Zijn spotmelkers straks toch beter af??

Afgelopen winter hadden wij de gek met spotmelkers en andere avonturiers.
Maar als trouwe leveranciers aan de cooperatie zien wij nu dat de prijs daar ook snel keldert.
Bovendien zien cooperatiebestuurders nog geen licht aan het eind van de tunnel.
Toch stijgt de spotmarkt door.
Zijn spotmelkers en vrebamel leveranciers straks toch beter af?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
dat zou mooi zijn dat de spotmelkers de komende maanden meer geld ontvangen, want dat geeft pas echt een bodem in de markt.
Onbekend
Daar is niets mis mee, boeren die flexibel moeten zijnzonder paraplu.
Is een hoger beloning niet onterecht, ''wij'' zijn ingedutte leden die ons laten gebruiken als marionet.
Onbekend
steegro betaald die beter dan van bakel en zijn er veel overgegaan ??
Onbekend
Wel brabo ben wel benieuwd hoeveel hij heeft ontvangen het laatst half jaar en van steegro weet ik dat hij minder dan vrebamel betaald. De laatstemaanden 14,50/100lit hoe lang hou je dit vol? In belgie betalen de coop minder dan 19€ als ik dan lees dat de prijs bepaald word over verschillende ook buitenlandse melkerijen dan moet het lijden nog komen Hellaas
Onbekend
beste Belg,

Niet alle Belgische Cooperaties over 1 kam scheren. Milcobel betaald inderdaad dramatisch, evenals de meeste particulieren. Walhorn is echter ook cooperatie, en betaald nog steeds ruim meer dan die 19 ct.
Onbekend
Reken je niet rijk op de spotmarkt, ik vergelijk het wel met de rente, deze kun je vast zetten of variabel houden. Pas over een langere periode kun je bekijken of er een (marginaal) voordeel of nadeel heeft opgeleverd. Het zijn de wat kleinere volumes die een afnemer op korte termijn nodig heeft die het gemiddelde op een niveau brengen van wat de (grote) coöps momenteel betalen. Wanneer je de vrije markt verkent hebt, (en dat duurt lang) kun je hier enigszins op inspelen. Wel is mij duidelijk geworden dat de prijzen niet alleen van vraag en aanbod afhankelijk zijn zoals velen beweren. Ik vraag me dan ook wel eens af in geval van dat vraag en aanbod in balans zijn, waar ligt dan de "evenwichtsprijs". Is dat bij 20 cent of bij 50 cent en welke factoren bepalen dit?
Onbekend
als je in de file rijdt heb je ook zeker steeds het gevoel dat de rijbaan naast je altijd sneller gaat tot dat je zelf naar die rijbaan gaat.
Onbekend
Laten we hopen dat de spotmarkt straks hoger gaat, anders komt er nooit een verhoging van de melkprijs
Onbekend
Good luck George
Onbekend
Op dit moment is het nog zeker geen halleluja bij vrebamel. Wel is het logisch dat ze, omdat ze direct kunnen inspelen op vraag, bij hun de prijs eerder aantrekt dan bij de grote cooperaties, omdat deze laatsten meer werken met langlopende contracten. Vrebamel was een van de eersten die moest zakken met de melkprijs, en zal dus ook een van de eerste zijn om een prijsstijging te kunnen geven. Wel moet men niet onderschatten dat er nog een pak melkpoeder in opslag zit, dus deze voorraad zal eerst op moeten voordat de prijzen echt kunnen stijgen.
Onbekend
Ben ik blij geen echte ondernemer te zijn.Echt ondernemen hoort ook risico afdekken bij.
brabo
Niks geheim, gewoonaan een spotmelker vragen. Zeker als ze meer beuren dan FC dan vertellen ze je dit graag.
brabo
Een maat van me heeft een jaar geleverd aan vrebamel. Hij heeft gewoon regelmatig zijn afrekening aan me laten zien. Dus dat lijkt me 100 % betrouwbaar.
brabo
Wie zegt dat Arie J geen schuilnaam is.
Inmiddels is betreffende veehouder bij DOC gaan leveren. Zijn vrebamel avontuur heeft hem over een heel jaar gezien zo'n 6 cent gekost tov Campina prijs.
arie.j
Weet je toch niet, de prijzen van vrebamel etc. houden ze diep geheim.
arie.j
Ja, ja, dat is pas betrouwbaar......
arie.j
Voor jou misschien wel, maar er is geen enkele betrouwbare melkprijs van Vrebamel vorig jaar (of dit jaar) voor derden verschenen.
En,met alle repect, jij bent ook maar een onbekend iemand onder een schuilnaam.
Hier, op dit prikbord, zijn de meest uit eenlopende prijzen neergezet, en niemand geeft zekerheid wat echt is.
arie.j
Het gaat niet over je schuilnaam maar hoe kan een ander weten wat waar is.
Dat heb je niet als hier iemand wat roept zonderbron die na te gaan is.
Het feit dat Vrebamel leveranciers zelfs in deze slechte tijd proberen weg te komen zegt genoeg dat de prijs slecht is en dat ze er geen vertrouwen meer in hebben.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/06/2009 09:03 door arie.j.
duitser
De spotmarkt geeft ook meer pieken en dalen. Bij prijsdaling en ook bij stijging zullen zij het als eerste merken. Afgelopen winter hebben ze ook een periode gehad van rond de 12 ct. Ik gun het ze van harte dat ze snel zullen stijgen, ook al zullen wij er langzaam achteraan sjokken. Het zijn toch de echte ondernemers!
George
Jazeker je kunt beter iemand het beste gunnen , heb je kans dat het met jezelf ook goed gaat!
George
Melkvehou???? Maak eens een fatsoenlijke login naam. Zoben je melkveehou dan weer , mechatrac en dan weer melkvehou. En telkens dezelfde valse arrogante antwoorden op mijn berichten. Je moet wel een waanzinnig zielig miserabelmannetje zijn om telkens zo te kunnen reageren.
George
Ik laat me niet gek maken en zeker weten doe ik het niet . Maar de reacties lijken heel erg veel op elkaar en deze persooon heeft geen vaste LogIn.Ik denk dat dit Co alleen weet door het IP adres.
anonymous_80
de Vrebamel leveranciers hier in de regio zijn overgegaan naar DOC of Steegro
anonymous_80
Ik hoorde 21 E
anonymous_359
@ george....................kalm an joh laat je niet gek maken ennuh hoe weet je dat dit de zelfde personen zijn?
anonymous_884
ik hoop voor hun 30 cent
en dat meen ik

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , spotmarkt en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN