VMS dag 27 mei

27 bedrijven met VMS van Delaval

Deel dit topic

Reacties

jan w
En wat gebeurt er dan!
Onbekend
Hebben ze er maar zo weinig draaien dan!!!???
Onbekend
Hallo !! moet toch duidelijk zijn dat dat gewoon in een VMS Dealergebied is.En van die gebieden hebben ze er wel een 25.Leuk toch ???
feitsma
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat dit publiciteitsoffensief vooral bedoeld is, om te camoufleren dat innovaties wat achter blijven bij Delaval.
jan w
Wat voor een innivaties bedoel je?
kasé
Ruud heeft een robot van het merk dat vaker met een nieuwe generatie komt; heeft voor- en nadelen
Onbekend
dat merk meet alle vooruitgangen dan ook direcktbreed uit in de media dat doet alvalaval niet die heeft denk ik omzet genoeg want ze adverteren bijna nooit.
dat merk wat jij bedoelt denk dat ze alles beter hebben.ze
maken reclame dat ze het eninge mek zijn dat perkwatier melkt en afneemt per kwatier .maar dat is niks nieuws dat doet delaval ook.
beide merken zijn goed en de ene valt op de rode en de andere op de blauwe.
maar dat is toch in de liefde ook zo de ene vind een blonde vrouw mooi en de andere heeft liever een met zwart haar smaken verschillend
Onbekend
Hallo, dat per kwartier afnemen,was reeds in 1998 al in de Prolion/Lberty,s/Zenith,s en Titan,s ingebouwd.Hebben ze nu gelijk bij WS?GEA overgenomen !!!!.
Onbekend
ja maar lely maak er nog steeds reclame mee dat ze de eninge zijn ,maar dat is niet zo daar heb je gelijk aan
feitsma
Ik constateerde juist dat innovaties uitblijven. Ik vind dat geen goed teken. Het is een teken van zelfgenoegzaamheid, zo van het apparaat is goed genoeg. Je maakt mij niet wijs dat er geen verbeteringen zijn te halen op het gebied van energie- en waterverbruik, en storingsfrequentie, onderhoudskosten, etc.. Elke gezonde industrie is continu op zoek naar verbeteringen, als je daar in achterblijft, ben je uiteindelijk ten dode opgeschreven. En dat weten ze bij Delaval NL ook best, vandaar deze afleidingsmanoeuvre..
Maar het zou mij niet verbazen dat er binnen 1 a 2 jaar wel wat nieuws uit Zweden komt.
jan w
Dat zijn jouw woorden.
Er zal best binnen een paar jaar wat anders kunnen komen. Maar tot nu toe zijn de verschillende versie's wel compatable met elkaar.
Verder gebeuren er wel degelijk verbeteringen. Maar dat zie jij niet zo. Ik weet zo niet wat het energie verbruik van een A3 is, maar als mijn oren het nog goed doen dan kon het energieverbruik ervan wel eens het dubbele zijn dan van die blauwe. Dus de rode had nog wat in te halen op dat gebied.

Ten opzichte van mijn oude 2*6 visgraat ben ik qua elektra nu zuiniger uit dan voorheen. Gas voor heet water ben ik iets meer kwijt. ( 3 keer reinigen) Dus totaal gelijk.
Alleen het waterverbruik ligt wat hoger, dit is gedeeltelijk eigen water. Dus de kosten hiervan vallen ook mee.

Dus ik ben het niet met je eens dat er niks gebeurd.
feitsma
Energieverbruik van de A3 is wat lager dan van de VMS. Voor alleen electra zal de VMS wat lager zijn, maar daar moet je ook het gasverbruik bij optellen omdat deze geen eigen warmwatervoorziening heeft. Ook de aanschafwaarde is daarom niet 1 op 1 vergelijkbaar, omdat er 1 of soms 2 warmwatervoorzieningen tussen zitten, incl installatiewerk, die de VMS weer wat duurder maken. Op die warmwatervoorzieningen moet je dan ook nog weer een onderhoudscontractje hebben, dus ga maar door. Geen appels met peren vergelijken dus.

Verder vind ik dat ze bij Delaval wel eens wat mogen doen aan de snelheid van handelen van het apparaat.
Als Lely-gebruiker vind ik het allemaal veel te lang duren, voordat de VMS een koe aangesloten heeft. Ik heb er nu enkele keren bijgestaan, maar daar werd ik nog niet direct enthousiast van.
jan w
Kan het niet ontkennen, dat het voorbehandelen bij de Delaval langer duurt dan van de lely. Echter in de totale tijd is de Delaval toch weer sneller dan de Lely. De melksnelheid van de Delaval licht een stuk hoger dan die van de Lely.Daarom is in de totaliteit de Delaval sneller dan de Lely.

Dat verhaal over het energieverbruik zou ik toch nog maar eens nakiken en of navragen. De A2 is een stuk zuiniger dan de A3. Misschien om te zeggen van het dubbele is wel veel, maar komt aardig in de richting. De A3 staat totaal niet te boek als de meest energiezuinige.
Voor wat betreft het hete water durf ik geen oordeel over te geven. Weet alleen dat mijn VMS ingesteld staat op 45 ltr. heet water voor de hoofdreiniging ( x3 keer per dag)

Echter laten we niet onduidelijk zijn de Delaval en de Lely zijn wel de beste die er zijn. De ene kiest voor een rode en de andere kiest voor een blauwe.
feitsma
Dat er na de Lely en de Delaval een hele tijd niks komt, dat ben ik volledig met je eens. Zeker als je ook nog eens kijkt naar het serviceapparaaten de ervaring die er achter staat.
Waar jij vandaan haalt dat de A3 een stuk meer energie verbruiktdan de A2 is mij een raadsel. Een aantal vitale delen , zoals de melkpomp, vacuumpomp en boiler zijn gelijk. De aansluitarm werkt wat anders, maar verbruikt daarbij niet meer stroom. De compressor die tegenwoordig wordt gebruikt is ook weer zuiniger. Ik kan je dus niet volgen op dit punt.
Dat geldt ook voor jouw stelling dat de melksnelheid hoger ligt dan van de Lely. De metingen die ik heb gedaan in de praktijk lieten een minuut meer voorbehandeltijd zien, per koe bij de VMS. Mijn veestapel laat een gemiddelde melktijd zien van ruim 4 minuten, 2,3ltr per minuut, gemiddelde melkgift 10 kg. per melkbeurt (A2). Zou de VMS mijn koeien in 3 minuten uit hebben bij een melksnelheid van boven de 3 kg/min. Geloof er niks van. Zal best enkele seconden kunnen schelen, maar een hele minuut?
Onbekend
als de laval in totaal langzamer zou zijn dan zou een boer met 75 koeien en 750000 kg melk toch problemen hebben en er zijn ook de laval gebruikers die 800000 kg vol melken met 1 robot en die zijn er van lely ook
dus en kan wel lijken dat de lely sneller is door het mischien het sneller aansluiten ,maar de laval behandelt de uiers beter vorr waar doorde koe sneller uit melkt
Onbekend
Kan wel zijn,ze hebben wel een goed Dealernetwerk met de juiste mensen met de juiste machine op de juiste plaats en verstand van melken !!!
feitsma
Veel te veel dealers , als je het mij vraagt. Een stuk of 4,5, verspreid over het land, met gespecialiseerde mensen zou veel beter zijn.
Onbekend
Hallo,Hoorde juist dat ze bij WS/GEA dit toe gaan passen.Worden natuurlijk wel veel km,s.En hoe moet dat in de weekend,s ?
Onbekend
Yes we can
Onbekend
Laten we duidelijk zijn over het energieverbruik, delaval ligt momenteel veel lager. bij mij in de buurt zijn metingen verricht op een delaval en een lely a3. Lely zat 18 kw/h hoger per dag op basis van dezelfde melkhoeveelheid. Ook zijn de onderhoudskosten bij lely fors omhoog gegaan en liggen ze boven die van delaval. Bij ons in de studieclub komt dit duidelijk naar voren. Wat ook naar voren komt is dat een gemiddelde blauwe meer liters melkt per dag. Bij lely is men er sterk in om steeds wat nieuwes te brengen en zo de verkoopcijfers weer omhoog te krikken. Het zijn slimme marketingjongens. Maar wat is er eigenlijk nu vernieuwd. Is dit allemaal zo spectaculair.
Quattro-shooter
Dat hij steeds meer op de vms gaat lijken :

Dat rode plastic vervangen door rvs tja
Onbekend
100 5 eens met je verhaal onder veel bombarie wat nieuws op de markt brengen en ze kunnen het huidige al niet eens aan ,als ik hoor hoeveel mestroboten er van lely tussentijds stil staan dan duurt het een paar week voordat er een monteur komt
Onbekend
Dus,als ik goed begrijp,schoenmaker blijf bij je lees !!!
Onbekend
dat heb je goed begrepen ,m
ik denk dat het bij de mestrobot en de voeraanschuiver ook om de patenten gaat daar was lely 30 jaar geleden ook als een kel in
Onbekend
Heb al eens gehoord dat a2 zuiniger is ..
Onbekend
Hallo,

Ik heb zowel een vms als een lely A3 gehad. De vms is maar 9 maanden gebleven. Veel te veel alarmen, robot is niet af. Veel technische problement gehad.

