Von der Leyen dankt boeren en roept op tot meer dialoog

Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft in haar ‘troonrede’ haar waardering uitgesproken voor de boeren, “die ons dag na dag van voedsel voorzien”. In de handreiking naar de landbouwsector roept ze op tot meer dialoog en minder polarisatie om een duurzamere toekomst te realiseren.

De voorzitter benadrukt dat het ook belangrijk is de natuur te beschermen en dat dit hand in hand kan gaan met landbouw. Hoewel volgens Von der Leyen al velen zich inzetten voor duurzamere vormen van landbouw, moet met de boeren worden samengewerkt om de nieuwe uitdagingen aan te gaan. “Dit is de enige manier om de voedselvoorziening voor de toekomst veilig te stellen.” Daarom wil Von der Leyen een dialoog starten over de toekomst van de landbouw in de EU.

Deel dit topic

Reacties

+4
Hans van Bergen
En dat schrijft trouw die de boeren al 40 jaar pik zwart schildert en alles bijelkaar liegen om boeren kapot te maken
+1
weurding
Kijk je naar nieuws, de chinese ev rukt op, verstoort onze markt doordat ze staatssubsidies krijgen zegt van der leyen, ja en? Maar wat graag wordt er etenswaar naar hier gesleept om dezelfde redenen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , starten , natuur , voedsel , toekomst en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1.009