 mnd ) gerepareerd. Nu wil men van delaval komen kijken en ik verwacht dat ze met een of ander voorstel komen ( anders moeten ze de komende jaren geregeld komen voor de garantie).

Dus is de andere matras van delaval wel goed of van welke ander fabrikant is een zeer goede matras.

Diepstrooisel is bij ons geen alternatief

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik heb een de Boer stalinrichting matras met Dunlop toplaag. Nog maar amper 2 jaar, maar ik zie nog geen slijtageplekken.
De Laval zal wal geen ander merk matras in jouw stal willen maar reken maar niet op een vorstelijke vergoeding. Je betaald zelf het grootste gedeelte van de nieuwe matras en zij leggen hem er voor een zacht prijsje in.
Onbekend
Heb ook matrassen met Dunlop toplaag eerste stuk is al 15 jaar ouden nog prima. De garantie van de Laval is dat een afbouw garantie?? Je krijgt dan elk jaar 10% minder terug van de oorspronkelijke kosten! Dus als door een paar reparaties de Laval de levensduur met enkele jaren kan rekken ,levert ze dit aardig geldt op!!!Dus snel regelen deze zooi voordat het niets meer waard is.
Onbekend
Kan je niet beter naar IKEA gaan?
Onbekend
Kan je niet beter weg gaan?
Onbekend
wij hebben ook matrassen van de boer, geperste autobanden o.i.d. en daarop een dunne dunlopmat. Zit er nu 5 jaar in en bevalt prima, zowel boer als koeien 😉
Onbekend
De Beste koemattras wat ik ooit heb gezien is van Kraiburg, komt uit Wisconsin , wordtook verkocht in Duitsland/Engeland, het is een lange rol rubber met daar onder 3-5 cm foam, als de koeien erop staan zinken ze met de klauwen 2-3 cm in het matras, als je een koe hebt die moeilijk overeind komt kan deze zich goed afzetten doordat de poten in het matras zinken, ze glijden niet uit, heb er zelf ervaring mee, na het melken als de koeien gevreten hebben ligt 80-90 % in de box, had ik nog nooit meegemaakt, het is sterk en het geld waard.[www.2006.kraiburg-agri-db.de] de mat heet: Kew Plus.
Onbekend
In welk opzicht is deze matras beter dan die van de Boer? Ook daarin zit 3a4 cm foam (en geen autobanden of zo).
De foam kan zijn veerkracht verliezen en zo kunnen er holle plekken ontstaan. Maar wanneergaat dat gebeuren?
Onbekend
De Boer matrassen heb ik nog niet gezien, kraiburg matras is 4-5 cm foam met daarover 2-3 cm rubber erover, los van elkaar, ik heb een keer lekkende waterbak gehad wat onder het matras ging, toen het opgedroogd was kwamde veerkracht weer terug, het foam komt ook in matten, het is geperst foam, op de duitse test site komt het goed uit de bus, er zijn nu meerdere fabrikanten die een gelijke mat maken.
Onbekend
Het rubber van de Boer is dunner. Ongeveer twee centimeter ,maar het is wel van Dunlop dus dat geeft mij wel vertrouwen. Maar ook de de Boer matrassen worden ter plekke gelegd en wordt de foam op het boxdektussen de rubber gelegd en met kunststof strips vastgelegd. Spinder stalinrichting doet ongeveer hetzelfde maar dan met alminium strips.
Onbekend
Ben ook jaren van mening geweest dat de kraiburg de beste was. Heeft als enigste nadeel dat hij achter los ligt, en daar wil je eigenlijk niet kijken na enkele jaren, gewoon vies en bah!!
Nu ook andere stalinrichters met de foam en latex komen, denk ik dat je beter kunt kiezen voor een matras die aan de achterzijde ook vast ligt.
We hebben zelf in de afkalfstal ruim 6 jaar een dunlomat over geperste restschuim(weidemat van de boer), deze bevalt ook uitstekend en nog geen slijtage aan topmat; let wel, gebruik is minder intensief dan in ligbox.
Onbekend
Kraiburg gebruikt geen 5 cm dik foam en zeker geen latex
Onbekend
ik weet wat de beste matras is van heel nederland, de erricomfoort matras die 13 cm dik is, ben bij een boer geweest waar de matrassen al 14 jaar in lagen en de bovenlaag begon een klein beetje te slijten, de matras is van polyethyleen rubber gemaakt dat zich terug vormt.
de bovenlaag was open zodat het lekmelk weg kon en nee geen last van bacterien want in rubber gaat niks groeien, het verdroogd omdat de koeien hun warmte kwijt kunnen, en ze zijn in mijn ogen erg goedkoop voor zulke goede matrassen.
Onbekend
Geen bacteriegroei?? Is datzo??
Onbekend
ik heb krayburg matrassen met een foam laag er tussen, nu 8 jaar bovenlaag (rubber) nog prima, maar de foamlaag wordt wel platter,dus veert nu minder in, dus minder zacht, het zijn koppelbare rubber matten met losse "matrasjes "er onder, deze zijn wel redelijk eenvoudig zelf te vervangen kosten € 15,- per box
Onbekend
ik heb zelf de koematras van ten kate in nieuwleusen
zij zijn importeur van deze matras
het zijn sleurfen van gehakseld rubber die afgedekt worden door een doorlatende doek
hier kan ook melk in lekken maar ik heb niet het gevoel dat hier ongewenste bacteriegroei in plaats vindt
ben wezen kijken op het bedrijf waar de eerste mattener in 1993 in gelegd zijn
daar hadden ze alleen mechanische slijtage doordat ze een kruiwagen altijd in de zelfde box plaatsen
ook bij het jongvee heb ik inmiddels deze matten en als ik nieuw zou moeten bouwen wil ik weer deze matras er in hebben
hier nog even de link egtenkate.nl/