Nu ben heb ik ook 9 maanden ervaring met mijne A3, en ik ben er zeer tevreden van !
Ik melk nu betje meer dan 2000 kg melk per dag met 60 koeien, en dit duurt al een tijdje zo. Ik ben aan 2,5 melkbeurten per dag (tijdens de winter was ik aan 3). De koeien gaan 24u/24 buiten op 4ha gras. Ik ga ze buiten nooit halen. 2,7 kg/min, 15% vrije tijd, nul misslukingen, 25% weigering (50% tijdend de winter).

Sorry voor fouten, ik ben franstalig (Belgïe)

Ciao !
Onbekend
dus als ik goed begrijp heb je eerst een lely a3 gehad en toen een de laval en nu weer een lely.
als je zo aan het klooienbent was er bij wij geen weer in gekomen .ik melk nu een jaar met 2 delaval weinig problemen
1 keer in de maandgem in de nacht een storing,[net even nagekeken] en overdag heb je wel een keer een storingcq een melding dat is gemmiddeld tussen de 1 en 2 keer inde week.
maar je kan zelf ook veel doen om storingen en meldingen te voor komen,als je veder niks bij houd en er wat aan doet krijg je wel meer meldingen en storingen.
veel succes met je lely
Onbekend
Euh néé. Eerst een delaval geïnstalleerd in décember 2007, en wordt vervangen door een lely A3 9 maanden later in september 2008.

Ik moet zeggen, er waren erge technische problemen met mijn delaval, en deze firma heeft mij gewoon in de steek laten vallen. Er kwamen spreciaale techniker van holland naar hier (5 uuren rijden), en bleven op hotel om een oplossing te vinden. De eerst maand had ik een telefoon factuur van 600€ door vms alarmen (en ik kan het bewijzen)

Op het einde (na 9 maanden), had ik nog 2 storingen snacht's per week. Ik kon het zo niet maar lang volhouden.
Alles wat ik zeg kan ik bewijzen met rapporten van alle technische problemen die ik kreeg, een expert dierenarts een alle aangetekende brieven tussen ik en delaval. Screenshots heb ik ook.

In belgïe en frankrijk zijn er meer en meer mensen die DURVEN zeggen dat ze niet content zijn met hun delaval. Hier een voorbeeld (2 delaval stil)

en ik begin meer en meer mensen te verzamelen.

Je habt toch vrij veel storingen, 2 à 3 in een week vind ik veel te veel. Ik heb kunnen spreken met een ingnieur in sweden en die weten wel dat de delaval te veel alarmen geeft. (ik heb de firma bezocht)

Ik ken het verschil tussen delaval en lely, ik heb het gewoon meegemaakt. Bekers zelf ophangen, kamera wassen, altijd bijregelen om problemen te voorkomen. Dit zijn maar enkele voorbeelden van dingen dieje gewoon niet meer moet doen met de lely A3.

Nog veel succes met je delavals
Onbekend
wat vind je een storing een leley heeft ook wel een sland las of een tepelbeker er afleggen als dat zo erg is wat je beweertdan worden er niet zo veel verkocht hoor.ik henb ook kenninsen en familie en wel buren die met verschillen de merken melk ze hebben allemaal wel eens wat.
als je 2 lely koop en die worden met 4 weken weer ingeruild legt dat niet aan de robot nee dat ligt in eerste instantie aan de boer
had die hem er beter in moeten verdiepen
jan w
Ken ook een verhaal in belgie waar het precies andersom is., Eerst een lely en daarna een delaval . En ook die is er weer uit. Dit lag gewoon aan de boer zelf.
Het grootste probleem in Belgie is dat er veel te veel geklooid wordt met alles. Vooral het installaren van de apparatuur schiet te kort en dit is niet alleen zo bij demelkrobot maar ook bij de traditionele melkmachine's. bv. het aansluiten van een voorkoeler op de waterleiding met een 12 mm koperen buisje en ga zo maar door.
Onbekend
Dimix,

Als je s'nachts om 2.42 u een berichtje schrijft heb je vast een storing, en kom nou niet met een smoes ik heb koekalverij.
Bij mij in den buurt zijn er onlangs 2lely's van 6 jaar er uitgegaan omdat het het niet beviel, hij melkt nu in een melkstal.
Een ander bij mij in de buurt heeft 2 lely's A3 overgenomen van een ander 7 maand oud.
Ik kan mij best voorstellen dat iemand een merk goed bevalt maar kraak een ander merk niet af, omdat alle merken die er nu zijn ook haar pluspunten hebben.
Onbekend
Ik ben student een ik spreek in de naam van mijn moeder. En ben dus in blokperiode. Wil je ons alarmenlijst zien ? Ik wil die gerust posten als je wil, maar dan moeten vms eigenaars het ook doen

De lely A2 is niet het zelfde als lely A3. Delaval heeft van lely A2 problement profiteren om de markt binnenstroment. Maar nu heeft lely een A3 (Next zelf) en het is weer het omgekeerde

Er zijn zeker problement bij elk van die merken, daarover heb ik het niet. Ik wil gewoon mijn ervaring deelen en laten zien dat bij mij een lely veel beter gaat dan een delaval.
Onbekend
Dimix, waarom geen WS/GEA,tje in jullie stal neergezet,heb je voor weinig geld meer wat overcapaciteit volgens de heren ?
brabo
hij is niet op zoek naar nog meer storingen
Onbekend
Brabo: waarom ? Titannetjes draaien toch best ?,heb best een goed gevoel over het meerboxsysteem om dat aan te schaffen.
brabo
Ik ken weing Titannetjes die best draaien. En volgens eerdere topics hier zijn er meer prikkers die er zo over denken.
Volgens mij moet elke robotbox een eigen arm hebben, om ten aller tijden direkt in te kunnen grijpen. En dat hebben die meerboxsystemen niet.
Onbekend
Eerlijk gezegd heb ik nog geen Titan zien draaien behalve in expo brussel. Ik geloof niet in dat systeem.
Onbekend
Hallo,
Sorry ik begrijp je niet goed (franstalig). Wat is"WS/GEA" ?
Onbekend
Jep, k'heb het nu begrepen
Ja néé ik ga met westfalia niet beginnen ^^ het zou toch heel moelijk beter draaien dan nu met de A3.
Onbekend
Staan die vms en stop bij dit filmpje ?

wat is de reden dan mismangment of storingen ??
Onbekend
Ja, die waren strilgezet na 2 jaar gebruik. Nu zitten ze voor de rechtbank.

Hij legt zijn problemen en beetje uit, t'is zowel en conceptie probleem, als een management probleem. Veel problemen met melk kwaliteit en koeverkeer.

Enkele woorden dat hij zegt :
Fiabiliteit van de robot
Informatica : bugs
Problemen met opgangen 'verloren teepels' -> robot reboot : ok.

Deze problemen heb ik ook meegemaakt. K'heb nu juist een paar dagen geleden iemand anders gevonden met een vms en die ondervindt ook veel problement. (via een franse forum) ik zal binnen een paar dagen in contact met hem zijn.

Ik de buurt, bij mij dus, hebben ze 8 delavals verkocht (2 jaar geleden dus) en er is nu pas 1 gemonteerd een paar weken geleden.Veel proberen de robot af te schaffen maar delaval laat zich niet doen et vraagt minstent 10 000€ terug.
Onbekend
Ik zie als voeradviseur allerlei merken draaien en kom tot de conclusie dat lelya3 het meeste relaxte boeren geeft. Lely tov delaval heeft de volgende voordelen: Onderhoudsbeurt duurt een paar uur bij lely, bij de laval bijna 1 dag, omdat hij door moet draaien. Instellen voerbak bij vms hoeft niet bij lely, koe staat vrij ipv helemaal opgesloten met dik hekwerk. Slangen worden bij vms veel smeriger en sneller afgetrapt. Als slang wordt afgetrapt bij vmsvalt die in de stront(KKM???) De arm die de slangen geleid heeft 9 vd 10 keer maar 2 slangen te pakken. De slangen zijn vaak onder de stront. Celgetal is standaard hoger bij delaval, ook omdat ze geen stoom gebruiken(patent lely) Management pakket van delaval is zeer onoverzichtelijk en ongebruiksvriendelijk tov lely. Ik kan niet begrijpen dat boeren nog kiezen voor delaval. 1 klant koos voor de laval omdat hij dan zijn oude halsbanden kon blijven gebruiken en zijn oude melkstal(2*6) niet kwijt kon. Ook het contact met de dealer is vaak bestaand en dat geeft dan wel eens de doorslag om een vms te kopen. Als dat de redenen zijn denk je te weinig aan de lange periode die je ermee moet melken. Ik vind wel knap van delaval dat ze die vms toch verkopen, dat moet je ze nageven.
Onbekend
Dank je voor je samenvating, mijn nederlands is niet goed genoeg om dat zo duidelijk uit te leggen ik ben blij dat ik ook mensen kan vinden in Nederland die het zelfde denken als ik.

