Prijs reinigingsmiddel en zuur

Goedemorgen,

Kreeg afgelopen week een aanbieding van de CA-FNZ voor reinigingsmiddel.

200 liter vat reinigingsmiddel met 70 liter zuur voor euro 200.- ex in grootverpakking

Prijs nagekeken van huidige leverancier ( Delaval) ca 475,- euro bij kleinverpakkingen.

De routeverkoper kijkt dan wel elke 8 weken naar kleine van de melkmachine als ik erom vraag maar toch een heel fors prijsverschil !!

Heeft er iemand ervaring met dergelijke grote vaten reinigingsmiddel ivm bewaarbaarheid etc ?? Ik kan ca 6,5 maand doen met een groot vat.

Deel dit topic

anonymous_0

Laatste  |  

Reacties

Onbekend
Daar ben ik ook benieuwd naar, Farmers for all:

Reiniger in vat van 240 kg (bij afname 1 stuk) (1e levering word gratis pomp meegeleverd.)
Melkmachine reinigerPRD105971 stuk€ 143,50
Reiniger in vat van 240 kg (bij afname 2 stuks) (1e levering word gratis pomp meegeleverd.)
Melkmachine reiniger.PRD105981 stuk€ 125,00
Can zuur, can 23 kg (bij afname 1 stuks)
Melkmachine reinigerPRD106011 stuk€ 32,00
Can zuur, can 23 kg (bij afname 4 stuks)
Melkmachine reinigerPRD106021 stuk€ 30,00

Neemt iemand af van Farmers for all? Kan dat spul ook gebruikt worden voor melkrobots?
Onbekend
240 kg is 200 liter bij RM
70 kg is 60 liter bij zuur

de een werkt met liters de ander met kg je moet je hierbij niet later verleiden
op jou andere vraag weet ik het antwoord ook niet ben er ook benieuwd naar
Onbekend
voor een eerlijke vergelijking moet je ook de Laval vragen om grootverpakkings prijzen.
ik werk met grootverpakking en heb de vergelijking tussen de laval en fnz gemaakt en bij mij bleek FNZ met reinigingsmiddel goedkoper en de Laval met dipmiddel en watten maar die €200 euro voor beide bij FNZ is een binnenkomer standaard zij ze wel duurder.

wij melken met 2 robots en hebben dus meer reinigingsmiddel nodig ik had toen van adviseur begrepen dat houdbaarheid ongeveer 4 maanden was dus ik zou hieromtrend meer informatie inwinnen als ik jou was bovendien heb je bij grote vaten ook een pomp nodig als de machines niet automatisch het middel aanzuigen en die gaan niet eeuwig mee ik had er 1 na 14 mnd al kapot die moet ook betaald worden en die moet je in de vergelijking wel meenemen
Onbekend
De laval heeft geen grootverpakkingen volgens de routeverkoper en de houdbaarheid die op de kleine cans van de laval staat is 5 maanden dus dat moet ook gelden voor de grootverpakking lijkt me.

De pomp zit al op de spoelautomaat dus dat is het probleem of de kostenpost ook niet. Is inderdaad wel duur als die vervangen moet worden maar dat kan ook bij kleine cans gebeuren.

Als een groot vat na 5 maanden niet goed meer is dan is het nog steeds financieel interessant om te proberen en dat ga ik doen.

bedankt voor de info
Onbekend
hier bij de lavalultra24 kg= 20 li22,41 ex btw
zuurnu geen prijs
Onbekend
AGIB blauw ( chloor bla bla ) 25kg 16.90 euro ex btw
AGIB rood ( zuur)12 kg 18.50 euro ex btw
Onbekend
ik melk met lely robots ,in borstel reiniging zitten grote prijs verschillen fnz is 20 euro duurder dan agib per bus(24 kg)
maar is dat dezelfde waterstof peroxide?
jan w
Kijk in ieder geval nog wel naar de werkbare stof die er in zit. Er is mij ook al eens goedkoeper reinigingsmiddel aangeboden, met wel 40 % minder werkzame stof in de reiningingsmiddel.
jan w
Als je veel langer dan 3 maand met zo'n groot vat doet dan is de periode die je er langer mee doet weggegooid geld. Ten eerste krijg je (veel)kristalvorming ( dat ben je kwijt) ten 2e moet je de bus goed dicht houden anders vervluchtigd het chloor wat in het reinigingmiddel zit.
Dus ik zou er mee uitkijken.
Verder moet je ook naar het product zelf kijken. Voor een robot moet je reinigingsmiddel hebben met Fosfaat. ( ivm de melkmeters)
Dan moet je ook nog de consentratie van de werkzame stof gaan vergelijken. Er zijn middelen waar maar 40% van de werkzame stof in zitten.

Melk zelf met een Delaval robot en heb de filters en reinigingsmiddel van Gerard Geerdink uit Diepenheim.
Betaal voor de filters rond de € 15.00 per pak ( 120 gr)
Reinigingsmiddel Stafilex combi vloeibaar 23.6 kg € 17.55
Descale zuur23.6 kg€ 35.82

23.6 kg = 20 liter en excl. btw.

FNZ timmert ermee aardig aan de weg, dit omdat ze i het verleden ook te duur waren en veel klanten zijn "verloren". Men probbert nu weer klanten terug te krijgen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden euro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!