kalm an klaas
Onbekend
Beste keuze ligboxmatras volgens "Agriprom"

[www.agriprom.nl]
Onbekend
Ik heb zelf wel interesse in de matrassen van Kraiburg,kkm puzzelmat.
Heeft daar iemand al ervaring mee?
Onbekend
Ok ,ik heb ook een gedeelte liggen met laval matten van 3.5cm dik, de koeien liggen er graag op maar wel altijd melk in de boxen dus ik hoop met de kkm matten minder melk uitliggen.
Ik moet wel achter bij iedere poot (engelse boxen) een gat uitboren maar dan blijven ze zeker op zijn plaats liggen.
Onbekend
beste matras zoekers,

Wij hebben Agriprom en Kraiburg beiden nog maar een paar jaar oud gaan er allebei uit. Die van Agriprom zijn melkuitleggers en gaan steeds kapot, die van Kraiburg het zelfde met de melk en zijn toch te hard, wij hebben gekozen voor de Erricomfort na deze bij div boeren gezien te hebben je weet niet wat je ziet echt super
die boeren waar wij geweest zijnwillen nooit meer anders, en ik weet nu waarom, waar je ze kunt zien www.bevepro.com
Onbekend
heeft er ook iemand ervaring met de gummysoft koematras van Brouwers?
Onbekend
Het alternatief is Agriprom; echte latex als onderlaag en een sterke rubber topmat
Grasbaal
Wat vinden jullie van dit Italiaanse product dat zand en/of zaagsel beter vasthoud??:

<object width="400" height="300"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="[vimeo.com]; /><embed src="[vimeo.com]; type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="300"></embed></object><br /><a href="
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2292057&server=vimeo.com&fullscreen=1
">Eurotier - Smart Koematrassen</a> from <a href="[vimeo.com] Scholten</a> on <a href="[vimeo.com">Vimeo<];.
Grasbaal
Wim,

Je kan het beeld ook stil zetten als het te snel gaat, de Italiaan heeft ook nog een ander product voor in de ligboxzie ik op hun homepage:[www.bonsaglia.it]

Grasbaal
Ziet er goed uit: [www.bevepro.com] , wat voor materiaal zit erin??

Wimsumar
Beste Co: Deze italiaanse standwerker was wel redelijk vasthoudend (maken we tegenwoordig ook wel op 't eigen erf mee) maar de boxbedekking was te kort in beeld om te beoordelen, volgende keer wat meer op detail a.u.b..
Wimsumar
Beste Puddingbroodje: Mist de goede man daarom een tand?
Quattro-shooter
Zien er idd niet verkeerd uit op het eerste gezicht..... !!
Quattro-shooter
En wat is het voor een bedrijf, importeur, of buitenlands??
Jack Rijlaarsdam
Ja, superspul. Bezettingsgraad van de boxen is flink vooruit gegaan en bij een 30% overbezetting in de stal toch geen enkele damslaper. Minder mest achterin de box en goed schoon te houden; kalk en zaagsel liggen er echter niet erg vast op, meerdere malen per dag bijwerken is het mooiste. Ik hoorde ook iemand die er helemaal geen zaagsel meer op gebruikte, omdat er toch geen vocht in de mat trekt of er op blijft staan bij voldoende afschot. Verder makkelijk zelf te leggen; ging wel wat tijd in zitten, omdat we de poten van de R-boxen er uit moesten snijden. Liggen goed vast door de puzzelrand en het flinke gewicht.
Ik moet er wel bij zeggen dat we de groene 'vloerbedekking' van Brouwers er in hadden liggen, dus dan kun je alleen maar vooruit gaan...
kasé
13 cm dik???, geen vervorming en geen melkresten? Dat is ideaal. Waar? site?
puddingbroodje
ik dacht ook al was die man laatst niet bij mij om een paar aggagraatjes te slijten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's delaval geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
22
TREFWOORDEN