Delaval heeft bij mij heel veel geld doen verliezen, en ik wil niet dat dit bij andere boeren gebeurt !

Na 4 maanden gebruik wauw delavel zij robot terukopen voor een bedrag dat bijna niet geloofbaar is (zo weinig !!!). Uiteindelijk heeft lely mijn delaval overgekocht.
Quattro-shooter
Laat ik niet verder op dit gekleurde bericht ingaan..... wij melken met veel plezier!!! En ik ga geen rood afkraken. Dat is je eerste zwakheid en onmacht!
Onbekend
hoevaak is de stoom install stuk bij de lely ik hen van 3 gebruikers gehoort dat ze binen een jaar vervangen moet worden,dat hij kapot is duur grapje.en dat van de slangen niet goed word is een leugen goed afstellen en dan is het goed
Onbekend
Als je een keuze wilt maken zul je bij veel collega's moeten gaan kijken en cijfers bekijken (echt op papier dus!!!) Ik heb dit ivm met mijn werk ook kunnen doen. Je ziet dan vanzelf de verschillen boven komen drijven en dan zul je snel genoeg een conclusie kunnen trekken. Veel succes.
Onbekend
En wat zijn de conclusie na het nakijken van de resultaten ? Ik ben heel veel malkveebedrijven gaan bezoeken. Meestal in Nederland, maar ook in Denemark, Zweden, Noord Frankrijk, Luxemburg en Belgïe dus.

Waarom had ik een delaval gekocht ? Omdat lely toen (in 2007) geen service kon garenteren. Als je veel boeren bezoekt merk je dat er veel tussen zitten die liegen over hun robot.

Wanneer de resultaten slecht waren met mijn delaval ben ik nog een paar bedrijven terug gaan bezoeken en de echte cijfers gaan bekijken (nu weet ik waar ik juist moet gaan klikken op het programma) en dan werd ik gewoon geshokeerd.

De best draaiende delaval robot in Belgïe, (8 jaar), heeft zoals een trofee en blad met zijn beste resultaten ooit : 201 melkingen. Hij zij dat zij robot zoals een clock draaide (je kan ik geloven, het bleekt zo moelijk om aan dat resultaat aan te graaken).

De zelfde dag ga ik in noord frankrijk. Deze boer heeft een lely A3 een jaar draaien. Hij toont mij gewoon zij resultaten en toen verschoot ik heel hard : hij was aan 210 melkingen en voor hem was dat normaal. Er waren 80 kooien op de robot, met een gemiddelde debiet van 3Kg minuut (dat is wel veel , ik sta nu a 2,7) de kooien liepen ook een betje buiten, niet bij de delaval.
Onbekend
Misschien een beetje overdreven van Dimix
om andere klagende boeren met vms te vinden...
Onbekend
Wat zou er overdreven zij ?
Overdrijven heeft geen zin. Als ik iets moet bewijzen wil ik wel het doen.

Onbekend
Dimix,

Wij hebben hetzelfde meegemaakt voor een 7 jaar terug.Toen met een Prolion robot. Nu 2 Lely A2 en wel erg tevreden.
Ik kan jeverhaal wel begrijpen.Ook jullie zijn door een organisatie in de steek gelaten uiteindelijk.
Kan me voorstellen dat dit veel geld gekost heeft.

Zit Je in Wallonie?
Onbekend
Ik ben vorig jaar een prolion (denk ik) gaan bezoeken op een soort "boerentoer" (2*4 boxen). Het systeem had mij helemaal niet overtuigt

Ik hoop dat je snel uit de problement ben gegraakt. Bij ons is het toch heel zwaar geweest. Kooien weer op goede productie brengen, gezondheid, fertiliteit, celgetal... het was allemaal niet gemakkelijk, maar nu is alles weer op peil (33kg/koe, celgetal < 250000)

Het ergste is nog dat dat allemaal gebeurt was tijdens hoge melkprijzen, sur niet veel kunnen van profiteren. Na 3 maanden gebruik had delaval mij gevraagd om meer dan 10 koien droog te zetten van een dag tot de andere omdat robot niet meer kon volgen...

Dan komen ze met hun uitleg "warom een robot niet goed draaid" : het is zoals en wiel zeggen ze, waar er 3 belangerijke punten zijn : het eten, het gezontheid van de koe, et de boer (management). Als een van die dingen niet goed draaid gaat het mis. Dus volgens hun was het mijn fout.

Ik heb hun verteld dat er 2 wielen nodig waren aan een car, een aan dit 2de wiel is er : efficientie van de robot en service achter de robot van het bedrijf. Daar hebben ze er nooit over. Zij zijn perfect...

Ik had alles bij hun gekocht. Voor betje minder dan 200 000€, en dat was wat ik terugkreeg. Ze hadden mij een vms verkocht met magnetische arm, die heb ik nooit gezien (en die zal niemant nooit zien, hew was gewoon betje marketing maar dat ding werkt niet) Delaval is zeek sterk in marketing. Ze zitten overal ! De verkopers krijgen zeker speciale lessen !

Ja ik ben van Wallonnie.
Quattro-shooter
Praat nu eens krachtig over wat je hebt.... ipv blijven afkraken en zeiken!!! Nogmaals bij ons draait ie perfekt, en melk minstens net zoveel liters dan de lely's in de buurt!!
Onbekend
double-shooter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Praat nu eens krachtig over wat je hebt.... ipv
> blijven afkraken en zeiken!!! Nogmaals bij ons
> draait ie perfekt, en melk minstens net zoveel
> liters dan de lely's in de buurt!!

Ik heb niet gezegt dat je met een delaval niet kan melken. Ik zeg gewoon wat de problemen zijn dat ik gehad heb.

Delaval afkraken ? Hadden ze zelf mijn niet afgekraakt zou ik het ook niet doen. Aan iedereen gaan vertellen dat ik een slechte boer ben vind ik ook niet juist, een dat alleen maar voor marketing.
Onbekend
laat me dan maar niet over de verkopers van lely hebben dat zijn ras echte verkopers die smeren je ook alles aan en als je ze dan een keer tegen komt op een open dag of beurs willen ze je niet zien
laat lely zijn problemen zelf maar eens op lossen die zijn er op alle vronten om de koe heen .het parket van hooibouw ed daar zijn ze zeer koed in en dat is ook af.
de voerrobt aanschuifer de is met 5 jaar nog niet lklaar ,ik ken mensen die al 2 mnd de robotmestschuifer inde hoekstaan hebben kapot en er komt geen monteur bij zogenaamt te druk.beweidingsbox idem dito en ga zo maar door stop deze site maar gauw want er komen allen maar meer problemen boven en een gedeelte zal waar zijn maar ook eengedeelte niet
Onbekend
het is een algemeen probleem bij melkmachinedealers om voldoende en goed personeel te krijgen en houden. Dit is niet alleen bij de melkrobots, maar ook bij de melkstallen. Vorig jaar tijdens de bouw van xxx melkstallen tegelijk werd het onderhoudsinterval verdubbeldomdat het te druk was. Ik ben er zelf nog niet over uit de volgende melkstal of robot, maar de kans dat het een ander merk wordt is 50%.

Ennuh.... klagen over melkrobots hoor je hier in de buurt ook regelmatig, maar ook van melkstallen van alle kleuren. Zolang een boer nog klaagt........!
Onbekend
Had het eigelijk niet verwacht van zo'n organisatie als Delaval, onlangs gehoort dat
ze al 5000 vms en hebben verkocht, maar zoals situatie op foto kun je wel duidelijk
verschil ondervinden . Had je ze toen beide aan het draaien of direct gestopt met vms?
Ze zeggen dat het energie verbruik van A3 hoger ligt als vms kun je dat onderschrijven?

ps. pas ook gehoort dat monstername bij vms een stuk minder is dan de shuttle bij lely!
Onbekend
Ja dat had ik ook niet verwacht van delaval, maar hier in Belgie hebben ze veel problemen. Ook met gewone melkstallen. Hun management is niet zo goed als bij jullie.

Bij jullie, als de robot stil staat door onderhoud moet de technieker blijven doormelken heb ik hoord. Bij ons is dat gewoon "no way", doet het maar zelk, en stoor me niet. Dus de robot staat stil gedurende een paar uren.

Hoeveel heeft er lely staan ?

De lely was op een halve dag gemonteerd. Dan hebben we de kooien 2 keer door de robot doen lopen, et schacht's vrij gelaten (toch 50 bezoeken gekregen, met 100g eten elke keer) de dag erna hebben we gewoon op het "emergency" knop gedruct dan de vms (dat heeft de baas van ons lely dealer gedaan, en het was gefilmd )

Dan zijn we begonnen met melken in de A3. De overschakeling is niet simpel want robot > robot is niet zo simpel als melkstal > robot, hoewel de kooien al gewoon zijn van robotmelken.

Op het energie gebiet kan ik moelijk cijfers neerleggen. Veel veranderingen in het materiaal (koel tank, lely mest robot, en nog andere motoren die niet te maken hebben met de robot)
Ik heb het gevoel dat de lely veel minder water gebruikt. Ik lees hier een daat dat hij meer electriciteit verbruikt. Dat punt is blijkbaar veel verbetert met lely A3 next.Details

"ps. pas ook gehoort dat monstername bij vms een stuk minder is dan de shuttle bij lely!"

Ja inderdaat. Er moeten nog heel veel verbeteringen aan de vms komen. Ik heb zo een lijstje met een tiental punten waar er moet nog zwaar aan gewerkt moet worden. Soms is er geen oplossing, door de technologie die ze gekozen hebben... (arm, zware bekers et lange slangen)

als je een robot installeerd verwacht je dat je problemen zal krijgen met oude koeien, maar bij mij was dat juis het opgekeerde. Hoeveel vaarzen heb ik niet verloren door de vms ? Dat was eigelijk nog het ergte probleem die ik gelukkig niet veel heb moeten meemaken. De ijzeren bekers zijn veel de zwaar (door de lange slangen ook) en blijven gewoon niet hangen als de koe zeer snelle melkgifte heeft.

Hoeveel keer moest ik snacht's niet opstaan om een melkteller te gaan ontstoppen door dat de beker in de stront is gevallen.
Hoeveel keer ben ik snacht's niet achter een beker gaan zoeken dis losgekomen was van die stomme lange slangen ?
Als het dat niet was was het iets ander. Robot te lang in de robot blijven staan (er is niets om de koe weg te jagen). Arm dis niet meer wilde werken (stont stil onder de koe).

Op 9 maanden tijd heb ik 2 keer 2 kooien in mijn robot gezien. Dat is onmogelijk met de lely.

Het ergste nog, was dat ik op 1 january in panne was, en het heeft 2 dagen lang geduurt voor dat de robot effectief weer draaide. (Ik heb in een melkstal moeten melken).
Deze panne kwam elke 3 dagen terug. Moet gewoon een stuk vervangen en het was terug weg voor 3 dagen. Maar de oorzaak hebben ze nooit gevonden. 8 maanden later had ik nog altijd dat probleem, en delaval deed gewook niks... ik moet maar dat onderdeel vervangen. Wat ging er dan gebeuren als de garantie niet meer van toepassing was ?


Onbekend
dat de robotarm stil staat heb ik nog niet meegemaakt het gebeurt wel dat hij zijn cordinaten of eindpunten lwijt is dan reset hij hem zelf weer doet een zelftest en draait zo door .en dat overzicht snap ik niet want na3 foute melkbeurten krijg je een melding en dan kan er een melkbekeraf of een meter verstopt.doorspoelen en probleem opgelost
ik melk nu een kleinjaar met 2 robots1 keer meterversopt en 2 of 3 keer beker er af nou daar kan ik niet waker van liggen ,
ik begrijp ook wel als je van het ene probleem in het andere valt elk storing er 1 teveel is .
maar je had toen ook nog een engels versie??
2 koeien in1 box dat kan toch niet .ik laatst wel bij een lely dat de koe onder de buisen ddor ging en op de kant van de arm er weer uit liep.
een koe met een diep uier en een hoog uier is wel een ramp bij lely2buren van mij hebben zo nu en dan een koe op klosjes lopen anders kunnen ze hem niet aansluiten
Onbekend
Leuke opstelling met 2 verschillende merken , melken ze daar op foto beide nog?
Zo ja, dan kun je inderdaad verschillen goed merken...

ps . pas gehoort dat monstername bij lely beter gaat dan bij delaval...
jan w
Volgens de man van CRV gaat het over het algemeen goed bij beide merken rood en blauw . Alleen de shuttle van de lely vinden ze te zwaar, maar hoe het nu bij delaval gaat worden weet ik nog niet. De mijne is nog niet omgebouwd naar het nieuwe systeem. Moet er nu nog een extra melkmeter tussen bouwen, dit omdat de melkmeters voor de robot nog niet waren goedgekeurd. Voor in de melkstal wel. ( dezelfde meters.)
Onbekend
montername nu een fluitje van een cent 2 slangetjes en stekker in stopcont van robot 1 ste fes no instellen en melken maar.
daar hoor ik van leley gebruikes dat het nog al wat eeb gedoe is
Onbekend
Ik zit ook te denken aan vms of lely maar nu ik dit allemaal zie, lange slangen, bekers in de stront, koe die klem staat, voerbak die je moet verstellen, 1000 l water verbruik vms(lely 500) ga ik niet eens meer met delaval om tafel. IS vms wel kkm waardig met die strontslangen?
Onbekend
begin er maar niet aan, ik heb ook een beetje spijt van vms
Onbekend
ik denk dat de lely niet kkm waardig is met de mestrooster in de box mag niet van kkm en vergeet niet de agresief vloeistof waar ze de borstels mee ontsmeten als je het op de handen krijgt brand er een gat in [over kkm waardig gesproken.
laatste week 1 keer alarmgehad met2 robots
volgens mij is demtiri een hete aan het voeren tegen de laval enals je doet wat je zegt stink je der ook nog in eigen kop volgen delaval is goed zeer goed
brabo
Nou begin je toch echt onzin te vertellen koetje,
mestrooster in box is wel kkm waardig omdat eronder de roosters nog een extra plaat zit zodat deze is afgezonderd van de rest van mestput.
En dan over de agresiefe vloeistof voor de borstels waarmee je een gat in je hand zou branden, dat geloof je toch zelf ook niet. Hoe zouden dan de spenen van de koeien eruit zien als dit werkelijk zou zo zijn.???
Ik denk dat je zelf eerder een hetze tegen Lely aan het voeren bent. Ergens anders in deze topic had je ook al zo'n dubieeuze opmerking over aan aanschuifvoerrobot die het het na 5 jaar nog steeds niet zou doen. Nou neem maar van mij aan dat deze robot pas 2 jaar bestaat en dat deze perfect werkt.
jan w
Wat een mugge geschifd. Melk nu na tevredenheid ongeveer 2 jaar met een vms. Ik zit in 2 studieclubs robotmelken en er zit wat betreft de prestatie's weinig verschil tussen de beide. Het ging bij mij ook tussen een rooie of een blauwe. Ik heb gekozen voor een blauwe, dit om de arrogante houding van de dealer van lely. zoals beschreven heeft dimix dat met Delaval. Op een gegeven moment moet je een keuze maken.
En kuiter van dat water dat klopt , echter waar dan niet over gepraat wordt is het energieverbruik, dit ligt in dezelfde verhouding maar dan ten nadele van de Lely. Zo blijf je aan de gang.
In verhouding met mijn oude 2x6 melkstal ben ik evenveel energiekosten kwijt. elektra wat minder, gas wat meer, door 3x per dag reinigen. Alleen het waterverbruik is wat hoger geworden. ( 150 tot 200 m3 per jaar)
Onbekend
helemaal met jan w eens
Onbekend
ik hoop het voor joew dat de ruwvoer robot goed werkt,hoeveel boeren hebben die mest plaat onder het rooster in de robot zitten ?de meesten die halen hem na de kkm controle er weer uit want wil wel eens verstoppen en de kkm ziet hem ook wel eens over het hooft als hij er niet in zit.
als je die vloeistof maar in de goede verhouding verdunt ,maar er zijnook veehouder die verdunnenminder want dan zou het beter de borstel ontsmeten ivm zietekiemen overdracht

ps ik bn niet begonnen een merk aftekraken daar is dimix mee begonnen,en dan kan je wel een paar mooie fot op het prikbord zetten en alarm lijsten elk merk heeft wel eens storingen
brabo
Koetje, er worden wel meer dingen tijdelijk voor de kkm-controle even geregeld, dus dat is niets nieuws.
En over de vloeistof voor de reiningsborstels, als je de originele lely astri-l hiervoor gebruikt dan moet deze helemaal niet verdund worden , dus dan kun je het ook niet fout doen.
Het enigste wat wel fout kan gaan is dat er per ongeluk door de veehouder enkele kannen verwisseld worden. Ik ken een veehouder die heeft hierdoor eens zijn koeien gedipt met een reinigingsmiddel. Helaas heeft hij hierdoor zowat zijn hele veestapel kunnen afvoeren
Onbekend
ik ken toch een paar veehouders die zeggen dat het verdunt moet worden wat die gebruiken weet ik dan ook niet
Onbekend
het middel moet niet verdund worden ,maar wordt door de robot aangelengd met meer water waardoor het niet meer bijt op de spenen als het bij de borstels is maar wel goed ontsmet(waterstofperoxide+perazijnzuur,(ik meng het zelf aan))
blijft in ieder geval een feit dat er heel wat afgeklooid (moet) word(t) (en) bij robot eigenaren maakt niet uit bij wat voor merk
dus ik ben niet de enige (dat lucht op) desondanks ben ik wel blij dat ik de minst slechte (in technische kwaliteit )gekozen heb,
want na 10 jaar heb ik al veel ergernissen gehad aan dat ding (het systeem van melken) en zou ik het psychisch niet overleefd hebben als er ook nog meer technische storingen bij waren geweest
ik maak mijn tijd dagelijks 4 uur vol met wachten...................... en zoek als er dan weer 2 koetjes instaan even snel een ander werkje ,maarniet langer dan 10 minuten want dan moeten de volgende koeien er weer in staan ; of ingedrukt worden ,of soms korter als 10 minuten als je hoort (want geluid heeft altijd een bepaalde volgorde,en het luisteren wordt op den duur een tweede natuur in de stal)als er iets niet goed gaat (aansluiten)
zo ben ik dus tijdens de 20-25 wachtruimtekoeien (2x daags) een multitasker(modern woord voor stressvogel) en kan niet weg uit de stal ,en vooral dat ik niet weg kan stoort mij enorm en bespaart mij geen tijd.
Vaarzen inmelken is een drama ,maar ik weet intussen dat je alleen maar lijdzaam kunt toezien (als je het alleen) hoe de robot er soms tot sint juttemis over doet ,maar je kunt nog beter je hand opeten dan kwaad worden want dan zet je jezelf 8 weken op achterstand omdat de vaars nog wilder wordt (oxitocine 2-5cc wil ook nog wel eens helpen)
Onbekend
ik snap dat vehaal eigelijk nietkan je de wachtruimte niet anders inrichten,ik heb de wachtruimte zo als er koeien in de wachtruimte gedreven heb er ook nog koeien zo de robot in kunnen buiten de wachtruimte om,als ik 3 of 4 koeien in de wachtruimte heb reden ze hun wel dan is hij binnen een uur wel leeg ,ik wacht er nooit op en druk ook nooit een koe in de robot ,ja een vaars die het nog leren moethooguit 1 of 2 dgn.ik vind het jammer dat je er zo veel werk van hebt kan je er niet een keer iemand na laten kijken om de wachtruimte anders in te richtenik steek er echt niet meer tijd in dan een uur per dag voor 2 robots succes
Onbekend
vokking robot gaat dat over een de laval?
Onbekend
Niet meer op reageren,Vokking wil toch niet luisteren naar het advies wat hem al eerder is gegeven mbt koeverkeer waar een oplossing voor is.Dus is denk dat het water dragen is naar de zee met hem.
Quattro-shooter
Bovendien is het toch een negatieve afkraak sfeer aan't worden in het algemeen hier!! jammer maar waar
Onbekend
Dus !!!! laten we lekker stoppen met deze discussie en ons zinvoller maken met het slagen van het autoamstisch melken,met welk merk dan ook. Zelf denk ik, de juiste man/vrouw en machine met de juiste service op de goede plaats.
Quattro-shooter
Zo is dat, ik vind het zo goedkoop, plus een teken van onmacht, om met modder te gaan gooien!!

Gedragen als volwassen ondernemers.... kunnen we nog wat van leren.
jan w
Mee eens.
zo heeft elk melk zijn probleempjes en of onvolkomenheden en samen kunnen we erg verder mee komen, alleen afreageren zoals vokking robot en dimix dat doen komen we geen barst verder.
Onbekend
ik heb de wacht ruimte ook al een keer aangepast zoals door jullie verteld
Wat je dan krijgt is ; je doet die koeien erachter,degrootste helft gaat er dan wel vanzelf door van die koeien.
Maar dan later komen de koeien door het klaphek die ik er niet achter gejaagd heb (van de 75-80% van de koeien die vanzelf ook wel gaan en waarvan je ook de leuke video`s ziet op internet)
en dan laten die koeien die nodig gemolken moeten worden zich gewoon voorbij lopen ,dus dat schiet echt niet op .Of je moet die koeien tegen houden ,maar dan sta je er dus ook weer bij .
of je moet er nog een paar uur bij aan wachten ,maar daar heb ik geen geduld voor en het wordt een totaal van 2x 4 uur wachten
en dan moet alles weer open anders komen sommige koeien die slechter door klaphekjes willen weer niet en hebben die weer een probleem. Zo loopt de hele boel in de onregelmaat, en schieten we met het hele systeem niks op
je bent flexibel in werktijden ,dat wel ,maar dat is ook mogelijk met een melkstal.
en als je dan `s morgens iets later wilt beginnen ,zul je ook bij de robot `s avonds later zijn.
Voor de rest ben je juist minder flexibel omdat het robot systeem met koekarakters het systeem regeert.
ik heb al genoemd weidegang,krachtvoergiftbeperking,mastitis/droogzetbehandeling,bijproducten aan voerhek is allemaal wat problematischer (en duurder en tijdrovender)
Als de kosten dan nog wat lager waren dan......... maar dat is dus ook geen pré.

Double shooter en 350 jullie zijn enorme optimisten en je duldt geen ander geluid ,net zoals er hier wel meer schrijven ,maar ik wilde voor aspirant kopers toch een objectief geluid laten horen
Onbekend
Hey vokking robot ik bennut heulemaal met je eens. Jij ben een heeeeeel mooi voorbeeld. Kijk een robot moet je LATEN werken en dat is bij jou het probleem!!!! Je wil je eigen niet aan passen en luisteren naar anderen, en maak je het je eigen moeilijk. Kijk als je dat nu van te voren kan inschatten moet je GEEN robot nemen. Jammer dat het bij jou aan zelf kennis ontbrak. Als ik jou stukjes lees is jou werkwijze gewoon ruk, sorry dat ik het zeg. Denk dat ik op jou bedrijf het met een week heb opgelost, en 2 keer per dag binnen het uur klaar zou zijn.

Hierro trouwens 160 koeien aan de melk met 3 botjes. Twee keer per dag een spits uurtje op de gekste tijden. In dat spitsuurtje wordt ALLES gedaan. Attentie koeien, hulpkoeien, boxen cleanen, voeraanschuiven, schoonmaken, kalveren melk en biks voeren, soms een koe insemineren en andere 5 minuten jobs.

Nogmaals de robot LATEN werken. Heel simpel eigenlijk!!!!!
jan w
volgens mij over een rooie.
Onbekend
Dit was tijdens de winter, met maar 49 koeien op de robot toen (robot was maar sinds 3 maanden opgestart)
Bijna geen enkele koe moeten gaan halen. Spijtig genoeg weet ik niet op hoeveel % vrije tijd hij toen stond.

Koeverkeer 100% vrij

jan w
Volgens mij moet je eens samen met dimix om tafel gaan zitten. Om alles eens op een rij te zetten.
maar bij the way:
Er is al eens gezegd dat jij een probleem hebt, maar zo te zien niet bereid bent om daar aan te gaan werken.
Wat is nu het werkelijke probleem bij jouw rondom het robotmelken.
Onbekend
het grote probleem is ophalen van die 20% van die koeien,wat mij teveel tijd kost aan wachten
`s morgens 25 x minimaal 10minuten =250 minuten (als alles hurry-up gaat) met 2 robots Lely = 125 minuten
`s avonds20x minimaal 10minuten =200 minuten: 2 =100 minuten

Ik wil maar zeggen ; er zijn melkstallen te vinden die sneller gaan ,maar is wel iets zwaardere arbeid en in mijn geval weer een fikse investering
Quattro-shooter
Waarom ben ik dan met 2 boxen vandaag binnen het uur klaar!!!! dag rond!

Wil maar zeggen dat het niet overal!! zo gaat als bij die van jou.....

Hoe hard ook, het zit in je management, en niet zoals jij doet, het hele systeem de grond in praten,!
paul1
nou, nou, double shooter, je moet ook ruimte geven aan andere meningen hier, en niet alleen de haleluja verhalen over robotmelken.
Onbekend
2 mogelijkheden:

Of je hebt een flinke onderbezettng(hogere investering+onderhoudskosten per koe/liter).
Of je hebt een hulp .
Cornelis
Ik melk er 120, heb 7 attentiekoeien nu. Twee nieuwe vaarzen, eentje met te diep uier, eentje met een moeilijke speenplaatsing, twee met een zeer poot en de ander had gister gekalfd. Is een half uurtje werk en de andere 113 zijn klaar. Geweldig dit systeem.
Onbekend
Hallo !

Waw ! Gelukkig heb je nog niet te veel problement met het melken zelf ! Houveel melkingen lopen fout per dag ?

120 koeien als ik goed begrijp, op 2 robots. Is het 2 keer 60 of 1*120 met de 2 robots naast elkaar ? A2 of A3 ?

Is het 100% vrije koeverkeer, of met hekjes rond de robot ?

Geen gezondheidsproblement met de koeien ? (pooten)
Is het voer goenoeg structuur ? Aan hoeveel kg melk staat je voer (die aan de heck ?)

Heb je een photo met de uitgang van de robot ?

Hoeveel kg melk geven je koeien gemiddeld ? % eerste lactatie ?
Onbekend
Bij ons gaat het robotmelken helemaal super.
Ik kan me niet voorstellen dat wanneer je zoveel geld uitgeeft voor 2 melkrobots,je dan het niet voor mekaar krijgt dat het gaat draaien.
Wil / kan dan niemandjou daarmee helpen ?
Dit kan ik niet begrijpen.Heb je bij andere bedrijven geweestwaar het wel draaide ?

Wanneer ik elke dag zoveel koeien op moest halen stopte ik er direct mee.
Ik vind het knap dat je dit zolang volhoud, maar er moet een oplossing zijn.
Succes me je beslissiing.
jan w
Er heeft hier op het forum al eens iemand aangegeven dat hij een probleem had, maar hier niet aan wil werken.Misschien kun jij hem overhalen.
Onbekend
Heb zelf ook de problemen gehad die vokking robot omschrijft , hieraan is wel wat te
doen maar daar heb je een lange adem en doorzettingsvermogen voor nodig.
Aangezien vokking robot de moet volgens mij heeft opgegeven , wordt het misschien tijd
om de robot te verruilen voor een melkstal.
Persoonlijk denk ik ook zeker dat een robot nooit de verwachte arbeidsverlichting geeft als gehoopt
tijdens aanschaf, velen zien toch naar jaren lichtpuntjes die het robotmelken concept doen slagen.
Eerlijk zijn is belangrijk , baggetaliseren dat deze boer het slecht doet en robotmelken naar beneden
doet praten is eigelijk niet fair, er zijn oplossingen die helpen het robot melken weer succesvol te maken.

Bezoekgedrag is soms een probleem , zodat ik al van 2 boeren een artikel in de boerderij heb gelezen die
een broncorrector hebben laten plaatsen voor een beter bezoek aan robot. (geloof daar zelf niet in)
Ook zijn sommige boeren veel sneller content , minder dan 2,4 melkingen vinden ze geen probleem evenals
koeien met meer dan 16 uur tussenmelktijd en meer dan 300 cellen.
Er zijn echt succes story's daar ben ik van overtuigd , maar dat het overgrootte deel v/d robot boeren matig
draaien ben ik nog meer overtuigd.

Een slecht functionerende robot kan in die gevallen soms de druppel zijn die....
jan w
Volgens mij heeft vokkimg robot er ruim 150 melkgevende koeien op 2 boxen. Minderkoeien met een hogere productie zou al wat bijdragen.
Onbekend
kun je eventjes vertellen waar dat knopje zit voor een hogere productie/koezodat ik met minder koeien mijn quotum volmelk en dat zonder hogere kosten aan krachtvoer / arbeid / veearts e.d
Onbekend
Arbeid zal wel verlagen als je 25 minder koeien bijhoud.
Veearts zal niet zo veel meer kosten als je je koeien zelf goed opvolgt.

Op hoeveel krachtvoer bij 1000kg melk zit je nu ?
Ik zit nu al een paar maanden op 33 kg melk. Veearts zie ik één of 2 keer per jaar. Een ik denk dat ik momenteel rond de 150kg krachtvoer per 1000 liter ben (moet ik morgen is nakijken).

De koeien lopen wel buiten op 4Ha gras 24/24, een ze krijgen maïs en pulp (2 keer per dag) gemengd met koolzaad stro (lengte 1cm) om wat structuur de geven.

Sorry voor de fouten ^^ franstalig.
jan w
Heb bij mezelf ook lang moeten zoeken, maar dat zit tussen de oren.
Het begint bij een probleemloze koe, dus het paringsprogramma wat je gebruikt is belangrijk, goede jongveeopfok, niet teveel aanhouden. Dit omdat je opfokkosten anders veel hoger zijn dan je aan besparing via je krachtvoer kunt terug verdienen. Als je die probleemloze koe goed onderhoud krijg je een hogere productie ( per koe) en een langere levensduur. En zo kun je doorgaan.
Zelf kan ik ook nog wel wat beknibbelen de krachtvoer kosten lagen voor maart op 6 cent per 100 kg melk ( incl Jongvee) . Maar verder loopt het op dit moment vrijwel probleemloos.
Denk er wel aan dat je niet te extreem gaat besparen ( kv kosten en veearts e.d. ) , want dan kom je jezelf over een jaar ook weer tegen.
Maar je moet het zelf ook willen.
jan w
Koeien naar buiten ( vanaf s'morgens 6 uur en na de middag weer een keer ophalen) 63 koeien aan de melk tussen de 2.5 en 2.6 melkingen per dag met ruim 1800kg melk
Onbekend
Heel netjes!

Ik weet zeker dat ik even ga kijken! Zijn er veel verkocht hier in de regio afgelopen jaren. Hoor hier veel positieve verhalen, dus snap de commotie ook niet zo. In mijn ogen zijn er gewoon 2 goeie robotmerken. Vooral de voorbehandeling spreekt mij enorm aan van DeLaval. En de uitstraling! Zie liever RVS dan plastic....
Onbekend
Ja, goed die voorbehandeling !,de oude prolion installaties hebben deze voorbehandeling in elke beker ingebouwd zitten.Dus een jarenlange beproefde techniek!!!
Onbekend
Nog even een aanvulling: Al de deelnemende bedrijven een succesvolle dag toegewenst.
Onbekend
Vandaag speciaal eens naar een open dag geweestwaar met een VNS gemolken wordt.
Stond er van te kijken hoe goed en netjes de VMS robots van DeLaval werken. (in tegenstelling wat er hier door sommigen word beweerd?)
Keurig trefzeker aansluiten,prima afwerking van de machine.
Heb zelf 2 Lelys,maar ben nu ook van DeLaval overtuigd geraakt,
Veehouder in kwestie was ook erg tevreden,en dit kon je duidelijk terugzien aan de koeien,die presteren prima!
Enige minpuntje blijf ik wel die slangen vinden,ziet er een beetje slordig uit met de mest eraan.Maar doet zeker niks af aan de werking van de robot.
Complimenten aan DeLaval....
Onbekend
Vandaag ook wezen kijken, maar dat het nou zo goed werkt ??
De eerste koe die ik zag om aan te sluiten ging al niet lekker. 5 pogingen van de voormelkbeker om de eerste speen te vinden. 2e speen ging niet, 3e weer wel en 4e ook weer niet. Kortom koe werd aangesloten waarbij maar 2 van de 4 spenen waren voorgemolken.
Verder werden niet bij alle koeien de slangen correct opgepakt door de arm.
Mij lijkt het terecht dat sommige prikkers hier wat kretiek plaatsen. Houd de zaak ten minste alert, zodat Delaval nog es wat verder aan zijn systeem werkt.
jan w
Mlek met 1 vms momentel 63 koeien aan de melk. Koeien overdag in de wei vanmorgen 168 melkingen 11.8 kg melk per melking 22.8 % vrije tijd. Ligt er ook wel aan hoe de koeien zich houden tijdens zo'n open dag. Als er een beetje stress onder de koeien zit dan loopt het toch wel weer wat slechter. Hoe meer rust des te makkeliker het gaat.
Onbekend
Dat geeft rond de 2000l/dag, 31,5 liter/koe/dag. Dat zijn geen slechte resultaten. Hoeveel vrije melkingen geeft de robot ? (laatse column in de resultaten) ? Dat zegt meer dan het % vrije tijd bij delaval vindt ik.

Vandaag was ik aan 2060 liter productie met 58 koeien. Ze geven momenteel heel veel melk, (nooit zo'n hooge productie per koe gehad vroeger)

Ik draai rond de 150 160 melkingen. Dat is niet zo veel, maar de koeien zijn meestal buiten, 24/24 en komen van zelk terug.(als het mooi weer is zijn er maar rond de 15 koeien binnen)
jan w
Het aantal weigeringen ligt de laatste tijd tussen de 80 en 90 en de 22.78% inactief komt neer op dat de robot 5,28 uur per dag stil staat. Of bedoelde jij dat niet.gem productie is 11.8 kg. en een koe staat gem. 6.59 minuten in de robot.
Onbekend
Hallo !

Als dat de juiste cijfers zijn, zijn dat echt heel gooie resultaten. Zo'n resulataten heb ik eigelijk nog nooit gezien met een delaval robot ! Echt proficiat.

De beste resultaat die ik heb gezien met een delaval is 201 melkingen, met 2 smart gate, na 8 jaar ervaring met de vms. De boer zij toen "alles draaid zoals een klock" (ik bedoel, alles was echt geminuteerd). Nu werkt deze boer voor delaval in Belgïe, en t'is echt een toffe man Hij was de eerst in belgie met een vms maar hij heeft ook heel pijnelijke ervaring gehad met zijn robot. Hij heeft ondertussen nog altijd een "halve" melkstal staan betje achter de robot.

Al de andere boeren die ik ken zijn niet zo "happy" over de resultaten van hun robot. Ik ken een andere gooie boer met gooie resultaten, (ook met 2 smart gates) maar hij melk nog een paar koeien in een melkstal (die met problemen, eerste dagen na kalving, einde lactatie, ...) dus t'is ook niet juist.

De melkveebedrijven met vms dat mijn moeder is gaan bezoeken in Nederland, Frankrijk, Zweden, Denamark en Luxemburg hadden nooit betere resultaten ! Binnen 3 weeken gaat ze voor een maand naar Canada op lely melkboerderijen. Daarna ga ik daar een er een maand stage doen. (moet toch iemand thuis blijven lol)

Ik moet dan nog 2 maanden stage doen, en ik zou graag één maand in Nederland komen. Misschien kan ik bij u eens langkomen, ik werk gratis Mijn laatste maand zou ik in het oosten gaan.

Ik ga volgende week een nieuw vms installatie bezoeken. Die mensen heb ik op een franse forum leren kennen. Ze hebben ook redelijk veel problemen met hun robot (draai al 2 maand) Het zou cool zijn als je een screenshot van je resultaten zou kunnen posten of mailen, zodat ik die aan die mensen kan tonen.

Nu begrijp ik beter waarom je tevreden ben van delaval. Met zoo'n cijfers heb ik wel een paar vragen : op hoeveel ha gras gaan de koeien buiten ? Met een smart gate of volledig vrij ? Hoe is je gebouw ingesteld ? Hoeveel keer voeren per dag ? Aantal ligplaatsen, aantal plaatsen aan de heck ? Verlichting ? Musiek ? Mestrobot ?

Voor veel mensen zijn je resultaten droomcijfers, en wijnig bedrijven zullen dit halen.Statistisch gezien kan je de 200 melkingen gemakkelijk halen en de 2500kg per dag met één robot.

Met mijn robot heb ik een paar weeken geleden 2200 kg gemolken met 14% vrije tijd over (2,6 melkingen). Maar meestal draai ik rond de 2000 kg, wat is ruim voldoende voor mij.

Wat ik bedoelde was deze cijfer : (In rapport -> statistiek)

Onbekend
Dag,

Ik wil juist erbij zeggen : In zo'n geval (waarbij maar 2 spenen van de 4aangesloten worden),komen pas de problement later. De borst (sorry ken de juiste woord niet) van de koe wordt een betje omvormd door onevenwicht. De volgende keer dat de koe zich aanmeld aan de robot wordt het nog moetlijker om aan te sluiten. En ga zo maar door. Dan ga je zelf met de hand gaan aansluiten. Ik zeg niet dat het elke keer zo is, maar soms gebeurt het toch zo.

Toen ik met mijn vms werkte had ik toch zo'n 3 à 4 koeien elke dag die "niet volledig" uitgemolken waren. Meestal kwam dat in orde, maar niet altijd.

Ik heb spijtig genoeg geen screenshot van het scerm waarbij je de mislukte melkingen kunt zien, maar dat is ergens op het internet te vinden. Ik zal het posten om te illustreren.
Onbekend
Hey,
Ik heb het al gevonden en het grappige is dat er een heel mooie voorbeeld is op de site van delaval zelf lol

Site Delaval
(Zie helemaal beneden)

jan w
Je moet dat wel iets anders lezen.
De groene daar zijn we snel over uit, dat zijn goede .
De rooie dat zijn de laatste nieuwe die er bij komen. Je kunt het niet lezen, maar er staat een getal in van hoe vaak.
De gele is een rode geweest in een vorige melkbeurt en blijft nog 9 melkingen staan.
Dus 1 kwartier vandaag onvolledig gemolken wordt hij rood. wordt die de volgende melking wel goed gemolken wordt het rode vakje geel en deze wordt pas weer groen als de speen de laatste 10 melkingen geen onvolledige melkingen heeft gehad.
Onbekend
Beginnen de nieuwe koeien in het rood ? Ik dacht dat ze in het groen begonnen met het nummertje 0. Als er iets fout ga, +1. Ik weet het niet meer exact, t'is al een tijdtje geleden ook goed dat je het vermeld !

Maar toch, dat geeft een indicatie over "hoe goed" gaat de robot, niet ? Dat controleer je toch vaak ?

Er is ook een ander column op dat blad, waar je een getal uit kunt halen, et dat geeft een indicatie over het efficientie van elke koe op de robot.

Ik had gehoord dat koien onder de 1,2 problematisch waren voor de robot, is dat juist ? (heeft een holandse technieker mij verteld, maar ik ben niet meer zeker van die 1,2 ?)
Coen
jan.1
Ook met deze lage melkprijs iets verder kijken als de neus lang is,zo mag ik het graag horen
Onbekend
Dimix,

Ik sprak gisteren een DeLaval vertegenwoordiger en vroeg hem hoe het stond met de Belgische klanten.Ik vertelde hem dat ik via 'een' forum gelezen had dat er daar nogal wat problemen speelde.

Hij erkende dat er vooral in de begintijd (2006) nogal wat mis ging daar op het vlak van service,maar hij verzekerde me dat het nu goed geregeld was.

Hij sprak van een bedrijf nabij Luik , in het plaatsje Basse Bodeux ( Fam. Sepult?) dat met een produktie/koe van 12000kg molk en erg tevreden was.Zij molken met 1 VMS met ca. 70 koeien een quotum van 840.000 kg vol.
Als dit klopt vind ik het een knappe prestatie,en een blijk dat er veel mogelijk is meteen VMS.

Na hetgeen ik gister gezien heb op het open dag bedrijf ben ik er van overtuigd. Voor mij blijft het vreemd dat een DeLaval VMS bij jou in eerste instantie niet loopt,en nu met Lely A3 wel...
Coen
zet voor mij persoonlijk de hetze van Dimix tegen De Laval toch wel enigszins in een ander daglicht
Onbekend
Ik heb niet gezegt dat de delaval robot niet kon melken. Ik vertaal gewoon de ervaring die ik er mee heb gehad. Storingen, alarmen, efficientie, lange slangen, koe geklemd, stress zone, geen gooie uitgang, ...

Als dat geen probleem is voor je om 2 à 3 alarmen te krijgen per week, dan ok, ga maar voor delaval. T'is ook geen slechte robot

Als je voor 100% vrije verkeer kiest, denk er goed over na. Als je een selectie deur "smart gate" wil gebruiken, dan neem ne een delaval

Ik heb nog nergens op het internet screenshots van resultaten gevonden van een delaval, en ik zou graag eens gooie resultaten zien, met alarmenlijst.
Onbekend
ik denk dat de meesten niet weten hoe je die er opzet en ik heb verder van lely ook nog nooit een op internet gezien.ja die van jou
Onbekend
Bukebos,

Het bedrijf nabij luik waarover je het over heb ken ik. Ih beh er juist over gehad in mijn vorig post, toeval ?

Inderdaat, toen hij met de robot begon waaren zijn koeien rond de 12000kg. Hij heeft ook een paar problemen gehad on zijn robot goed te doen draaien, ondat zijn ratsioen te rijk was (te veel energie) en de koeien hadden dan geen goesting meer om naar de robot te gaan (buik te zwaar lol). Daarom heeft hij rijn ratsioen aan de heck moeten verlagen. Ik weet nu niet als hij nog altijd aan 12000 liter is per koe. Om bezoek aan de robot te verbeteren heeft hij ook nog een 2de smart gate geinstalleerd (10k€ / smart gate).

Wat er wijnig verteld wordt is dat hijnog een paar koeien in een melkstal melkt, dat had ik juist in mijn vorige post gezegt.

Op hev vlak van service is het nog niet zo goed als het wordt beweerd. Ik moet binnen een paar dagen en bedrijf gaan bezoeken die problement heeft met zijn delaval. Ze hebben mij juist verteld dat de service heel zwak was. Ze hebben 3 dagen de OCC proberen te monteren, en het is nooit gelukt. Koeien worden dan niet gemolken als de technieker er is, et resultaten zijn dan wel slecht... Dan heeft delaval weer een bekende nederlande technieker naar hier gestuurd. (5 uurtjes rijden om te komen) om de occ te monteren.

Het verschil tussen vms en A3 bij mij was geforceerde koeverkeer tegen 100% vrij koeverkeer.er waren ook heel erge technische problement met mijn vms. Speekbeker RR moest elke 3 dagen vervanen worden. Robot stond vaak met een stil arm sonder reden, robot moest vaak reset worden. Daardoor veel alarmen, weinig slaap. Gistcellen (1000 000) in de tank tijdens 5 maanden lang... dan kwam er nog een hoge celgetal bij... het was een oneindige keten.Aangezien er zoveel technische problement warop op mijn robot had delaval een andere robot moeten zetten, maar dat hebben ze niet willen doen (zo'n verhalen gebeuren ook met nieuwe auto's hoor).

Iedereen is vrij om te kiezen. Delaval heeft ook een gooie robot, maar is misschien nog niet de beste dat er bestaat ? Je kan zeker evenveel melken met een delaval als met een A3, maar misschien niet op hetzelfde niveau van storingen en qua werk (robot kuisen, alles goed regelen, ...)

Quattro-shooter
En nu is het een keer over met dat herhalen van deze punten.

De Laval scoort net zo goed of beter dan A3.... of andersom''')

Doet toch niet zo MOEILIJK man!
Onbekend
Delaval addict ? :p

Néé grapje appart, ik stop ermee. als ik iets herhaal is het gewoon omdat de meeste niet alle posten teruglezen.

Ik leg gewoon mijn verhaal uit, en de waarheid van sommige resultaten.
Jan W heeft schitterende cijfers met zijn 2 vms, et als hij dat kan aantonen op de forum zit delaval weer op hetzelfde niveau.

Maar voor mij blijft het :

A2 >> VMS > A3 > A3 Next

Voilà, iedereen mag nu vrij zijn resultaten en trucjes posten

Peace and love

anonymous_322
Hee Dimix,

Ik volg je berichten aandachtig en vindt het knap dat je de moeite neemt om in het Nederlands te schrijven. Voor mij zijn je bevindingen erg nuttig. Dat helpt alleen maar om je keuze voor robot melken goed te maken.

Als die boer uit Basse Bodeux achteraf een extra smartgate koopt, dan wordt toch een rib uit je lijf getrokken? Ik dacht dat een smartgate geen 10000 Euro hoeft te kosten.
Onbekend
Grizzly2,

Dank u! Ik doe mijn best om mij goed uit te leggen. Het technisch gedeelte is niet ze gemakkelijk om uit te leggen, en er zijn nog veel details waarover in niks over zeg (te weinig woordenschat). Ik moet wel zeggen, soms is het moelijk om jullie te begrijpen want jullie bebruiken veel speciale uitdrukkingen. (juist zoals " rib uit je lijf getrokken" , maar ik denk dat ik het begrijp)

Mijn doel is gewoon mijn ervaring over de 2 robots te vertellen, zo goed mogelijk. Lely is ook niet perfect, maar het is echt miniem tov vms vind ik.

Smart gate is idd rond de 10k€ denk ik. Idd dat is niet weinig, en de garantie heeft tot nue toe niets mee te maken met de robot. Dus

In Nederland heb ik gehoord dat de meeste robots zonder smart gate worden verkocht. Is dat juist ?Toch wordt het blijkbaar meer en meer verkocht heb ik hooren zeggen. Hier in belgïe wordt 99% van de vms verkocht met smart gate. En de "gooie" boeren kopen er dan een 2de bij. T'is as complex genoeg met één, maar dan met 2 ?

Er zullen nog blauwe robots vervangen worden door rooie in de toekomst als er niets wordt verbeterd.
jan w
Stuur mij maar een mailtje, Je mag langs komen als je stage moet lopen. Woon in het oosten.
Waarvoor gebruiken ze de smartgate?
Kan Mij indenken dat je die gebruikt bij het feedfirrst systeem en bij een beweidingspoort, maar als je de robot er naar kunt plaatsen kun je het ook met 1 af en dan een separatiehek achter de robot.

Kan je hier ook een bedrijf aanwijzen met een rooie die vergelijkbare problemen heeft gehad als jij met de blauwe. Hij heeft de dealer de deur gewezen en nu komen ze uit een ander rayon zijn robot onderhouden. De robot (2x ) waren helemaal verkeerd aangesloten. En als ik hier in de omgeving een ander bedrijf hoor dat bij hem een reparatie van een printplaat 3 weken heeft geduurd, ook een rooie . Dan is het ook 1 pot nat.
anonymous_322
Dimix, ik probeer momenteel te kijken welk melksysteem het beste bij me past. Ik weet dat er zat boeren zijn waar de VMS goed werkt. Maar soms gaat het gewoon niet goed, en ik probeer er achter te komen waar dan de oorzaak in zit. In mijn buurt woont een boer met 2 VMS boxen die denk ik een soortgelijke storing mee heeft gemaakt als bij jou. 's Middags komt hij in de stal en staat de arm stil in de box. De pieper heeft echter geen alarm gegeven. Toen de box gereset en het geheel liep weer. 's Morgens vroeg komt hij in de stal en weer staat de arm stil in de box, zonder pieper alarm. Nu was het probleem erger omdat de robot de hele nacht geen koeien heeft gemolken. Na het resetten ging het weer. Bij Delaval kunnen ze er niet achter komen waar het in zit. Klinkt dit verhaal bekend voor jou?
Onbekend
Ja inderdaat, het is exact hetzelfde verhaal. De robot stuurd na x minuten (x moet je zelf instellen, bijvoorbeeld 60 minuten) een alarm dat het niks meer gemolken werdt de laatste uur.

Ik heb mezelf gefilmd om het aan delaval te tonen : arm stil, alles op de grond, deur van de robot open, voor de robot is alles normaal. Hij wacht gewoon een koe...Reset, en de arm kwam meestal weer op zijn plaats (niet altijd : 2de keer reseten)

Onbekend
dus je zegr dat de software van een lely nooit een keer vast loopt ,,ik hoorde 2 weken geleden van buurman dat nij de lely robot opnoeuw moest opstarten zal wel toevallig zijn[
Onbekend
Nou : heb je zeker nog nooit gehoord van het vastlopen van eenWS/GEA TItan !!!! Probeer maar eens met deze gebruikers in contact te komen !!!
sleepslang
als er bij lely er eens een keer iets vastloopt ,dan is het alleen als je dus bezig bent in een menu terwijl je er dus bij bent
Het gaat (tenminste bij mij ) nog niet spontaan tijdens normaal in werking(en nooit zonder alarm)


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/05/2009 13:18 door Belarus.
Onbekend
Maar goed dat we niet alles weten en zien !!!!
Onbekend
ik krijg wel alarm als hij vast loop tna de opstartfase een jaar geleden is 1 keer voorgelomen maar krijg wel alarm melding delaval
jan w
Ik denk dat ik jouw heel snel kan vertellen wat het probleem is als ik alleen al die foto zie. Dat probleem doet zich voor als het uitloop hek te ver open staat. Dan heb je van die koeien die dat eenmaal kennen en er de kop tussen steken en de robot uit lopen. Als dit dan gebeurt krijgt de VMS geen signaal, dit omdat het hek niet ver genoeg opengaat. Dit zonder dat zij klaar is met melken. Dit is dus heel eenvoudig op te lossen, en met de nieuwste update lukt het de koe dit dus vrijwel niet meer. Verder had dit ook te maken met een stuk veiligheid. Als de stroom uitvalt moet de koe uit de robot kunnen.
johnvanhal
nou nou als ik het zo allemaal hoor ben ik wel blij met mun ouwe (bijna 10 jaar) merlin. Absoluut geen wondermachine en veel tijd en leergeld betaald. Maar na enkele jaren ken je het apparaat en leer je elkaar begrijpen. Wel af en toe veel kosten gehad omdat ik hem 2e hands kocht. Nu ben ik iegenlijk wel blij dat ik een gewone simpele robot heb. Als er een euvel is weet ik dat meestal zelf op te lossen en weet ook wanneer de monteur moet komen. Dat is eigelijk alleen in het geval van een printplaat of andere elektronika. Weinig storing, soms een slangetje en heel soms een vieze lens. Het ding kost me nu alleen het onderhoud nog wat ik schat op 5000 euro per jaar. Ene jaar meer ander jaar minder.
paul1
toch is 5000 euro best wel veel.
zelf betaal ik ongeveer 1800 euro/jaar voor onderhoud melkstal.
Momenteel melk je dus ongeveer 20.000 kg, voor het onderhoud van de robot.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's delaval geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
132
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN